Veterinerlerden fakülte eleştirisi!

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 30.11.2019 - 22:04, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1672+ kez okundu.
 

Veterinerlerden fakülte eleştirisi!

“Ordu’ya veteriner hekimlik fakültesi kazandıracağız” açıklaması yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e veterinerlerden eleştiri ve tepki geldi.
Ordu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Taner Canbulut, Ünye Kızılkaya Hayvan Barınağında Türkiye’yi ayağa kaldıran görüntüleri ardından “Ordu’ya veteriner hekimlik fakültesi kazandıracağız” açıklaması yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’i eleştirerek, sorunun çözümünün bu olmadığını söyledi.         Ordu Veteriner Hekimler Odası’nda bir basın toplantısı düzenleyen Canbulut, “Başkanın hüsnü niyetini takdirle karşılıyoruz. Ordu için bir şeyler yapma ihtiyacı olabilir. Böyle bir emeli olabilir. Ancak dikkat edin veteriner fakültesi açıyoruz. Hastanesi olmayan, uygulama çiftliği olmayan, laboratuvarı olmayan, doğumu, cerrahisi, jinekolojisi, hayvan besleme, ayak hastalıkları, fizyoloji, histoloji, anatomi birimi olmayan fakülte olur mu? Yahu dalga mı geçiyorsunuz. Hekim yetiştireceksiniz hekim. Siz daha tıp fakültesine hastane yapamamışsınız 30’ün üzerinde doktor buradan çekip gitmiş. Neden çünkü barakalarda ameliyatlar yapıyorlardı. 30’ün üzerinde doçent, profesör seviyesindeki hoca Ordu’yu terk etti. Çünkü üniversitenin kurulmuş bir tıp fakültesi var ama hastanesi yok. Yapacaksanız Ordu’ya bir iyilik tıp fakültesine hastane açın” dedi.   Bizden görüş alan olmadı   OBB Başkanı Güler’in böyle bir açıklama yapmadan herkesle görüştüğünü ifade ettiğini aktaran Ordu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Canbulut, “Açıkça söylüyorum Ordu Veterinerler Odası’na görüş soran olmadı.  Bu arada Ordu’nun şu anda böyle bir fakülteye ihtiyacı yok. Sokak hayvanları ile ilgili olarak bu fakültenin açılacağı ifade ediliyor.  Kanunlar bu görevi belediyeye vermiş. İlçe belediyelerine veteriner işleri müdürlüğü kurma görevi vermiş. Nüfusu 30 bini aşan bütün ilçe belediyelerinin hayvan hastalıkları rehabilitasyon merkezi kurma görevi var. Devletimiz bu kanunları düzenlemiş, Çevre Bakanlığı sokak hayvanları için ödenek çıkarmış. Bunların ödenekleri zaten var. Siz bunları yapmıyorsunuz belediyeye 3-4 tane veteriner-hekim almaktan imtina ediyorsunuz Ordu’ya veteriner fakültesi hayırlı olsun, diyorsunuz. Hadi olsun bakalım.” diye konuştu.
“Ordu’ya veteriner hekimlik fakültesi kazandıracağız” açıklaması yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e veterinerlerden eleştiri ve tepki geldi.

Ordu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Taner Canbulut, Ünye Kızılkaya Hayvan Barınağında Türkiye’yi ayağa kaldıran görüntüleri ardından “Ordu’ya veteriner hekimlik fakültesi kazandıracağız” açıklaması yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’i eleştirerek, sorunun çözümünün bu olmadığını söyledi.        

Ordu Veteriner Hekimler Odası’nda bir basın toplantısı düzenleyen Canbulut, “Başkanın hüsnü niyetini takdirle karşılıyoruz. Ordu için bir şeyler yapma ihtiyacı olabilir. Böyle bir emeli olabilir. Ancak dikkat edin veteriner fakültesi açıyoruz. Hastanesi olmayan, uygulama çiftliği olmayan, laboratuvarı olmayan, doğumu, cerrahisi, jinekolojisi, hayvan besleme, ayak hastalıkları, fizyoloji, histoloji, anatomi birimi olmayan fakülte olur mu? Yahu dalga mı geçiyorsunuz. Hekim yetiştireceksiniz hekim. Siz daha tıp fakültesine hastane yapamamışsınız 30’ün üzerinde doktor buradan çekip gitmiş. Neden çünkü barakalarda ameliyatlar yapıyorlardı. 30’ün üzerinde doçent, profesör seviyesindeki hoca Ordu’yu terk etti. Çünkü üniversitenin kurulmuş bir tıp fakültesi var ama hastanesi yok. Yapacaksanız Ordu’ya bir iyilik tıp fakültesine hastane açın” dedi.

 

Bizden görüş alan olmadı

 

OBB Başkanı Güler’in böyle bir açıklama yapmadan herkesle görüştüğünü ifade ettiğini aktaran Ordu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Canbulut, “Açıkça söylüyorum Ordu Veterinerler Odası’na görüş soran olmadı.  Bu arada Ordu’nun şu anda böyle bir fakülteye ihtiyacı yok. Sokak hayvanları ile ilgili olarak bu fakültenin açılacağı ifade ediliyor.  Kanunlar bu görevi belediyeye vermiş. İlçe belediyelerine veteriner işleri müdürlüğü kurma görevi vermiş. Nüfusu 30 bini aşan bütün ilçe belediyelerinin hayvan hastalıkları rehabilitasyon merkezi kurma görevi var. Devletimiz bu kanunları düzenlemiş, Çevre Bakanlığı sokak hayvanları için ödenek çıkarmış. Bunların ödenekleri zaten var. Siz bunları yapmıyorsunuz belediyeye 3-4 tane veteriner-hekim almaktan imtina ediyorsunuz Ordu’ya veteriner fakültesi hayırlı olsun, diyorsunuz. Hadi olsun bakalım.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.