“Ünyeli Yunus Emre ve Erenlerle Yolculuk” projesinin ikinci ayağı gerçekleştirildi

KÜLTÜR 27.05.2018 - 22:54, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 5357+ kez okundu.
 

“Ünyeli Yunus Emre ve Erenlerle Yolculuk” projesinin ikinci ayağı gerçekleştirildi

Ünye Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen “Ünyeli Yunus Emre ve Erenlerle Yolculuk” projesinin ikinci ayağı gerçekleştirildi.
Proje kapsamında Tekkiraz Yağbasan Evliyası, Yakup Hasan Evliyası ve Yaycı Kabadibek Evliyası ziyaret edildi. Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu, yaptığı açıklamada, Ünye’de ki bu manevi değer ve makamları geleceğe taşımak için Ünye Kent Konseyi olarak böyle bir proje yürüttüklerini belirtti. Kıroğlu, gençler gezdikleri bu manevi alanlarda elde ettikleri bilgileri yazıya dökecekler. Bizde bu yazılardan seçtiklerimizi Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Belediyesi, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ünye Yunus Emre Eğitim ve Kültür Derneği vasıtasıyla kitaplaştıracağız ve bu bilgileri, bu değerleri gençlerimizden oluşan yazılarla birlikte zenginleştirip geleceğe taşıyacağız.” dedi   Ünye Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen  “Ünyeli Yunus Emre ve Erenlerle Yolculuk” projesinin ikinci ayağı gerçekleştirildi. Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, Ünye’de ki bu manevi değer ve makamları geleceğe taşımak için Ünye Kent Konseyi olarak böyle bir proje yürüttüklerini belirtti. -“Değerlerimizi geleceğe taşıyacağız”- Yapılan gezilerle değerlerin geleceğe taşımasının amaçlandığını ifade eden Başkan Kıroğlu, projeye ilişkin şunları söyledi: “Bu gezi, proje kapsamında olan ikinci gezimiz. Ünye Kent Konseyi’nin ‘Ünyeli Yunus Emre ve Erenlerle Yolculuk’ projesinin kapsamındaki bir gezisi bu. Bu projeyi Ünye’deki çeşitli liselerde okuyan öğrencilerimizden oluşan 35 kişilik bir çalışma gurubuna yaptırıyoruz. Çünkü bu mezarlar, türbeler, bu makamlar aynı zamanda erenlerin makamları, mezarlı, türbeleri ve Yunus Emere dönemi mezarları. Danişment Beyliği’nin Türk ve Müslümanları egemen altına almak üzere bu bölgede yapmış oldukları savaşlar sonucun da verilen şehitlerle oluşan tarihi mezarlık alanları bunlar ve her birin de bir türbe var ve her bir türbede o dönemin komutanları var. Bunları gençlere anlatıyoruz, gençler buradaki bilgileri, rivayetleri dinliyorlar ve o dinlediklerinden hareketle kendi ruhlarında ortaya çıkan ruh halini yazıya dökecekler. Öyküler, masallar, şiirler, denemeler yazacaklar ve bizde bu yazılardan seçtiklerimizi Ordu Büyük Şehir Belediyesi, Ünye Belediyesi, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ünye Yunus Emre Eğitim ve Kültür Derneği vasıtasıyla kitaplaştıracağız ve bu bilgileri, bu değerleri gençlerimizden oluşan yazılarla birlikte zenginleştirip geleceğe taşıyacağız.”   
Ünye Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen “Ünyeli Yunus Emre ve Erenlerle Yolculuk” projesinin ikinci ayağı gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Tekkiraz Yağbasan Evliyası, Yakup Hasan Evliyası ve Yaycı Kabadibek Evliyası ziyaret edildi.

Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu, yaptığı açıklamada, Ünye’de ki bu manevi değer ve makamları geleceğe taşımak için Ünye Kent Konseyi olarak böyle bir proje yürüttüklerini belirtti.

Kıroğlu, gençler gezdikleri bu manevi alanlarda elde ettikleri bilgileri yazıya dökecekler. Bizde bu yazılardan seçtiklerimizi Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Belediyesi, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ünye Yunus Emre Eğitim ve Kültür Derneği vasıtasıyla kitaplaştıracağız ve bu bilgileri, bu değerleri gençlerimizden oluşan yazılarla birlikte zenginleştirip geleceğe taşıyacağız.” dedi

 

Ünye Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen  “Ünyeli Yunus Emre ve Erenlerle Yolculuk” projesinin ikinci ayağı gerçekleştirildi.

Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, Ünye’de ki bu manevi değer ve makamları geleceğe taşımak için Ünye Kent Konseyi olarak böyle bir proje yürüttüklerini belirtti.

-“Değerlerimizi geleceğe taşıyacağız”-

Yapılan gezilerle değerlerin geleceğe taşımasının amaçlandığını ifade eden Başkan Kıroğlu, projeye ilişkin şunları söyledi:

“Bu gezi, proje kapsamında olan ikinci gezimiz. Ünye Kent Konseyi’nin ‘Ünyeli Yunus Emre ve Erenlerle Yolculuk’ projesinin kapsamındaki bir gezisi bu. Bu projeyi Ünye’deki çeşitli liselerde okuyan öğrencilerimizden oluşan 35 kişilik bir çalışma gurubuna yaptırıyoruz. Çünkü bu mezarlar, türbeler, bu makamlar aynı zamanda erenlerin makamları, mezarlı, türbeleri ve Yunus Emere dönemi mezarları. Danişment Beyliği’nin Türk ve Müslümanları egemen altına almak üzere bu bölgede yapmış oldukları savaşlar sonucun da verilen şehitlerle oluşan tarihi mezarlık alanları bunlar ve her birin de bir türbe var ve her bir türbede o dönemin komutanları var. Bunları gençlere anlatıyoruz, gençler buradaki bilgileri, rivayetleri dinliyorlar ve o dinlediklerinden hareketle kendi ruhlarında ortaya çıkan ruh halini yazıya dökecekler. Öyküler, masallar, şiirler, denemeler yazacaklar ve bizde bu yazılardan seçtiklerimizi Ordu Büyük Şehir Belediyesi, Ünye Belediyesi, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ünye Yunus Emre Eğitim ve Kültür Derneği vasıtasıyla kitaplaştıracağız ve bu bilgileri, bu değerleri gençlerimizden oluşan yazılarla birlikte zenginleştirip geleceğe taşıyacağız.” 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.