Ünye Belediyesinde Vatan Evlatlarına Vefa

BÖLGE GÜNDEMİ 16.05.2018 - 09:34, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2100+ kez okundu.
 

Ünye Belediyesinde Vatan Evlatlarına Vefa

Ankara’yı görmeyen 45 şehit ve gazi yakını çocuklar Ankara’da ağırlandı.
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Uluslararası Kalkınma Derneği (UKAD), Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Ünye Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile başlatılan “Vatan Evlatlarına Vefa” projesi kapsamında, Ankara’ya gelen şehit ve gazi çocuklarına şehir turu düzenledi. Başkent Ankara’yı daha yakından tanıma fırsatı bulan şehit ve gazi çocuklarının ilk durağı, Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak da bilinen 1. Meclis oldu. Müzeyi büyük bir ilgiyle gezen 45 çocuk daha sonra Cumhuriyet Müzesi olarak da bilinen 2. Meclis’i de ziyaret etti. Batman, Şırnak, Muş, Van ve Ordu’dan gelen 10-18 yaş arasındaki şehit ve gazi çocuklarının Ankara’yı yakından görebilme ve tanıyabilmelerine imkân sağlayan şehir turu, Başkent’in önemli noktalarından biri olan Ankara Kalesi ile devam etti.   Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen proje kapsamında düzenlenen geziye katılan Ünye’den 4 şehit ve gazi yakını çocuklar Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı makamında ziyaret etti. BAŞKAN ÇAMYAR, “BÖYLE BİR PROJEYE DESTEK VERMEKTEN MUTLUYUZ” Ziyaretten ve böylesi bir projeye destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ankara’yı daha önce hiç görmemiş olan 45 Şehit ve Gazi yakını çocuklarımız başkentimizde ağırlandı. Bu çocuklarımızdan 4 tanesi de Ünye’den gönderildi. Bu projeye Türkiye’de Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi destek verdi. Öncelikle ben çocuklarımızı burada ağırlamaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü onların babaları ve en sevdikleri bu vatan uğruna canlarını verdiler ya da gazi oldular. Bize proje ilk sunulduğunda hiç düşünmeden belediye olarak yanlarında olacağımızı belirttik. Bu çocuklarımız Ankara’da başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi gibi önemli yerleri ziyaret etmiş oldular. Biz emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor ve böyle bir projede yer almaktan son derce mutlu olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi. Ünyeli şehit Kerim Örtücü’nün kardeşi Sefa Örtücü ziyarette yaptığı konuşmada böyle bir projede Ünye Belediyemiz ’in katkıları ile orada olmaktan son derece gurur duyduk” dedi. Yine Ünyeli Şehit Hicabi Ereren’in kızı Çisem Ereren ise Ankara’yı ziyaret etmekten son derece mutlu olduk. Bu ziyarette Ünye Belediyemizi de yanımızda görmek bizleri çok sevindirdi” dedi. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar daha sonra çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.
Ankara’yı görmeyen 45 şehit ve gazi yakını çocuklar Ankara’da ağırlandı.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Uluslararası Kalkınma Derneği (UKAD), Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Ünye Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile başlatılan “Vatan Evlatlarına Vefa” projesi kapsamında, Ankara’ya gelen şehit ve gazi çocuklarına şehir turu düzenledi.

Başkent Ankara’yı daha yakından tanıma fırsatı bulan şehit ve gazi çocuklarının ilk durağı, Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak da bilinen 1. Meclis oldu. Müzeyi büyük bir ilgiyle gezen 45 çocuk daha sonra Cumhuriyet Müzesi olarak da bilinen 2. Meclis’i de ziyaret etti. Batman, Şırnak, Muş, Van ve Ordu’dan gelen 10-18 yaş arasındaki şehit ve gazi çocuklarının Ankara’yı yakından görebilme ve tanıyabilmelerine imkân sağlayan şehir turu, Başkent’in önemli noktalarından biri olan Ankara Kalesi ile devam etti.
 

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen proje kapsamında düzenlenen geziye katılan Ünye’den 4 şehit ve gazi yakını çocuklar Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı makamında ziyaret etti.

BAŞKAN ÇAMYAR, “BÖYLE BİR PROJEYE DESTEK VERMEKTEN MUTLUYUZ”

Ziyaretten ve böylesi bir projeye destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ankara’yı daha önce hiç görmemiş olan 45 Şehit ve Gazi yakını çocuklarımız başkentimizde ağırlandı. Bu çocuklarımızdan 4 tanesi de Ünye’den gönderildi. Bu projeye Türkiye’de Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi destek verdi. Öncelikle ben çocuklarımızı burada ağırlamaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü onların babaları ve en sevdikleri bu vatan uğruna canlarını verdiler ya da gazi oldular. Bize proje ilk sunulduğunda hiç düşünmeden belediye olarak yanlarında olacağımızı belirttik. Bu çocuklarımız Ankara’da başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi gibi önemli yerleri ziyaret etmiş oldular. Biz emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor ve böyle bir projede yer almaktan son derce mutlu olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

Ünyeli şehit Kerim Örtücü’nün kardeşi Sefa Örtücü ziyarette yaptığı konuşmada böyle bir projede Ünye Belediyemiz ’in katkıları ile orada olmaktan son derece gurur duyduk” dedi.

Yine Ünyeli Şehit Hicabi Ereren’in kızı Çisem Ereren ise Ankara’yı ziyaret etmekten son derece mutlu olduk. Bu ziyarette Ünye Belediyemizi de yanımızda görmek bizleri çok sevindirdi” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar daha sonra çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.