Ünye Kalesi güvenlik için ziyarete kapatılmalı

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.07.2019 - 13:33, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1563+ kez okundu.
 

Ünye Kalesi güvenlik için ziyarete kapatılmalı

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Ünye Kalesi’nin inşaat sahası olması nedeniyle ziyaretlere kapatılması gerektiğini belirterek, ziyaretçilerin mağdur edilmemesi gerektiğini açıkladı.
Ordu Valiliği ile Ünye Belediyesi tarafından restorasyon çalışmalarının devam ettiği Ünye Kalesinin halen inşaat alanı olması nedeniyle Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, tepki gösterdi.    Alanın halen inşaat sahası olması ve can güvenliğinin olmamasından dolayı yetkililerden bir açıklama gelmediğini ifade eden Adnan Sobi, “Ordu Valiliği ile Ünye Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ve Ünye Turizm İşletmecileri Derneği olarak sürecin başından bu güne kadar takipçisi olduğumuz Ünye Kalesi, restorasyon, arkeolojik kazı, saha temizliği ve dehliz açma çalışmalarını sonuna kadar desteklediğimizi belirtmek istiyorum. Fakat şu an tamamen inşaat sahası olması dolayısıyla can güvenliği sebebiyle ziyarete kapalı olması gerekirken, hâlâ hiçbir resmi açıklama yapılmamasını doğru bulmuyoruz. Ünye turizminin doğru, güvenilir ve sürdürülebilir olması adına dernek olarak gelecek olan misafirlerimizin mağdur olmamaları için aynı zamanda da bilinçli turizm yapıldığını belirtmek adına Ünye Kalemizin 2019 yılı içerisinde ziyarete kapalı olduğunu belirtmek istiyorum. Şayet açık ise yetkililerden en önemli ziyaret noktalarımızdan olan kalemizle ilgili resmi bir açıklama yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Ünye Kalesi’nin inşaat sahası olması nedeniyle ziyaretlere kapatılması gerektiğini belirterek, ziyaretçilerin mağdur edilmemesi gerektiğini açıkladı.

Ordu Valiliği ile Ünye Belediyesi tarafından restorasyon çalışmalarının devam ettiği Ünye Kalesinin halen inşaat alanı olması nedeniyle Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, tepki gösterdi. 

 

Alanın halen inşaat sahası olması ve can güvenliğinin olmamasından dolayı yetkililerden bir açıklama gelmediğini ifade eden Adnan Sobi, “Ordu Valiliği ile Ünye Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ve Ünye Turizm İşletmecileri Derneği olarak sürecin başından bu güne kadar takipçisi olduğumuz Ünye Kalesi, restorasyon, arkeolojik kazı, saha temizliği ve dehliz açma çalışmalarını sonuna kadar desteklediğimizi belirtmek istiyorum. Fakat şu an tamamen inşaat sahası olması dolayısıyla can güvenliği sebebiyle ziyarete kapalı olması gerekirken, hâlâ hiçbir resmi açıklama yapılmamasını doğru bulmuyoruz. Ünye turizminin doğru, güvenilir ve sürdürülebilir olması adına dernek olarak gelecek olan misafirlerimizin mağdur olmamaları için aynı zamanda da bilinçli turizm yapıldığını belirtmek adına Ünye Kalemizin 2019 yılı içerisinde ziyarete kapalı olduğunu belirtmek istiyorum. Şayet açık ise yetkililerden en önemli ziyaret noktalarımızdan olan kalemizle ilgili resmi bir açıklama yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.