Ünye'yi sel bastı

BÖLGE GÜNDEMİ 15.07.2018 - 10:13, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2037+ kez okundu.
 

Ünye'yi sel bastı

Ünye ilçesinde akşam 20.30 sıralarında başlayan kuvvetli sağanak yağış sele dönüştü.
  İlçenin birçok cadde ve sokağı yağış nedeniyle göle döndü. Yaklaşık 7 saat etkili şekilde devam eden yağış sonucu özellikle Kaledere, Fevzi Çakmak, Liseler, Saraçlı ve Bayramca Mahallesi'nde alt katlarda bulunan bazı ev ve işyerlerini su bastı.   Vatandaşlar işyerlerine gelerek sel suları için tedbir almaya çalıştı. Birçok vatandaş dükkanlarına giren sel sularını kendi imkanlarıyla boşaltmaya çalıştı. İlçenin ortasından geçen Tabakhane Deresi'nin debisi yoğun yağmurun ardından yükseldi. Derenin taşma riski nedeniyle Ünye Belediyesi anons yaparak dere kenarında ikamet eden vatandaşları uyardı.  Kuvvetli yağışın başlamasıyla birlikte Ünye Belediyesi ekipleri ile Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) ve Ünye İtfaiye Gurup Amirliği ekipleri teyakkuza geçip tedbirler alarak vatandaşlara yardımcı oldu. Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Ünye Belediyesi zabıta ekipleri ise cadde ve sokaklarda gezerek vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Ünye ilçesinde akşam 20.30 sıralarında başlayan kuvvetli sağanak yağış sele dönüştü.

 

İlçenin birçok cadde ve sokağı yağış nedeniyle göle döndü. Yaklaşık 7 saat etkili şekilde devam eden yağış sonucu özellikle Kaledere, Fevzi Çakmak, Liseler, Saraçlı ve Bayramca Mahallesi'nde alt katlarda bulunan bazı ev ve işyerlerini su bastı.  
Vatandaşlar işyerlerine gelerek sel suları için tedbir almaya çalıştı. Birçok vatandaş dükkanlarına giren sel sularını kendi imkanlarıyla boşaltmaya çalıştı.
İlçenin ortasından geçen Tabakhane Deresi'nin debisi yoğun yağmurun ardından yükseldi. Derenin taşma riski nedeniyle Ünye Belediyesi anons yaparak dere kenarında ikamet eden vatandaşları uyardı. 
Kuvvetli yağışın başlamasıyla birlikte Ünye Belediyesi ekipleri ile Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) ve Ünye İtfaiye Gurup Amirliği ekipleri teyakkuza geçip tedbirler alarak vatandaşlara yardımcı oldu. Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Ünye Belediyesi zabıta ekipleri ise cadde ve sokaklarda gezerek vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.