Ünye Belediyesi, Karla Mücadelede 24 Saat Sahada

BÖLGE GÜNDEMİ 18.02.2021 - 00:01, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1363+ kez okundu.
 

Ünye Belediyesi, Karla Mücadelede 24 Saat Sahada

Bölgemizde başlayan ve etkili olan kar yağışı ile ilgili günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Ünye Belediyesi kar yağışı ile birlikte 24 saat esasına göre çalışmalarını yürütüyor.
Özellikle dün geceden itibaren etkisin arttıran kar yağışı ile birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir planlama yürüten Ünye Belediyesi ekipleri ilçe genelinde birçok noktada eş zamanlı mücadele yürütüyor.     Bu kapsamda toplamda 120 personel ve 65 iş makinesi sahada karla mücadele yapıyor.   Başkan Tavlı, “Kar Yağışının Esarete Dönüşmemesi İçin Sahadayız”     Karla mücadele çalışmalarını günler öncesinden planladıklarını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyni Tavlı, yaptığı açıklamada, “Bölgemizde yoğun bir şekilde devam eden kar yağışına karşı tüm hazırlıklarımıza tamamladık. Özellikle yüksek bölgelerimizde yer yer 30 cm’yi geçen kar kalınlığı bulunmakta. Karın esarete dönüşmemesi, rahmet ve bereketi ile anılması için sahada Ordu Büyükşehir Belediyemizle birlikte tüm faaliyetleri yürüttüğümüzü belirmek istiyorum. Kar yağışı öncesi operasyon planlarımızı yaparak gerekli hazırlıklarımızı tamamladık ve sahadayız. Yollarımızın açık kalması ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için 24 saat esası ile görevimizin başındayız. İlçemizde 2 bin 800 kilometrelik bir yol ağımız var. Bu nedenle her noktada eş zamanlı çözüm üretilemeyen anlar olabilir. Bu noktada vatandaşlarımızın sabır göstermelerini rica ediyorum. Kar aynı zamanda rahmet ve bereket demektir. Topraklarımızın bereketlenmesi, su kaynaklarımızın beslenmesi ve özellikle bakteri ve mikropların ölmesi için kar gerekli. Bu noktada vatandaşlarımızın sabırla karın keyfini çıkarmasını diliyorum.” dedi.     -Sokak hayvanları unutulmadı-     Sokak hayvanlarının düzenli olarak yem ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Başkan Tavlı, “Zorlu kış şartlarından etkilenmemesi için sokak canlarımızın beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya düzenli olarak devam ediyoruz. Bununla ilgili hazırlıklarımızı tamamlamıştık, ekiplerimiz sahada çalışma yapmakta.” diye konuştu.  
Bölgemizde başlayan ve etkili olan kar yağışı ile ilgili günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Ünye Belediyesi kar yağışı ile birlikte 24 saat esasına göre çalışmalarını yürütüyor.

Özellikle dün geceden itibaren etkisin arttıran kar yağışı ile birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir planlama yürüten Ünye Belediyesi ekipleri ilçe genelinde birçok noktada eş zamanlı mücadele yürütüyor.

 

 

Bu kapsamda toplamda 120 personel ve 65 iş makinesi sahada karla mücadele yapıyor.

 

Başkan Tavlı, “Kar Yağışının Esarete Dönüşmemesi İçin Sahadayız”

 

 

Karla mücadele çalışmalarını günler öncesinden planladıklarını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyni Tavlı, yaptığı açıklamada, “Bölgemizde yoğun bir şekilde devam eden kar yağışına karşı tüm hazırlıklarımıza tamamladık. Özellikle yüksek bölgelerimizde yer yer 30 cm’yi geçen kar kalınlığı bulunmakta. Karın esarete dönüşmemesi, rahmet ve bereketi ile anılması için sahada Ordu Büyükşehir Belediyemizle birlikte tüm faaliyetleri yürüttüğümüzü belirmek istiyorum. Kar yağışı öncesi operasyon planlarımızı yaparak gerekli hazırlıklarımızı tamamladık ve sahadayız. Yollarımızın açık kalması ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için 24 saat esası ile görevimizin başındayız. İlçemizde 2 bin 800 kilometrelik bir yol ağımız var. Bu nedenle her noktada eş zamanlı çözüm üretilemeyen anlar olabilir. Bu noktada vatandaşlarımızın sabır göstermelerini rica ediyorum. Kar aynı zamanda rahmet ve bereket demektir. Topraklarımızın bereketlenmesi, su kaynaklarımızın beslenmesi ve özellikle bakteri ve mikropların ölmesi için kar gerekli. Bu noktada vatandaşlarımızın sabırla karın keyfini çıkarmasını diliyorum.” dedi.

 

 

-Sokak hayvanları unutulmadı-

 

 

Sokak hayvanlarının düzenli olarak yem ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Başkan Tavlı, “Zorlu kış şartlarından etkilenmemesi için sokak canlarımızın beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya düzenli olarak devam ediyoruz. Bununla ilgili hazırlıklarımızı tamamlamıştık, ekiplerimiz sahada çalışma yapmakta.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.