Ünye’ye yol şoku!

BÖLGE GÜNDEMİ 11.07.2018 - 15:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1495+ kez okundu.
 

Ünye’ye yol şoku!

Ünye’de kazaların önlenmesi için Hastane önüne ‘battı çıktı’ yerine viyadüklerle yolun yükseltilerek üstten verileceği öğrenilirken, Ünyeliler bu karara itiraz ediyor.
Ünye’de yaşanan trafik kazalarının önüne geçmek için Devlet Hastanesi önüne yapılması planlanan ‘battı çıktı’ modeli yerine viyadüklerle yolun yükseltilerek üstten verileceği öğrenilirken, Ünyeliler bu karara itiraz ediyor. Turizm şehri olan Ünye’de hastane önünde yükseltilerek yapılacak olan yolun Ünye’nin siluetini bozacağını vurgulayan Ünyeliler, bu yanlıştan dönülmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne çağrı yaptı.  Ünye kamuoyu, ilk başta alınan ‘battı çıktı’ modelinin uygulanması için yetkililere çağrı yaparak hastane önünün denizle bağlantısının kesilmesinin önüne geçilmesini istediler. Ünye’de kazaları önlemek amacıyla 2018 yatırım programına alınarak Ünye Devlet Hastanesi’ne uygulanmak istenen ‘battı-çıktı’ modelinden Karayolları vazgeçip, viyadüklerle yolun yükseltilmesine karar verdi. Komşu ilimiz Samsun’da uygulanan üst geçit yol projesi gibi bir projenin uygulanarak hastane önünün denizle bağlantısını kesecek şekilde yol yapılacağını öğrenen Ünyeliler, projenin turizm kendi olan ilçenin siluetini bozacağından dolayı uygun olmadığını ifade ettiler. Yeni projeyle yolun yükseltilip üst yolun araçlar için transit yol olarak kullanılacağı, alttan da hastane girişinin sağlanacağı öğrenildi. -Yeni projeye Ünyelilerden itiraz var- Yeni projenin her fırsatta turizm cenneti olarak vurgulanan Karadeniz’in incisi Ünye’ye yakışmadığını ve ilçenin siluetini bozacağını belirten Ünyeliler, battı çıktı modelinin uygulanmasını istiyor. Projenin değiştirilmesine anlam veremediklerini ifade eden Ünyeliler, “Üst geçit yol projesi doğru bir proje değil. 5 yıldızlı otel görünümünde bir hastanemiz var derken yapılacak üstgeçit yol modeli hastanemizin görüntüsünü ve Ünye’mizin siluetini değiştirecek. Farklı ve güzel bir mimariye sahip olan hastanemizin önüne hiçte hoş olmayacak bir kütle koyularak adeta denizle hastanenin bağı kopartılacak. Üst geçit yol modelini Samsun’dan biliyoruz, adeta şehri beton duvarla ikiye bölmüş bir görüntü var. Bu modelin buraya uygulanmasını istemiyoruz. Battı-çıktı modelinin daha uygun olacağı kanaatindeyiz.” diyerek yeni projeden dönülmesini istediler.   
Ünye’de kazaların önlenmesi için Hastane önüne ‘battı çıktı’ yerine viyadüklerle yolun yükseltilerek üstten verileceği öğrenilirken, Ünyeliler bu karara itiraz ediyor.

Ünye’de yaşanan trafik kazalarının önüne geçmek için Devlet Hastanesi önüne yapılması planlanan ‘battı çıktı’ modeli yerine viyadüklerle yolun yükseltilerek üstten verileceği öğrenilirken, Ünyeliler bu karara itiraz ediyor.

Turizm şehri olan Ünye’de hastane önünde yükseltilerek yapılacak olan yolun Ünye’nin siluetini bozacağını vurgulayan Ünyeliler, bu yanlıştan dönülmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne çağrı yaptı. 

Ünye kamuoyu, ilk başta alınan ‘battı çıktı’ modelinin uygulanması için yetkililere çağrı yaparak hastane önünün denizle bağlantısının kesilmesinin önüne geçilmesini istediler.

Ünye’de kazaları önlemek amacıyla 2018 yatırım programına alınarak Ünye Devlet Hastanesi’ne uygulanmak istenen ‘battı-çıktı’ modelinden Karayolları vazgeçip, viyadüklerle yolun yükseltilmesine karar verdi.

Komşu ilimiz Samsun’da uygulanan üst geçit yol projesi gibi bir projenin uygulanarak hastane önünün denizle bağlantısını kesecek şekilde yol yapılacağını öğrenen Ünyeliler, projenin turizm kendi olan ilçenin siluetini bozacağından dolayı uygun olmadığını ifade ettiler.

Yeni projeyle yolun yükseltilip üst yolun araçlar için transit yol olarak kullanılacağı, alttan da hastane girişinin sağlanacağı öğrenildi.

-Yeni projeye Ünyelilerden itiraz var-

Yeni projenin her fırsatta turizm cenneti olarak vurgulanan Karadeniz’in incisi Ünye’ye yakışmadığını ve ilçenin siluetini bozacağını belirten Ünyeliler, battı çıktı modelinin uygulanmasını istiyor.

Projenin değiştirilmesine anlam veremediklerini ifade eden Ünyeliler, “Üst geçit yol projesi doğru bir proje değil. 5 yıldızlı otel görünümünde bir hastanemiz var derken yapılacak üstgeçit yol modeli hastanemizin görüntüsünü ve Ünye’mizin siluetini değiştirecek. Farklı ve güzel bir mimariye sahip olan hastanemizin önüne hiçte hoş olmayacak bir kütle koyularak adeta denizle hastanenin bağı kopartılacak. Üst geçit yol modelini Samsun’dan biliyoruz, adeta şehri beton duvarla ikiye bölmüş bir görüntü var. Bu modelin buraya uygulanmasını istemiyoruz. Battı-çıktı modelinin daha uygun olacağı kanaatindeyiz.” diyerek yeni projeden dönülmesini istediler. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.