Ünye Limanı Bölgenin Kaderini Değiştirecek

BÖLGE GÜNDEMİ 11.02.2021 - 11:42, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2331+ kez okundu.
 

Ünye Limanı Bölgenin Kaderini Değiştirecek

Karadeniz’e Kıyısı Olan 6 Ülkenin Limanından Daha Büyük Liman Ordu’ya Yapılıyor
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz ülkelerine ve Türk Cumhuriyetlerine ihracat noktasında kolaylık sağlayacak olan Ünye Limanı’ndaki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.       Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler öncülüğünde Karadeniz’e sınırı olan 6 ülke limanından daha büyük ve tüm Karadeniz kıyısında lider hale gelecek bir liman ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan çalışmalarda önemli mesafe alındı.       Karadeniz Akdeniz Yolu’nun adeta çıkış kapısı konumunda olacak olan Ünye Limanı’nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, “Ordu için çok önemli olan bir projeyi daha hayata geçirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımızın yakından takip ettiği Ünye Limanı’ndaki çalışma ORBEL A.Ş tarafından yürütülüyor. Liman içinde kapasite artırımı ve teknolojik yenilik başta olmak üzere birçok yatırım gerçekleştiriliyor” dedi.       “ÜNYE LİMANI İÇİN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”       Limanın kapasite artırımını sağlamak ve geleceğin konteyner limanını ortaya çıkarmak için ekiplerin gece-gündüz çalıştığını söyleyen Genel Sekreter Coşkun Alp, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın göreve başladığı günden itibaren üzerinde özel olarak çalıştığı bir projeyi daha hayata geçirmek için çalışmalara başladık.  Şu an liman içinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.       Alp, şöyle konuştu: “Bu çalışmalar Belediyemizin iştiraki ORBEL A.Ş tarafından yapılıyor. Liman içinde şu an kum tarama gemisi var. Bu gemi 8 metre derinliğindeki zeminde tarama işlemi yapıyor. Tarama işleminden sonra zemin ıslah edilecek. Islah edilen zemin üzerine daha sonra oluşturulan özel kalıplar dalgıçlar vasıtası ile deniz içerisine yerleştirilecek. Santim santim yapılan bu çalışmalarda önemli bir mesafeyi kat ettik. Ünye Limanı tamamlandığında 3 adet gemi rahatlıkla rıhtıma yanaşıp yük doldurma ve boşaltma işlemi yapılabilecek. Ayrıca 150 metre olan mevcut rıhtım yapılacak çalışma ile 2 katına çıkartılacak. Şu ana kadar 28 metrelik bölüm tamamlandı. İlimiz için önemli olan bu projeyi hayata geçirmek için ekiplerimiz gece-gündüz çalışıyor”   Öte yandan ORBEL A.Ş tarafından yürütülen çalışmanın 1,5 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesinin 50 milyon lira yatırım yaptığı proje tamamlandığında ise şehrin ekonomisine önemli katkılar sunacak.​    
Karadeniz’e Kıyısı Olan 6 Ülkenin Limanından Daha Büyük Liman Ordu’ya Yapılıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz ülkelerine ve Türk Cumhuriyetlerine ihracat noktasında kolaylık sağlayacak olan Ünye Limanı’ndaki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

 

 

 

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler öncülüğünde Karadeniz’e sınırı olan 6 ülke limanından daha büyük ve tüm Karadeniz kıyısında lider hale gelecek bir liman ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan çalışmalarda önemli mesafe alındı.

 

 

 

Karadeniz Akdeniz Yolu’nun adeta çıkış kapısı konumunda olacak olan Ünye Limanı’nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, “Ordu için çok önemli olan bir projeyi daha hayata geçirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımızın yakından takip ettiği Ünye Limanı’ndaki çalışma ORBEL A.Ş tarafından yürütülüyor. Liman içinde kapasite artırımı ve teknolojik yenilik başta olmak üzere birçok yatırım gerçekleştiriliyor” dedi.

 

 

 

“ÜNYE LİMANI İÇİN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

 

 

 

Limanın kapasite artırımını sağlamak ve geleceğin konteyner limanını ortaya çıkarmak için ekiplerin gece-gündüz çalıştığını söyleyen Genel Sekreter Coşkun Alp, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın göreve başladığı günden itibaren üzerinde özel olarak çalıştığı bir projeyi daha hayata geçirmek için çalışmalara başladık.  Şu an liman içinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

 

 

Alp, şöyle konuştu: “Bu çalışmalar Belediyemizin iştiraki ORBEL A.Ş tarafından yapılıyor. Liman içinde şu an kum tarama gemisi var. Bu gemi 8 metre derinliğindeki zeminde tarama işlemi yapıyor. Tarama işleminden sonra zemin ıslah edilecek. Islah edilen zemin üzerine daha sonra oluşturulan özel kalıplar dalgıçlar vasıtası ile deniz içerisine yerleştirilecek. Santim santim yapılan bu çalışmalarda önemli bir mesafeyi kat ettik. Ünye Limanı tamamlandığında 3 adet gemi rahatlıkla rıhtıma yanaşıp yük doldurma ve boşaltma işlemi yapılabilecek. Ayrıca 150 metre olan mevcut rıhtım yapılacak çalışma ile 2 katına çıkartılacak. Şu ana kadar 28 metrelik bölüm tamamlandı. İlimiz için önemli olan bu projeyi hayata geçirmek için ekiplerimiz gece-gündüz çalışıyor”

 

Öte yandan ORBEL A.Ş tarafından yürütülen çalışmanın 1,5 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesinin 50 milyon lira yatırım yaptığı proje tamamlandığında ise şehrin ekonomisine önemli katkılar sunacak.​

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.