Tokat’ta Ünye günleri başladı

BÖLGE GÜNDEMİ 11.05.2018 - 14:39, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1365+ kez okundu.
 

Tokat’ta Ünye günleri başladı

Ünye Belediyesi öncülüğünde ve Ünye Kaymakamlığı, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ile Ünye Ticaret Borsası işbirliği ile Tokat’ta düzenlenen “Ünye Günleri” başladı.
Turizm’de son dönemde farklı bir ivme yakalayan Ünye, iç turizme yönelik tanıtım faaliyetleri kapsamında Tokat’ta “Ünye Günleri” düzenledi. 10 Mayıs Perşembe günü başlayan etkinlikler 12 Mayıs Cumartesi günü sona erecek -“Ünye’yi yeniden tanıtmak ve ortaya çıkarmak noktasında ciddi bir çalışma yürüttük”- Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, tanıtım günlerinin açılışında yaptığı konuşmada Ünye’nin tanıtımı için ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek şunları söyledi. “Bizler dört yıldır Ünye’nin geçmişine ve geleceğini ortaya çıkarma noktasında çalışmalar gerçekleştirdik. Gerek hükümetimiz gerek Ünye Belediyesi olarak ve özel yatırımcılar olarak Ünye’yi yeniden tanıtmak ve ortaya çıkarmak noktasında ciddi bir çalışma yürüttük. Tokat, Erbaa ve Niksar ile eskiden sıkı bir diyalogu olan Ünye’yi yeniden birbirine bağlayalım noktasında bir çalışma başlattık.” -“Bölgesel düşünmek lazım”- Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, turizm çalışmalarında bölgesel düşünülmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Artık ülkelerin yarıştığı bir süreçten şehirlerin yarıştığı süreçlere doğru geldik. Turizm artık önemli bir konu haline gelmektedir. Bu noktada Ordu, Tokat, Amasya gibi Karadeniz adeta saklı bir bahçe gibi. Kadim şehirlerimizin de artık keşfedildiği ve yavaş yavaşta pay almaya başladığı günlere doğruda geldik. İnsanlar artık doğalarda ve kültürlerde özelliklerde yeşille denizin buluştuğu yerleri daha çok tercih etmekte. Onun için bu tip konularda bölgesel düşünmek lazım. Tek başına turizm hamlesi yapmaya kalkarsak bir yere kadar gelebiliriz, fakat bölgesel çalışma yapıldığında Ordu, Tokat ve Amasya gibi birbirine yakın şehirlerin birlikte turizm destinasyonu başlattığında ben inanıyorum ki herkes faydalanacak bölge ise turizm anlamında atılımlar yapmış olacaktır.” -“Tanıtım olmazsa turizm olmaz”- Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Gödekmerdan, turizmde tanıtımın son derece önemli olduğunu ifade ederek, “Vatanımızın her tarafı ayrı bir güzellikte, her yanı ayrı bir cennet, bu cennet köşelerinden birisi ise Ünye’dir. Ünyeli hemşerilerimizin başta Ahmet Çamyar olmak üzere Tokat’a gelmelerinden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Turizm de tanıtım çok önemli tanıtım olmazsa turizm olmaz. Vatanımızın her köşesinde güzellikleri tanıtmamız gerekiyor. Bizlerde yurdumuzun eşsiz güzelliklerini tarihi varlıklarını coğrafi güzelliklerini tanıtmamız gerekiyor. Umuyoruz bu tanıtım günleri ülkemiz için hayırlı olur.” dedi. Konuşmaların ardından Ordu büyükşehir belediyesi mehter takımı gösteri yaparken stantları ziyaret eden Tokatlılara Ünye lokumu, şu böreği ve fındık gibi yöresel tatlar ikram edildi. Programa Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Gödekmerdan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı, ÜTSO Başkanı İrfan Akar, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Tokatlılı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  
Ünye Belediyesi öncülüğünde ve Ünye Kaymakamlığı, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ile Ünye Ticaret Borsası işbirliği ile Tokat’ta düzenlenen “Ünye Günleri” başladı.

Turizm’de son dönemde farklı bir ivme yakalayan Ünye, iç turizme yönelik tanıtım faaliyetleri kapsamında Tokat’ta “Ünye Günleri” düzenledi. 10 Mayıs Perşembe günü başlayan etkinlikler 12 Mayıs Cumartesi günü sona erecek

-“Ünye’yi yeniden tanıtmak ve ortaya çıkarmak noktasında ciddi bir çalışma yürüttük”-

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, tanıtım günlerinin açılışında yaptığı konuşmada Ünye’nin tanıtımı için ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek şunları söyledi.

“Bizler dört yıldır Ünye’nin geçmişine ve geleceğini ortaya çıkarma noktasında çalışmalar gerçekleştirdik. Gerek hükümetimiz gerek Ünye Belediyesi olarak ve özel yatırımcılar olarak Ünye’yi yeniden tanıtmak ve ortaya çıkarmak noktasında ciddi bir çalışma yürüttük. Tokat, Erbaa ve Niksar ile eskiden sıkı bir diyalogu olan Ünye’yi yeniden birbirine bağlayalım noktasında bir çalışma başlattık.”

-“Bölgesel düşünmek lazım”-

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, turizm çalışmalarında bölgesel düşünülmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Artık ülkelerin yarıştığı bir süreçten şehirlerin yarıştığı süreçlere doğru geldik. Turizm artık önemli bir konu haline gelmektedir. Bu noktada Ordu, Tokat, Amasya gibi Karadeniz adeta saklı bir bahçe gibi. Kadim şehirlerimizin de artık keşfedildiği ve yavaş yavaşta pay almaya başladığı günlere doğruda geldik. İnsanlar artık doğalarda ve kültürlerde özelliklerde yeşille denizin buluştuğu yerleri daha çok tercih etmekte. Onun için bu tip konularda bölgesel düşünmek lazım. Tek başına turizm hamlesi yapmaya kalkarsak bir yere kadar gelebiliriz, fakat bölgesel çalışma yapıldığında Ordu, Tokat ve Amasya gibi birbirine yakın şehirlerin birlikte turizm destinasyonu başlattığında ben inanıyorum ki herkes faydalanacak bölge ise turizm anlamında atılımlar yapmış olacaktır.”

-“Tanıtım olmazsa turizm olmaz”-

Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Gödekmerdan, turizmde tanıtımın son derece önemli olduğunu ifade ederek, “Vatanımızın her tarafı ayrı bir güzellikte, her yanı ayrı bir cennet, bu cennet köşelerinden birisi ise Ünye’dir. Ünyeli hemşerilerimizin başta Ahmet Çamyar olmak üzere Tokat’a gelmelerinden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Turizm de tanıtım çok önemli tanıtım olmazsa turizm olmaz. Vatanımızın her köşesinde güzellikleri tanıtmamız gerekiyor. Bizlerde yurdumuzun eşsiz güzelliklerini tarihi varlıklarını coğrafi güzelliklerini tanıtmamız gerekiyor. Umuyoruz bu tanıtım günleri ülkemiz için hayırlı olur.” dedi.

Konuşmaların ardından Ordu büyükşehir belediyesi mehter takımı gösteri yaparken stantları ziyaret eden Tokatlılara Ünye lokumu, şu böreği ve fındık gibi yöresel tatlar ikram edildi.

Programa Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Gödekmerdan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı, ÜTSO Başkanı İrfan Akar, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Tokatlılı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.