Uluslararası Farmakoloji Kongresi Ordu’da yapılacak

BÖLGE GÜNDEMİ 05.12.2018 - 21:58, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 926+ kez okundu.
 

Uluslararası Farmakoloji Kongresi Ordu’da yapılacak

Kurul kalesi Ordu’nun tarihine ışık tuttuğu kadar turizmine de önemli katkılar sağlamaya başladı.
Önümüzdeki yıl turizme açılması planlanan Kurul Kalesi çok önemli bir organizasyonun Ordu’da yapılmasına da vesile oldu. Türk Farmakoloji Derneği her iki yılda bir farklı bir ilde gerçekleştirdiği Uluslararası Farmakoloji Kongresi bu yıl 15-17 Mart 2019 tarihleri arasında Ordu’da yapılacak. Kongrenin Ordu’da yapılmasının en önemli nedeni Kurul Kalesi'nin krallarından olan ve tarihteki ilk zehir bilimci yani toksikolog olarak bilinen VI. Mithridates'in, arkeoloji çevreleri kadar, ilaç bilimciler tarafından da önemli bir figür olarak kabul edilmesi. Boztepe’deki Radisson Blu otelde gerçekleşecek Uluslararası Farmakoloji Kongresi’nin konusu “ Farmakoloji Eğitiminde Kuşaklararası Bilimsel Etkileşme” olarak belirlendi.Bu yıl 28. Gerçekleşecek sempozyumun  yakın zamanda yaşamını kaybeden Doç. Dr. Mehmet Kurt ve Yrd. Doç. Dr. Latif Özbay anısına düzenleneceği ifade edildi. Katılımcıların kongrenin son günü Kurul Kalesi’ne gezi düzenleyecekleri de bildirildi.
Kurul kalesi Ordu’nun tarihine ışık tuttuğu kadar turizmine de önemli katkılar sağlamaya başladı.

Önümüzdeki yıl turizme açılması planlanan Kurul Kalesi çok önemli bir organizasyonun Ordu’da yapılmasına da vesile oldu.
Türk Farmakoloji Derneği her iki yılda bir farklı bir ilde gerçekleştirdiği Uluslararası Farmakoloji Kongresi bu yıl 15-17 Mart 2019 tarihleri arasında Ordu’da yapılacak. Kongrenin Ordu’da yapılmasının en önemli nedeni Kurul Kalesi'nin krallarından olan ve tarihteki ilk zehir bilimci yani toksikolog olarak bilinen VI. Mithridates'in, arkeoloji çevreleri kadar, ilaç bilimciler tarafından da önemli bir figür olarak kabul edilmesi.
Boztepe’deki Radisson Blu otelde gerçekleşecek Uluslararası Farmakoloji Kongresi’nin konusu “ Farmakoloji Eğitiminde Kuşaklararası Bilimsel Etkileşme” olarak belirlendi.Bu yıl 28. Gerçekleşecek sempozyumun  yakın zamanda yaşamını kaybeden Doç. Dr. Mehmet Kurt ve Yrd. Doç. Dr. Latif Özbay anısına düzenleneceği ifade edildi.
Katılımcıların kongrenin son günü Kurul Kalesi’ne gezi düzenleyecekleri de bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.