Ünye OSB, ödenekten pay bekliyor!

BÖLGE GÜNDEMİ 08.01.2019 - 22:27, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1755+ kez okundu.
 

Ünye OSB, ödenekten pay bekliyor!

Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, belediyenin ocak ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Bakanlığın OSB’ler için ek ödenek ayırdığını ifade ederek, bu ödenekten Ünye içinde pay beklediklerini söyledi.
Ünye Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, göreve başladığı günden itibaren çözümü noktasında çalıştıklarını ve önlerine gelen her meseleye müdahale ettiklerini söyledi. -Fakülte yeri için teşekkür etti- Fakülte yerinin üniversiteye kati tahsisinde emeği geçenlere teşekkür eden Sezgül, “Fakülte konusunda çok mücadele ettik ve ilgili yerlerle görüşmeler yapıldı. Bir hayli hummalı bir çalışma oldu. Bu konuda birçok arkadaşımız saatlerle dakikalarla yarıştı. Bu noktada Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Beye teşekkür ediyorum ve kendisinden Allah razı olsun diyorum. Dışişleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran Beye çok teşekkür ediyorum. Çok gayretli bir çalışmaları oldu. Bu şekilde Ünye eski Havalimanı olarak bilinen yerin 49 yıllığına tahsisi gerçekleşmiş oldu.” dedi. -“Tabakhane Deresi’nin batı cephesinde, yol çalışması yapılıyor”- Tabakhane Deresi batı cephesinde kamulaştırmaların yapılamadığını ancak yol çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Sezgül, şunları söyledi: “Niksar Caddesi’nin trafik yoğunluğunu rahatlamak adına Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanımızla görüştüm ve batı yakasında ki çalışmaları başlattık. Şuanda adliyenin arka tarafına kadar kazı çalışmaları geldi. Buradan sonra da devam edecek. Bugünlerde ikinci bir aracımız devreye girecek, bu aracımızda sanayi sitesi karşısında ki oto gazın arkasından başlayacak. O da yukarıdan gelmek suretiyle en kısa zamanda bu yolu devreye almış olacağız. Burada istimlakler söz konusu idi, bu istimlaklerin yapılamamsından dolayı genişletme olamamıştı. Biz her iki taraftan yolu getireceğiz, yoldan bir araç zaten geçebiliyor. Biz burada en son noktaya kadar genişletmesini yapalım, ondan sonra da bu atıl durumdan devreye alırsak, ilgililerde durumun vahametini ve Ünye’nin bu acil ihtiyacını görmüş olurlar. Böylece de istimlakler hayata geçer diye düşünüyoruz.” -OSB’ye ek bütçe- OSB’lerde kullanılmak üzere ülke genelinde 180 milyon liralık önemli miktarda para aktarıldığını ifade eden Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, bu paradan Ünye OSB için de pay geleceğini beklediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Önümüzde büyük mesele olarak OSB duruyordu. Bu zamana kadar belediyeye her gelen vatandaş şunu söylüyor; ‘benim oğlum var onu evlendiremedim. Kızım var iş istiyorum.’ Vatandaşlarımız iş istiyor. Bu nedenle OSB çok önem kazanıyor. Ben istihdam çözümünün kamu olmadığına inanıyorum. Kamuya daha fazla yük yüklemenin doğru olmadığına inanıyorum. Dolayısıyla bunun da çözümünün OSB’den ve üretimden geçtiğini düşünüyorum. Bugün OSB ile ilgili bir haber aldım. OSB’ler için önemli bir miktar daha para aktarıldığını öğrendik. 2019 bütçesinde yer alacak bu paradan Ünye OSB içinde pay aktarılacağını bekliyoruz.”
Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, belediyenin ocak ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Bakanlığın OSB’ler için ek ödenek ayırdığını ifade ederek, bu ödenekten Ünye içinde pay beklediklerini söyledi.

Ünye Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, göreve başladığı günden itibaren çözümü noktasında çalıştıklarını ve önlerine gelen her meseleye müdahale ettiklerini söyledi.

-Fakülte yeri için teşekkür etti-

Fakülte yerinin üniversiteye kati tahsisinde emeği geçenlere teşekkür eden Sezgül, “Fakülte konusunda çok mücadele ettik ve ilgili yerlerle görüşmeler yapıldı. Bir hayli hummalı bir çalışma oldu. Bu konuda birçok arkadaşımız saatlerle dakikalarla yarıştı. Bu noktada Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Beye teşekkür ediyorum ve kendisinden Allah razı olsun diyorum. Dışişleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran Beye çok teşekkür ediyorum. Çok gayretli bir çalışmaları oldu. Bu şekilde Ünye eski Havalimanı olarak bilinen yerin 49 yıllığına tahsisi gerçekleşmiş oldu.” dedi.

-“Tabakhane Deresi’nin batı cephesinde, yol çalışması yapılıyor”-

Tabakhane Deresi batı cephesinde kamulaştırmaların yapılamadığını ancak yol çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Sezgül, şunları söyledi:

“Niksar Caddesi’nin trafik yoğunluğunu rahatlamak adına Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanımızla görüştüm ve batı yakasında ki çalışmaları başlattık. Şuanda adliyenin arka tarafına kadar kazı çalışmaları geldi. Buradan sonra da devam edecek. Bugünlerde ikinci bir aracımız devreye girecek, bu aracımızda sanayi sitesi karşısında ki oto gazın arkasından başlayacak. O da yukarıdan gelmek suretiyle en kısa zamanda bu yolu devreye almış olacağız. Burada istimlakler söz konusu idi, bu istimlaklerin yapılamamsından dolayı genişletme olamamıştı. Biz her iki taraftan yolu getireceğiz, yoldan bir araç zaten geçebiliyor. Biz burada en son noktaya kadar genişletmesini yapalım, ondan sonra da bu atıl durumdan devreye alırsak, ilgililerde durumun vahametini ve Ünye’nin bu acil ihtiyacını görmüş olurlar. Böylece de istimlakler hayata geçer diye düşünüyoruz.”

-OSB’ye ek bütçe-

OSB’lerde kullanılmak üzere ülke genelinde 180 milyon liralık önemli miktarda para aktarıldığını ifade eden Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, bu paradan Ünye OSB için de pay geleceğini beklediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Önümüzde büyük mesele olarak OSB duruyordu. Bu zamana kadar belediyeye her gelen vatandaş şunu söylüyor; ‘benim oğlum var onu evlendiremedim. Kızım var iş istiyorum.’ Vatandaşlarımız iş istiyor. Bu nedenle OSB çok önem kazanıyor. Ben istihdam çözümünün kamu olmadığına inanıyorum. Kamuya daha fazla yük yüklemenin doğru olmadığına inanıyorum. Dolayısıyla bunun da çözümünün OSB’den ve üretimden geçtiğini düşünüyorum. Bugün OSB ile ilgili bir haber aldım. OSB’ler için önemli bir miktar daha para aktarıldığını öğrendik. 2019 bütçesinde yer alacak bu paradan Ünye OSB içinde pay aktarılacağını bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.