Ünye’de 9 fırına uyarı!

04.06.2018 - 23:49, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2047+ kez okundu.
 

Ünye’de 9 fırına uyarı!

Ünye Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından ramazan ayı dolayısıyla Ünye ve mahallelerinde faaliyet gösteren 67 fırında yapılan denetimde, 9 fırına uyarı yapıldı.
Ramazan ayı dolayısıyla Ünye ve mahallelerinde faaliyet gösteren 67 fırın, Ünye Belediyesi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince denetlendi. Denetimlerde 9 fırında genel temizlik ve çalışanların hijyen belgesi olmadığı tespit edilirken, bu fırınlara eksikliklerin giderilmesi için 15 gün süre verildi. Verilen sürenin dolmasının ardından fırınların tekrar denetleneceği, ikinci defa da eksiklerin giderilmediği tespit edilirse idari para cezası uygulanacağı bildirildi. Denetimlerde; fırınların temizlik ve aydınlatılması, personelin temizliği, çalışan personelin hijyen belgesi olup-olmadığı, duvarlar ve tavanın kolay temizlenebilir nitelikte olup olmadığı, tuvalet ve lavabolar hijyenikliği, çöp ve atıkların muhafazası için gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığı, kullanılan alet ve ekipmanların temiz ve dezenfeksiyona uygunluğu, üretim ve satış yerinin ayrı olup olmadığı, üretim yerinin girişinde temiz paspas, galoş ve bone olup olmadığı, hamur dinlendirme bezleri fırına ait çamaşır makinesi ile yakınıp yıkanmadığı, satışa sunulan ekmeklerin gram ve fiyatları tüketicinin görebileceği bir yere asılıp asılmadığı ve iş yeri ruhsatı gibi konular incelendi.  
Ünye Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından ramazan ayı dolayısıyla Ünye ve mahallelerinde faaliyet gösteren 67 fırında yapılan denetimde, 9 fırına uyarı yapıldı.

Ramazan ayı dolayısıyla Ünye ve mahallelerinde faaliyet gösteren 67 fırın, Ünye Belediyesi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince denetlendi.

Denetimlerde 9 fırında genel temizlik ve çalışanların hijyen belgesi olmadığı tespit edilirken, bu fırınlara eksikliklerin giderilmesi için 15 gün süre verildi. Verilen sürenin dolmasının ardından fırınların tekrar denetleneceği, ikinci defa da eksiklerin giderilmediği tespit edilirse idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Denetimlerde; fırınların temizlik ve aydınlatılması, personelin temizliği, çalışan personelin hijyen belgesi olup-olmadığı, duvarlar ve tavanın kolay temizlenebilir nitelikte olup olmadığı, tuvalet ve lavabolar hijyenikliği, çöp ve atıkların muhafazası için gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığı, kullanılan alet ve ekipmanların temiz ve dezenfeksiyona uygunluğu, üretim ve satış yerinin ayrı olup olmadığı, üretim yerinin girişinde temiz paspas, galoş ve bone olup olmadığı, hamur dinlendirme bezleri fırına ait çamaşır makinesi ile yakınıp yıkanmadığı, satışa sunulan ekmeklerin gram ve fiyatları tüketicinin görebileceği bir yere asılıp asılmadığı ve iş yeri ruhsatı gibi konular incelendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.