Valilikten “Afetzede Çadırda Yaşıyor” Haberine Yalanlama

BÖLGE GÜNDEMİ 17.05.2020 - 22:07, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2108+ kez okundu.
 

Valilikten “Afetzede Çadırda Yaşıyor” Haberine Yalanlama

T.C. ORDU VALİLİĞİNDEN BASIN DUYURUSU
  İlimiz Fatsa ilçesi İnönü mahallesinde 2019 yılında meydana gelen heyelandan etkilenen afetzedelerden birisi olan F. O.’nun, çadırda yaşadığına dair sosyal medyada paylaşımlarda bulunulduğu ve internet haber sitelerinde haber yapıldığı görülmüştür. Fatsa ilçesi İnönü mahallesinde, 17.02.2019 tarihinde meydana gelen heyelan olayından etkilenen toplam 6 konut can ve mal güvenliği açısından nakil edilmiştir. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik personelince heyelan bölgesinde gerekli inceleme yapılmış ve jeolojik etüt raporu düzenlenmiş, bunun neticesinde de bölgeyle ilgili 7269 sayılı Afet Kanunu ve 1051 sayılı Afetlerin Genel Hayata Etkililiğine İlişkin Temel Kurallar Hakkında Yönetmelik gereği “Genel Hayata Etkisizlik Oluru” verilmiştir. Heyelan alan sınırları belirlenerek, bölge hakkında 26.06.2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararı ile “Afete Maruz Bölge” ilan edilmiştir. Yaşanan heyelan afetinin hemen sonrasında Valimiz Sayın Seddar YAVUZ, konuyla ilgili kurum yöneticileri ve teknik personellerle birlikte afet bölgesine giderek, incelemelerde bulunmuş ve yapılacak çalışmalar hakkında kurumları talimatlandırmıştır. Afetten etkilenen 6 konut sahibi hasarlı konutlarını tahliye ederek, yeni ikametgah adreslerine geçmişler ve acil yardım ödeneğinden her bir konut için 8.500 TL kira yardımı almışlardır. Yapılan sosyal medya paylaşımına ve haberlere yansıyan çadır, afetzede vatandaşımızın oğluna 2019 sezonunda fındık hasadı döneminde kullanması amacıyla verilmiştir. Afetzedenin çadırda yaşadığı doğru olmayıp, şu anda Fatsa ilçesi Dumlupınar mahallesinde ikamet etmektedir. Afetzede F. O.,video çekiminin yapıldığı günde, haftasonu ve havanın güzel olmasından dolayı gezmek amacıyla oğlu tarafından kullanılan çadıra geldiği tespit edilmiştir. Konuyla ilgili yapılan sosyal medya paylaşımı ve haberler, tamamen maksatlı, belli bir amaca matuf ve algı oluşturmaya yönelik beyhude bir çabanın ürünüdür. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
T.C. ORDU VALİLİĞİNDEN BASIN DUYURUSU

 

İlimiz Fatsa ilçesi İnönü mahallesinde 2019 yılında meydana gelen heyelandan etkilenen afetzedelerden birisi olan F. O.’nun, çadırda yaşadığına dair sosyal medyada paylaşımlarda bulunulduğu ve internet haber sitelerinde haber yapıldığı görülmüştür.

Fatsa ilçesi İnönü mahallesinde, 17.02.2019 tarihinde meydana gelen heyelan olayından etkilenen toplam 6 konut can ve mal güvenliği açısından nakil edilmiştir. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik personelince heyelan bölgesinde gerekli inceleme yapılmış ve jeolojik etüt raporu düzenlenmiş, bunun neticesinde de bölgeyle ilgili 7269 sayılı Afet Kanunu ve 1051 sayılı Afetlerin Genel Hayata Etkililiğine İlişkin Temel Kurallar Hakkında Yönetmelik gereği “Genel Hayata Etkisizlik Oluru” verilmiştir.

Heyelan alan sınırları belirlenerek, bölge hakkında 26.06.2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararı ile “Afete Maruz Bölge” ilan edilmiştir.

Yaşanan heyelan afetinin hemen sonrasında Valimiz Sayın Seddar YAVUZ, konuyla ilgili kurum yöneticileri ve teknik personellerle birlikte afet bölgesine giderek, incelemelerde bulunmuş ve yapılacak çalışmalar hakkında kurumları talimatlandırmıştır.

Afetten etkilenen 6 konut sahibi hasarlı konutlarını tahliye ederek, yeni ikametgah adreslerine geçmişler ve acil yardım ödeneğinden her bir konut için 8.500 TL kira yardımı almışlardır.

Yapılan sosyal medya paylaşımına ve haberlere yansıyan çadır, afetzede vatandaşımızın oğluna 2019 sezonunda fındık hasadı döneminde kullanması amacıyla verilmiştir. Afetzedenin çadırda yaşadığı doğru olmayıp, şu anda Fatsa ilçesi Dumlupınar mahallesinde ikamet etmektedir.

Afetzede F. O.,video çekiminin yapıldığı günde, haftasonu ve havanın güzel olmasından dolayı gezmek amacıyla oğlu tarafından kullanılan çadıra geldiği tespit edilmiştir.

Konuyla ilgili yapılan sosyal medya paylaşımı ve haberler, tamamen maksatlı, belli bir amaca matuf ve algı oluşturmaya yönelik beyhude bir çabanın ürünüdür.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.