“Ünye’yi geçmişiyle barıştırdık”

BÖLGE GÜNDEMİ 09.10.2018 - 21:49, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1966+ kez okundu.
 

“Ünye’yi geçmişiyle barıştırdık”

Ünye’nin tarihi miraslarından biri olan ve Kültür Yolu 1. etap projesinde yer alan Kazancılar Caddesi sokak sağlıklaştırma çalışmalarında sona yaklaşıldı.
Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “1.8 km.lik bir hattan oluşan Kültür Yolu projesiyle Ünye’yi geçmişiyle barıştırdık.” dedi. Ünye Belediyesi tarafından 2014 yılında başlatılan Kültür Yolu projesi kapsamında, Kazancılar Caddesi’nde sokak sağlıklaştırma çalışmalarında sona gelindi. Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Kazancılar Caddesi’nde devam eden çalışmaları inceledi. Çamyar, 1.8 km.lik bir hattan oluşan Kültür Yolu projesi kapsamında şu ana kadar 15 milyon liranın üzerinde kaynak aktarıldığını, bu kaynakla kentte birçok tarihi eseri restore edip, turizme kazandırdıklarını ifade etti. Kültür Yolu’nun 1.etap çalışmalarının sonuna geldiklerini belirten Başkan Çamyar, şunları söyledi:  “Kültür Yolu projesi kapsamında restorasyonların yanı sıra sokak sağlıklaştırma çalışmaları da sürüyor. Son olarak Hacı Emin Caddesi’nde sokak sağlıklaştırma ve bina dış cephe yenileme işlemleri devam ederken, şehrimizin tarihi sokaklarından biri olan Kazancılar Caddesi ile Büyük Cami arasında kalan sokakta da eş zamanlı çalışmalar sürüyor. Altyapı çalışmaları tamamlanan Kazancılar Caddes’inde yol sağlıklaştırma çalışmalarının ardından dış cephe giydirme çalışmasına başlanacak. Göreve geldikten sonra Ünye’de özellikle turizm alanında tarihi eserleri kente yeniden kazandırdık. 1.8 km.lik bir hattan oluşan Kültür Yolu projesiyle Ünye’yi geçmişiyle barıştırdık.” Başkan Çamyar, ayrıca, Kültür Yolu 2. etap çalışmalarının da Burunucu Yarımadası, Galabuzu ve Ünye Kalesi restorasyonları ile devam ettiğini sözlerine ekledi. 
Ünye’nin tarihi miraslarından biri olan ve Kültür Yolu 1. etap projesinde yer alan Kazancılar Caddesi sokak sağlıklaştırma çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “1.8 km.lik bir hattan oluşan Kültür Yolu projesiyle Ünye’yi geçmişiyle barıştırdık.” dedi.

Ünye Belediyesi tarafından 2014 yılında başlatılan Kültür Yolu projesi kapsamında, Kazancılar Caddesi’nde sokak sağlıklaştırma çalışmalarında sona gelindi.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Kazancılar Caddesi’nde devam eden çalışmaları inceledi.

Çamyar, 1.8 km.lik bir hattan oluşan Kültür Yolu projesi kapsamında şu ana kadar 15 milyon liranın üzerinde kaynak aktarıldığını, bu kaynakla kentte birçok tarihi eseri restore edip, turizme kazandırdıklarını ifade etti.

Kültür Yolu’nun 1.etap çalışmalarının sonuna geldiklerini belirten Başkan Çamyar, şunları söyledi:

 “Kültür Yolu projesi kapsamında restorasyonların yanı sıra sokak sağlıklaştırma çalışmaları da sürüyor. Son olarak Hacı Emin Caddesi’nde sokak sağlıklaştırma ve bina dış cephe yenileme işlemleri devam ederken, şehrimizin tarihi sokaklarından biri olan Kazancılar Caddesi ile Büyük Cami arasında kalan sokakta da eş zamanlı çalışmalar sürüyor. Altyapı çalışmaları tamamlanan Kazancılar Caddes’inde yol sağlıklaştırma çalışmalarının ardından dış cephe giydirme çalışmasına başlanacak. Göreve geldikten sonra Ünye’de özellikle turizm alanında tarihi eserleri kente yeniden kazandırdık. 1.8 km.lik bir hattan oluşan Kültür Yolu projesiyle Ünye’yi geçmişiyle barıştırdık.”

Başkan Çamyar, ayrıca, Kültür Yolu 2. etap çalışmalarının da Burunucu Yarımadası, Galabuzu ve Ünye Kalesi restorasyonları ile devam ettiğini sözlerine ekledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.