Tüm Hastanelerin Pandemi Hastanesi Olması Yanlıştır

BÖLGE GÜNDEMİ 08.09.2020 - 13:33, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1359+ kez okundu.
 

Tüm Hastanelerin Pandemi Hastanesi Olması Yanlıştır

Ordu Tabipler Odası Başkanı Uz.Dr. Ali Çoşkun”Bir ilde tüm hastanelerin pandemi hastanesi olması fikri son derece yanlış ve mahsurludur”dedi.
Sosyal Medya hesabından açıklamada bulunan Ordu Tabipler iOdası Başkanı Uz.Dr. Ali Coşkun, şunlara değindi:    Pandemi bize çok önemli tecrübeler kazandırdı. En önemli vakalardan biri de tüm hastaneler pandemi hastanesi olduğu durumda, kronik rahatsızlıkları veya yeni başlayan corona haricindeki hastalıkları nedeniyle mağdur olan hastalarımızın, corona bulaşı olmasın diye hastanelere gitme korkusundan gitmedikleri ve diğer rahatsızlıklarını daha kötü evreye taşıdıkları gerçeğidir.   Oysa bunu önlemenin en kolay yolu Bir ilde özel ve Kamu tüm hastanelerin 60'ını pandemi hastanesi yapmak, 40'nı da temiz hastane olarak bırakmak aynı zamanda rezerv hastane olarak elde yedek olarak tutmaktır. Böylece hem pandemi daha kontrollü yönetilir hem de pandemi nedeniyle diğer kronik ve ciddi hastalıklar da ihmal edilmez.   Şunu unutmamak lazım : Toplum sağlığı bir bütün olarak korunmalıdır. Mevcut pandemi ile savaşıldığı kadar, diğer hastalıklar da ( hipertansiyon, felç atakları, kalp krizleri, kalp yetmezliği, apandisit, tümör teşhisleri vs. ) ihmal edilmemelidir.
Ordu Tabipler Odası Başkanı Uz.Dr. Ali Çoşkun”Bir ilde tüm hastanelerin pandemi hastanesi olması fikri son derece yanlış ve mahsurludur”dedi.

Sosyal Medya hesabından açıklamada bulunan Ordu Tabipler iOdası Başkanı Uz.Dr. Ali Coşkun, şunlara değindi: 

 

Pandemi bize çok önemli tecrübeler kazandırdı.


En önemli vakalardan biri de tüm hastaneler pandemi hastanesi olduğu durumda, kronik rahatsızlıkları veya yeni başlayan corona haricindeki hastalıkları nedeniyle mağdur olan hastalarımızın, corona bulaşı olmasın diye hastanelere gitme korkusundan gitmedikleri ve diğer rahatsızlıklarını daha kötü evreye taşıdıkları gerçeğidir.

 


Oysa bunu önlemenin en kolay yolu Bir ilde özel ve Kamu tüm hastanelerin 60'ını pandemi hastanesi yapmak, 40'nı da temiz hastane olarak bırakmak aynı zamanda rezerv hastane olarak elde yedek olarak tutmaktır. Böylece hem pandemi daha kontrollü yönetilir hem de pandemi nedeniyle diğer kronik ve ciddi hastalıklar da ihmal edilmez.

 


Şunu unutmamak lazım : Toplum sağlığı bir bütün olarak korunmalıdır. Mevcut pandemi ile savaşıldığı kadar, diğer hastalıklar da ( hipertansiyon, felç atakları, kalp krizleri, kalp yetmezliği, apandisit, tümör teşhisleri vs. ) ihmal edilmemelidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.