Valilik'ten Ünye merkezli operasyon açıklaması...

ASAYİŞ 09.09.2019 - 08:49, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1513+ kez okundu.
 

Valilik'ten Ünye merkezli operasyon açıklaması...

Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ordu Emniyet Müdürlüğü KOM tarafından Ünye merkezli Fatsa, Aybastı ve Ankara kapsamında düzenlenen operasyonla ilgili olarak Ordu Valiliği açıklama yaptı.
Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Ünye merkezli Fatsa, Aybastı ve Ankara kapsamında düzenlenen operasyonla ilgili olarak Ordu Valiliği açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Orallar Organize Suç Örgütüne yönelik 02.09.2019 günü Ünye, Fatsa, Aybastı ilçelerinde ve Ankara’da eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildiği belirtilerek şunlar ifade edildi; "Örgütün tehdit, cebir ve şiddet uygulamak suretiyle esnaf ve vatandaşlarımız üzerinde baskı kurduğu, çek-senet tahsilatçılığı yaptığı, silah kullanmak suretiyle kasten yaralama ve tehdit suçlarını işledikleri tespit edilmiştir. Örgütün deşifresine yönelik yapılan çalışmalarda örgütün Nitelikli Tehdit, Nitelikli Yağma, Kasten Yaralama, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, İhaleye Fesat Karıştırma ve Rüşvet gibi suçlar olmak üzere toplam 21 eylemin tespiti yapılmıştır. 02.09.2019 günü sabah saat 06:30’da yapılan eş zamanlı operasyon ile 32 şüphelinin yakalanması için 40 adrese eş zamanlı Özel Harekât Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü destekli toplam 240 personelin katılımı ile operasyon gerçekleştirilmiş olup, örgüt lideri ile birlikte 31 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Aramalar neticesinde 11 adet ruhsatsız tabanca, 832 adet fişek, 12 adet av tüfeği ve 162 adet çek-senet ele geçirilmiştir. Suç örgütü tarafından haksız kazanç yoluyla elde etmiş olduğu 6 taşınmaza, 5 araca, şüphelilerin ve şirketlerinin banka hesaplarına el konulmuştur. Gözaltına alınan 11 şüpheli, adli işlemlerinin tamamlanması neticesinde Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğünden salıverilmiştir. 05.09.2019 günü Ünye Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen 20 şüpheliden 13’ü tutuklanmış ve 7’si Adli Kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Halkımızdan aldığımız destekle Organize Suç Çetelerine karşı mücadelemiz aralıksız devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ordu Emniyet Müdürlüğü KOM tarafından Ünye merkezli Fatsa, Aybastı ve Ankara kapsamında düzenlenen operasyonla ilgili olarak Ordu Valiliği açıklama yaptı.

Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Ünye merkezli Fatsa, Aybastı ve Ankara kapsamında düzenlenen operasyonla ilgili olarak Ordu Valiliği açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada; Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Orallar Organize Suç Örgütüne yönelik 02.09.2019 günü Ünye, Fatsa, Aybastı ilçelerinde ve Ankara’da eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildiği belirtilerek şunlar ifade edildi;

"Örgütün tehdit, cebir ve şiddet uygulamak suretiyle esnaf ve vatandaşlarımız üzerinde baskı kurduğu, çek-senet tahsilatçılığı yaptığı, silah kullanmak suretiyle kasten yaralama ve tehdit suçlarını işledikleri tespit edilmiştir.

Örgütün deşifresine yönelik yapılan çalışmalarda örgütün Nitelikli Tehdit, Nitelikli Yağma, Kasten Yaralama, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, İhaleye Fesat Karıştırma ve Rüşvet gibi suçlar olmak üzere toplam 21 eylemin tespiti yapılmıştır.

02.09.2019 günü sabah saat 06:30’da yapılan eş zamanlı operasyon ile 32 şüphelinin yakalanması için 40 adrese eş zamanlı Özel Harekât Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü destekli toplam 240 personelin katılımı ile operasyon gerçekleştirilmiş olup, örgüt lideri ile birlikte 31 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Aramalar neticesinde 11 adet ruhsatsız tabanca, 832 adet fişek, 12 adet av tüfeği ve 162 adet çek-senet ele geçirilmiştir.

Suç örgütü tarafından haksız kazanç yoluyla elde etmiş olduğu 6 taşınmaza, 5 araca, şüphelilerin ve şirketlerinin banka hesaplarına el konulmuştur.

Gözaltına alınan 11 şüpheli, adli işlemlerinin tamamlanması neticesinde Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğünden salıverilmiştir.

05.09.2019 günü Ünye Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen 20 şüpheliden 13’ü tutuklanmış ve 7’si Adli Kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

Halkımızdan aldığımız destekle Organize Suç Çetelerine karşı mücadelemiz aralıksız devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.