Vali Yavuz’un 23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

BÖLGE GÜNDEMİ 23.04.2019 - 10:42, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1506+ kez okundu.
 

Vali Yavuz’un 23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

İlk olarak 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarih olarak kayıtlara geçen 23 Nisan’ın bayram olarak kutlanmasını isteyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugünün çocuk bayramı olarak kutlanmasını istemiştir. Günün anlam ve önemine ilişkin kutlama mesajı yayımlayan Ordu Valisi Seddar Yavuz;
“23 Nisan 1920’da kutlanmaya başlanan  ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlamasıyla ‘Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.’ parolasıyla yürütülen İstiklal Mücadelesi; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır. Bu anlamda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, ülkemizi işgal etme teşebbüsleri karşısında Aziz Milletimizin egemenliği eline aldığı, vatanına sahip çıktığı, bir dönüm noktasını ifade etmektedir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Verdiği bağımsızlık mücadelesiyle mazlum milletlere örnek olmayı başaran ülkemiz, bugün her alanda kalkınan ve gelişen, çağdaş ülkelerle rekabet eden saygın ve istikrarın sembolü bir ülke haline gelmiştir. Çocuklarımızın; kendine güvenen, çağın ruhunu anlayan, teknolojiye hâkim, girişimci, ufku ve vizyonu geniş, değerlerine bağlı, kültür ve medeniyetimizi daha ileri noktalara taşıyacak bireyler olarak yetişmesine büyük özen gösteriyoruz. Bu duygularla, çocuklarımıza armağan edilen ve mili iradenin her şeyin önünde olduğunun ifade edildiği bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.” Dedi.
İlk olarak 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarih olarak kayıtlara geçen 23 Nisan’ın bayram olarak kutlanmasını isteyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugünün çocuk bayramı olarak kutlanmasını istemiştir. Günün anlam ve önemine ilişkin kutlama mesajı yayımlayan Ordu Valisi Seddar Yavuz;

“23 Nisan 1920’da kutlanmaya başlanan  ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlamasıyla

‘Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.’ parolasıyla yürütülen İstiklal Mücadelesi; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır.

Bu anlamda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, ülkemizi işgal etme teşebbüsleri karşısında Aziz Milletimizin egemenliği eline aldığı, vatanına sahip çıktığı, bir dönüm noktasını ifade etmektedir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Verdiği bağımsızlık mücadelesiyle mazlum milletlere örnek olmayı başaran ülkemiz, bugün her alanda kalkınan ve gelişen, çağdaş ülkelerle rekabet eden saygın ve istikrarın sembolü bir ülke haline gelmiştir.

Çocuklarımızın; kendine güvenen, çağın ruhunu anlayan, teknolojiye hâkim, girişimci, ufku ve vizyonu geniş, değerlerine bağlı, kültür ve medeniyetimizi daha ileri noktalara taşıyacak bireyler olarak yetişmesine büyük özen gösteriyoruz.

Bu duygularla, çocuklarımıza armağan edilen ve mili iradenin her şeyin önünde olduğunun ifade edildiği bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.