Üntisad’tan Turizm Derneklerine ”Ünye’yi İtibarsızlaştırma” Suçlaması

BÖLGE GÜNDEMİ 26.04.2020 - 22:02, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1599+ kez okundu.
 

Üntisad’tan Turizm Derneklerine ”Ünye’yi İtibarsızlaştırma” Suçlaması

ÜNTİSAD’TAN KAMUOYUNA DUYURU
  ÜNTİSAD (Ünye Turizmİşletmecileri Otelciler, Cafeler, Restoranlar ve Seyahat Acenteleri Derneği )Olarak 14.05.2019 tarihinde 32 üye tesis ile birlikte kurulmuştur. Derneğimiz bu süre zarfında üye işletmeleri  ile birçok konuda faaliyet göstermiş(aşçılık İngilizce gibi kurslar, şehrimizin turizm alanındaki altyapı eksiklerinden birçok konuya…) olan derneğimiz halen KATİD (Karedeniz Turistik İşlemeciler Derneği) ‘ne üye olan tesisleriyle de hem Turizm bakanlığı hem de turizm federasyonlarında şehrimizi ve tesissilerimizi aktif bir şekilde temsil ederek üyelerine hizmet vermektedir. Son iki aydır yaşadığımız COVİD-19 salgını nedeni ile Turizm tesislerimizin tamamı neredeyse kapalı konumdadır .Buda şehrimizde yaklaşık 500 ila 1000 kişinin geçici olarak istihdamının durduğunu ortaya koymaktadır. Bu sayı Türkiye genelinde 2,5 milyon çalışanı kapsamaktadır. Ve tesislerimizin kademeli olarak yıl sonuna kadar açılacağı öngörüldüğünde bu ekonomik ve istihdam sıkıntısının 2021 yılana sarkacağı aşikârdır. Devletimizin almış olduğu tedbirler ile işletmeler ayakta kalmaya çalışmaktadır. Turizm sektörü bu kadar zorlu süreçten geçerken ve devletimizin gün be gün açıkladığı tedbirlerden de anlaşılacağı üzere, devletçe ve milletçe topyekûn mücadele verirken bazı Turizm STK’ları ve temsilcileri genel açıklama yaptıkları için, Ünyemizin ve ülkemizin Turizm anlamında ne durumda olduğu konusunda bir haber olduğu anlaşılmaktadır. ÜNTİD(Ünye Turizm İşletmecileri Derneği) olarak sözlü ve yazılı bazı basın açıklamaların da tesislerin salgından dolayı kademeli olarak kapandığı süreçte tesislerle iletişim halinde olduklarını ve gerekli tedbirlerin alındığını belirtilmiş fakat tesisiler ile iletişime geçilmediği biliniyor. Turizm sektörünün dünyada bu denli zor durumda olmasına rağmen bölgemizi ve şehrimizi tanımlayarak pozitif ayrımcılığın gündeme taşınması kararı alınmış fakat şu zorlu süreçte gündeme gelmesinin hiçbir anlamının olmadığı bazı projelerin gündeme taşınması biz turizmcileri ve şehrimizi resmi makamlarda anlamsız bir şekilde itibarsızlaştıracaktır. Bu nedenlerden dolayı bu açıklamaları yapanÜNTİD(Ünye Turizm İşletmecileri Derneği)  ve temsilcilerinin yapmış oldukları açıklamalar, ÜNTİSAD derneğimizi ve bağlı 32 turizm işletmelerimizi temsil etmemektedir.  Kamuoyuna duyurulur. Derneğimiz ve Üye tesissilerimiz hakkındawww.untisad.org adresinden bilgi alınabilir. ÜNTİSAD YÖNETİM KURULU,
ÜNTİSAD’TAN KAMUOYUNA DUYURU

 

ÜNTİSAD (Ünye Turizmİşletmecileri Otelciler, Cafeler, Restoranlar ve Seyahat Acenteleri Derneği )Olarak 14.05.2019 tarihinde 32 üye tesis ile birlikte kurulmuştur.

Derneğimiz bu süre zarfında üye işletmeleri  ile birçok konuda faaliyet göstermiş(aşçılık İngilizce gibi kurslar, şehrimizin turizm alanındaki altyapı eksiklerinden birçok konuya…) olan derneğimiz halen KATİD (Karedeniz Turistik İşlemeciler Derneği) ‘ne üye olan tesisleriyle de hem Turizm bakanlığı hem de turizm federasyonlarında şehrimizi ve tesissilerimizi aktif bir şekilde temsil ederek üyelerine hizmet vermektedir.

Son iki aydır yaşadığımız COVİD-19 salgını nedeni ile Turizm tesislerimizin tamamı neredeyse kapalı konumdadır .Buda şehrimizde yaklaşık 500 ila 1000 kişinin geçici olarak istihdamının durduğunu ortaya koymaktadır. Bu sayı Türkiye genelinde 2,5 milyon çalışanı kapsamaktadır. Ve tesislerimizin kademeli olarak yıl sonuna kadar açılacağı öngörüldüğünde bu ekonomik ve istihdam sıkıntısının 2021 yılana sarkacağı aşikârdır. Devletimizin almış olduğu tedbirler ile işletmeler ayakta kalmaya çalışmaktadır.

Turizm sektörü bu kadar zorlu süreçten geçerken ve devletimizin gün be gün açıkladığı tedbirlerden de anlaşılacağı üzere, devletçe ve milletçe topyekûn mücadele verirken bazı Turizm STK’ları ve temsilcileri genel açıklama yaptıkları için, Ünyemizin ve ülkemizin Turizm anlamında ne durumda olduğu konusunda bir haber olduğu anlaşılmaktadır.

ÜNTİD(Ünye Turizm İşletmecileri Derneği) olarak sözlü ve yazılı bazı basın açıklamaların da tesislerin salgından dolayı kademeli olarak kapandığı süreçte tesislerle iletişim halinde olduklarını ve gerekli tedbirlerin alındığını belirtilmiş fakat tesisiler ile iletişime geçilmediği biliniyor. Turizm sektörünün dünyada bu denli zor durumda olmasına rağmen bölgemizi ve şehrimizi tanımlayarak pozitif ayrımcılığın gündeme taşınması kararı alınmış fakat şu zorlu süreçte gündeme gelmesinin hiçbir anlamının olmadığı bazı projelerin gündeme taşınması biz turizmcileri ve şehrimizi resmi makamlarda anlamsız bir şekilde itibarsızlaştıracaktır.

Bu nedenlerden dolayı bu açıklamaları yapanÜNTİD(Ünye Turizm İşletmecileri Derneği)  ve temsilcilerinin yapmış oldukları açıklamalar, ÜNTİSAD derneğimizi ve bağlı 32 turizm işletmelerimizi temsil etmemektedir.

 Kamuoyuna duyurulur.

Derneğimiz ve Üye tesissilerimiz hakkındawww.untisad.org adresinden bilgi alınabilir.

ÜNTİSAD YÖNETİM KURULU,

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.