Ünye’de tarihi eser operasyonu

ASAYİŞ 15.11.2020 - 14:18, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1747+ kez okundu.
 

Ünye’de tarihi eser operasyonu

Ordu Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada;
      Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Silah Kaçakçılığı ve Tarihi Eser Kaçakçılığı suçunun deşifresine yönelik uzun süreli yapmış oldukları takip ve saha çalışmaları doğrultusunda, 11.11.2020 günü Ünye ilçesinde bir şüphelinin ikametinde ve iş yerinde yapılan aramalarda; -13 adet sikke, -1 adet heykel, -1 adet bakır tarihi eser olabileceği değerlendirilen kâse, -1 adet kılıç, -2 adet tabanca, -5 adet ruhsatsız av tüfeği, -6 adet kurusıkı tabanca, -8551 adet değişik çaplarda mermi, -1 adet uçak savar mermisi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak 1 şüpheli yakalanmış olup, hakkında 6136 sayılı kanuna muhalefet ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefetten adli tahkikat başlatılmış, yakalanan bir şüpheli 12.11.2020 günü Ünye Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş, şüpheli işlemlerinin ardından Savcılıktan serbest bırakılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  
Ordu Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

 

 

 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Silah Kaçakçılığı ve Tarihi Eser Kaçakçılığı suçunun deşifresine yönelik uzun süreli yapmış oldukları takip ve saha çalışmaları doğrultusunda, 11.11.2020 günü Ünye ilçesinde bir şüphelinin ikametinde ve iş yerinde yapılan aramalarda;

-13 adet sikke,

-1 adet heykel,

-1 adet bakır tarihi eser olabileceği değerlendirilen kâse,

-1 adet kılıç,

-2 adet tabanca,

-5 adet ruhsatsız av tüfeği,

-6 adet kurusıkı tabanca,

-8551 adet değişik çaplarda mermi,

-1 adet uçak savar mermisi ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili olarak 1 şüpheli yakalanmış olup, hakkında 6136 sayılı kanuna muhalefet ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefetten adli tahkikat başlatılmış, yakalanan bir şüpheli 12.11.2020 günü Ünye Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş, şüpheli işlemlerinin ardından Savcılıktan serbest bırakılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.