Ünye Protokolü Şehit Aileleri ve Gazilerle Yemekte Buluştu

BÖLGE GÜNDEMİ (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 18.03.2019 - 23:37, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1577+ kez okundu.
 

Ünye Protokolü Şehit Aileleri ve Gazilerle Yemekte Buluştu

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü nedeniyle Ünye protokolü, şehit aileleri ve gazilerle yemekte buluştu.
Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemeğe, Ünye Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Binbaşı Bünyamin Dönmez, Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ünye Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Esat Can Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, İlçe Milli eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, daire amirleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.   Ünye’nin nüfusuna kayıtlı şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Kaymakam Güney, aileler ile sohbet ederek, çocuklarıyla yakından ilgilendi. Ak Parti Millet Vekili Metin Gündoğdu konuşmasında şunları ifade etti; “Çanakkale’yi geçilmez yapan konuklarla beraberiz, dedelerimiz ve atalarımız Çanakkale’yi geçilmez yaptı. Kurtuluş savaşında bir mücadele verdiler. 40 yıldır terörle mücadele içerisindeyiz. Terörlerin şehit ettiği askerlerimiz, gül demetleri gibi kucaklarımıza verilen o şehitlerimizin mekânları cennet olsun. Savaşlarda bizler için gazi olan gazilerimize teşekkür ediyoruz.”       Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney; “Bir coğrayanın vatan olarak hisedilmesi kabul edilmesi  elbete ki kolay olmuyor Kimse bir insanın tırnağı bile kopsun veya burnu bile kanamasını istemiyordur, lakin tarihimize baktığımızda örnek anılar ve örnek insanlar vardır. Anne beşikteki evladını unutur, eş eşini unutur, kardeş kardeşini unutur. Söz konusu vatansa, kastedilen vatansa , namussa, bayraksa ve kutsal saydığımız değerlerse herşeyi elimizin tersiyle itip göğsümüzü siper ederek sahip olduğumuz bütün maddi ve manevi imkanlarla vatanımızın, milletimizin ve bayrağımızın korunması için kendimizi feda ediyoruz. Bu topraklar vatan olumuşsa,yeri geldiğinde  göğüsünü siper etmiş anadan, babadan ve yardan vatan için yapmış oldukları fedakarlıklara sahip sizler sayesinde olmuştur. Bizler çanakkalenin sahibi nice şehitler verdiğimiz bu toprakta şehitlerimizi şadetip, saygıyla anıyoruz.”
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü nedeniyle Ünye protokolü, şehit aileleri ve gazilerle yemekte buluştu.

Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemeğe, Ünye Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Binbaşı Bünyamin Dönmez, Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ünye Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Esat Can Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, İlçe Milli eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, daire amirleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

 

Ünye’nin nüfusuna kayıtlı şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Kaymakam Güney, aileler ile sohbet ederek, çocuklarıyla yakından ilgilendi.

Ak Parti Millet Vekili Metin Gündoğdu konuşmasında şunları ifade etti;

“Çanakkale’yi geçilmez yapan konuklarla beraberiz, dedelerimiz ve atalarımız Çanakkale’yi geçilmez yaptı. Kurtuluş savaşında bir mücadele verdiler. 40 yıldır terörle mücadele içerisindeyiz. Terörlerin şehit ettiği askerlerimiz, gül demetleri gibi kucaklarımıza verilen o şehitlerimizin mekânları cennet olsun. Savaşlarda bizler için gazi olan gazilerimize teşekkür ediyoruz.”

 

 

 

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney;

“Bir coğrayanın vatan olarak hisedilmesi kabul edilmesi  elbete ki kolay olmuyor Kimse bir insanın tırnağı bile kopsun veya burnu bile kanamasını istemiyordur, lakin tarihimize baktığımızda örnek anılar ve örnek insanlar vardır. Anne beşikteki evladını unutur, eş eşini unutur, kardeş kardeşini unutur. Söz konusu vatansa, kastedilen vatansa , namussa, bayraksa ve kutsal saydığımız değerlerse herşeyi elimizin tersiyle itip göğsümüzü siper ederek sahip olduğumuz bütün maddi ve manevi imkanlarla vatanımızın, milletimizin ve bayrağımızın korunması için kendimizi feda ediyoruz. Bu topraklar vatan olumuşsa,yeri geldiğinde  göğüsünü siper etmiş anadan, babadan ve yardan vatan için yapmış oldukları fedakarlıklara sahip sizler sayesinde olmuştur. Bizler çanakkalenin sahibi nice şehitler verdiğimiz bu toprakta şehitlerimizi şadetip, saygıyla anıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.