Türkiye Rekoru Kırıldı

YAŞAM (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 03.01.2020 - 09:47, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2049+ kez okundu.
 

Türkiye Rekoru Kırıldı

Kızılay Ordu Şubesi Başkanı Birnur Fatma Enginyurt, hafta sonu yapılan etkinlikle hem kan bağışı toplama hem de kök hücre bağışında Türkiye rekoru kırıldığını söyledi.
Türkiye rekorunu getiren kan toplama kampanyası hakkında bilgi veren Kızılay Ordu Şubesi Başkanı Birnur Fatma Enginyurt, “Biz bu çalışmayı Altınordu Kaymakamlığı koordinasyonunda yaptık. Altınordu Milli Eğitim Müdürlüğü da çalışmaya destek verdi. Ordu, Tokat ve Samsun Kızılay Kan merkezlerinden katılım oldu. Bağış almak üzere 60 sedye kuruldu. İki gün süren etkinlikte kan vermek için 2 bine yakın başvuru yapıldı. Bunlardan 1616’sı kabul edildi ve onlardan kan bağışı alındı. Diğerlerinden kan verme şartlarını taşımadıkları için kan bağışı alınamadı. Böylece Türkiye rekoru kırıldı. Son rekor 1549 bağış ile Samsun’a aitti.” dedi.    KÖK HÜCREDE DE REKOR Sadece kan bağışı rekoru değil kök hücre bağışı rekoru da kırdıklarını aktaran Kızılay Ordu Şubesi Başkanı Enginyurt, “Biz bu iki günlük çalışma sırasında 342 kök hücre bağışçı adayı kazandık. Bu da bir Türkiye rekoru oldu. Böylece her iki rekoru da Ordu olarak kırmış olduk. Aynı zamanda bir bu çalışmayla 27 bin olan yılık hedefimizi geçmiş olduk. Bizim Ordu Kızılay’ı olarak yıllık 27 bin ünite kan bağışı hedefimiz vardı. Bu da yerine gelmiş oldu. Ben özellikle şifa bekleyen hastalarımız adına bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu. YENİ HEDEFLER VAR Ordu’ya bir aşevi ile bir öğrenci yurdu kazandırmak istediklerini aktaran Enginyurt, “Bunu mutlaka yapmak istiyorum. Bu konuda girişimlere başladık. Bunun yanı sıra Köprübaşı’nda kapalı güzel bir alanda kan alımı yapacağız. Bunun yanında Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü kirada onu kendine ait bir alanda hizmet verir hale getirmek istiyoruz. Ordu olarak deprem bölgesi olmasak da sel ve heyelana mariz kalıyoruz. O nedenle bir afet deposu oluşturmak istiyoruz. BAĞIŞ ÇAĞRISI Kızılay Ordu Şubesi Başkanı Enginyurt, sözlerine şöyle tamamladı: “Biz halkımızın merhamet elini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Ancak bağışlarımız az. Bize kayıtlı 11 bin ihtiyaç sahibi var Benim 14 ilçeye yardım etmem gerekiyor. Bağış konusunda halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Ne kadar elimiz güçlü olursa o kadar ihtiyaç sahiplerine ulaşmış oluruz. Çünkü biz liste dışında da ev ev gezerek ihtiyaç sahibi belirliyoruz.” 
Kızılay Ordu Şubesi Başkanı Birnur Fatma Enginyurt, hafta sonu yapılan etkinlikle hem kan bağışı toplama hem de kök hücre bağışında Türkiye rekoru kırıldığını söyledi.

Türkiye rekorunu getiren kan toplama kampanyası hakkında bilgi veren Kızılay Ordu Şubesi Başkanı Birnur Fatma Enginyurt, “Biz bu çalışmayı Altınordu Kaymakamlığı koordinasyonunda yaptık. Altınordu Milli Eğitim Müdürlüğü da çalışmaya destek verdi. Ordu, Tokat ve Samsun Kızılay Kan merkezlerinden katılım oldu. Bağış almak üzere 60 sedye kuruldu. İki gün süren etkinlikte kan vermek için 2 bine yakın başvuru yapıldı. Bunlardan 1616’sı kabul edildi ve onlardan kan bağışı alındı. Diğerlerinden kan verme şartlarını taşımadıkları için kan bağışı alınamadı. Böylece Türkiye rekoru kırıldı. Son rekor 1549 bağış ile Samsun’a aitti.” dedi.   

KÖK HÜCREDE DE REKOR

Sadece kan bağışı rekoru değil kök hücre bağışı rekoru da kırdıklarını aktaran Kızılay Ordu Şubesi Başkanı Enginyurt, “Biz bu iki günlük çalışma sırasında 342 kök hücre bağışçı adayı kazandık. Bu da bir Türkiye rekoru oldu. Böylece her iki rekoru da Ordu olarak kırmış olduk. Aynı zamanda bir bu çalışmayla 27 bin olan yılık hedefimizi geçmiş olduk. Bizim Ordu Kızılay’ı olarak yıllık 27 bin ünite kan bağışı hedefimiz vardı. Bu da yerine gelmiş oldu. Ben özellikle şifa bekleyen hastalarımız adına bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

YENİ HEDEFLER VAR

Ordu’ya bir aşevi ile bir öğrenci yurdu kazandırmak istediklerini aktaran Enginyurt, “Bunu mutlaka yapmak istiyorum. Bu konuda girişimlere başladık. Bunun yanı sıra Köprübaşı’nda kapalı güzel bir alanda kan alımı yapacağız. Bunun yanında Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü kirada onu kendine ait bir alanda hizmet verir hale getirmek istiyoruz. Ordu olarak deprem bölgesi olmasak da sel ve heyelana mariz kalıyoruz. O nedenle bir afet deposu oluşturmak istiyoruz.

BAĞIŞ ÇAĞRISI

Kızılay Ordu Şubesi Başkanı Enginyurt, sözlerine şöyle tamamladı: “Biz halkımızın merhamet elini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Ancak bağışlarımız az. Bize kayıtlı 11 bin ihtiyaç sahibi var Benim 14 ilçeye yardım etmem gerekiyor. Bağış konusunda halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Ne kadar elimiz güçlü olursa o kadar ihtiyaç sahiplerine ulaşmış oluruz. Çünkü biz liste dışında da ev ev gezerek ihtiyaç sahibi belirliyoruz.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.