Ünye’de ‘Drone’ İle Trafik Uygulaması

ASAYİŞ 26.04.2019 - 14:27, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2143+ kez okundu.
 

Ünye’de ‘Drone’ İle Trafik Uygulaması

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Ordu’nun Ünye İlçesi Yüceler mevkiinde drone ile trafik denetim uygulaması yaptı.
Ünye’de Cezaevi kavşağı ile Yüceler mevkii arasında polisler tarafından yapılan uygulama ile ‘drone’ kullanılarak havadan emniyet kemeri, kırmızı ışık ve direksiyonda cep telefonu uygulaması yapıldı. Trafik ışıkları, aşırı hız, emniyet kemeri kullanımı konusunda drone uygulaması ile denetim yapan trafik ekipleri, kurallara uymayan vatandaşlara da ceza yazdı. Trafik ekipleri Drone ile haftada 75 ila 100 sürücü arasında ortalama ceza kesiyor. Emniyet kemeri takmamanın cezası 108 bin lira, kırmızı ışık ihlali cezasının 291 bin lira ve direksiyonda cep telefon ile konuşmanın cezasının da 235 lira olduğu öğrenildi. Denetimlerin sürekli devam ettiğini belirten trafik yetkilileri, önceliklerinin ceza yazmak olmadığını belirterek, “Samsun-Ordu yoğun trafik akışı olan bir güzergah. Uzun yol seyahatlerinin de oldukça yoğun olduğu bir güzergah. Üzücü kazaların yaşanmaması için bölgemizde denetimlerimize devam ediyoruz. Gerekli trafik tedbirlerini alıyoruz. Kazaların önüne geçebilmek amacıyla hayatın teknolojik imkanlarından da faydalanıyoruz” dediler
Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Ordu’nun Ünye İlçesi Yüceler mevkiinde drone ile trafik denetim uygulaması yaptı.

Ünye’de Cezaevi kavşağı ile Yüceler mevkii arasında polisler tarafından yapılan uygulama ile ‘drone’ kullanılarak havadan emniyet kemeri, kırmızı ışık ve direksiyonda cep telefonu uygulaması yapıldı.

Trafik ışıkları, aşırı hız, emniyet kemeri kullanımı konusunda drone uygulaması ile denetim yapan trafik ekipleri, kurallara uymayan vatandaşlara da ceza yazdı.

Trafik ekipleri Drone ile haftada 75 ila 100 sürücü arasında ortalama ceza kesiyor. Emniyet kemeri takmamanın cezası 108 bin lira, kırmızı ışık ihlali cezasının 291 bin lira ve direksiyonda cep telefon ile konuşmanın cezasının da 235 lira olduğu öğrenildi.

Denetimlerin sürekli devam ettiğini belirten trafik yetkilileri, önceliklerinin ceza yazmak olmadığını belirterek, “Samsun-Ordu yoğun trafik akışı olan bir güzergah. Uzun yol seyahatlerinin de oldukça yoğun olduğu bir güzergah. Üzücü kazaların yaşanmaması için bölgemizde denetimlerimize devam ediyoruz. Gerekli trafik tedbirlerini alıyoruz. Kazaların önüne geçebilmek amacıyla hayatın teknolojik imkanlarından da faydalanıyoruz” dediler

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.