Ünye Belediye Meclisi, Yılın İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

BÖLGE GÜNDEMİ 08.01.2020 - 16:04, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1813+ kez okundu.
 

Ünye Belediye Meclisi, Yılın İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Ünye Belediye Meclisi 2020 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Ocak ayı olağan meclis toplantısına Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlık yaptı.
  Toplantıda 16 gündem maddesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddeleri arasında, bazı zabıta memurlarının mesai ücretlerinin belirlenmesi, Belediye Meclis üyelerine hizmet pasaportu çıkarması, bazı belediye personellerinin kadro derecelerinin güncellenmesi ve belediye başkanına bankalardaki kredilerin yapılandırılmasına ilişkin yetki verilmesi konuları yer aldı. Ayrıca Yavi Mahallesi’ne ait cenaze aracının Ünye Belediyesi’ne hibesi de kabul edildi. Toplantıda 5393 sayılı kanunun 25. Maddesi gereği belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayı ve işlemlerinin denetimi için 5 üye seçildi. Denetim üyeliğine Ak Parti Grubunun önerisi olan “Mustafa Fidan, Sema Kurt, Arslan Güdek, Kerim Ateş ve Ahmet Dikici seçildi. Çıraklı’dan Soru Önergesi İyi Parti Meclis Üyesi Murat Çıraklı Meclis’te soru önergesi verdi. Çıraklı, “1-2014 yılından itibaren Ünye Belediyesi’nden Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılan toplam para ne kadar? Buna karşılıkta Ordu Büyükşehir’de görülen Ünye Belediyesi’ne geri dönüşü ne kadardır? 2- 2020 yılında Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye’ye yatırım olarak düşündüğü bütçede ne kadar pay ayırmıştır” dedi. Sağlık Ocak Yanındaki Yere İş Merkezi Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Belediye Meclis Üyesi Murat Çıraklı’nın sorusu üzerine sağlık ocağı yanında bulunan ve boşaltılma kararı uygulanan alanın iş merkezi olarak inşa edileceğini söyledi.
Ünye Belediye Meclisi 2020 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Ocak ayı olağan meclis toplantısına Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlık yaptı.

 

Toplantıda 16 gündem maddesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddeleri arasında, bazı zabıta memurlarının mesai ücretlerinin belirlenmesi, Belediye Meclis üyelerine hizmet pasaportu çıkarması, bazı belediye personellerinin kadro derecelerinin güncellenmesi ve belediye başkanına bankalardaki kredilerin yapılandırılmasına ilişkin yetki verilmesi konuları yer aldı. Ayrıca Yavi Mahallesi’ne ait cenaze aracının Ünye Belediyesi’ne hibesi de kabul edildi.

Toplantıda 5393 sayılı kanunun 25. Maddesi gereği belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayı ve işlemlerinin denetimi için 5 üye seçildi. Denetim üyeliğine Ak Parti Grubunun önerisi olan “Mustafa Fidan, Sema Kurt, Arslan Güdek, Kerim Ateş ve Ahmet Dikici seçildi.

Çıraklı’dan Soru Önergesi

İyi Parti Meclis Üyesi Murat Çıraklı Meclis’te soru önergesi verdi. Çıraklı, “1-2014 yılından itibaren Ünye Belediyesi’nden Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılan toplam para ne kadar? Buna karşılıkta Ordu Büyükşehir’de görülen Ünye Belediyesi’ne geri dönüşü ne kadardır? 2- 2020 yılında Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye’ye yatırım olarak düşündüğü bütçede ne kadar pay ayırmıştır” dedi.

Sağlık Ocak Yanındaki Yere İş Merkezi

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Belediye Meclis Üyesi Murat Çıraklı’nın sorusu üzerine sağlık ocağı yanında bulunan ve boşaltılma kararı uygulanan alanın iş merkezi olarak inşa edileceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.