Ters Ev Kendini Göstermeye Başladı

BÖLGE GÜNDEMİ (Ordu Gazete) - Ordu Gazete | 19.12.2018 - 22:29, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2232+ kez okundu.
 

Ters Ev Kendini Göstermeye Başladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde 150 m2 alana kurulan “Ters Ev Projesi” ile turizm potansiyelini arttırmayı hedefliyor. Yurt içi ve yurt dışında emsalleri bulunan ve insanların ilgisini çeken “Ters Ev Projesi”nin inşaat çalışmaları devam ediyor.
Toplamda 150 m2 alan üzerine iki katlı olarak inşa edilen proje Karadeniz Bölgesi’nde ilk olacak. 30x20 metre alanda radyal temele ankraj uygulanıp farklı açılarda iki yöne eğim verilerek inşa edilen proje, iki kattan oluşacak.   "TURİZM MAKSATLI BİR PROJE" Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu'nun birçok alanda turizm açısından yeni bir gelişim sağlamaya devam ettiğini ve bunların içerisinde en önemli projelerden birisinin de “Ters Ev Projesi” olduğunu belirtti. Ters Ev'in, ilimize en yakın örneğinin Gürcistan Batum'da bulunduğunu ifade eden Başkan Tekintaş, "İçeride her şey ters görülecek ve turizm amaçlı bir proje olacak. Amacımız burada bir görselin nasıl sunulabileceğini ve bir evin ters olarak nasıl inşa edilebileceğini göstermek. Hem gelenlerin ziyaret etmesi hem de misafirlerin ağırlandığı bir mekâna dönüştürmek istiyoruz" dedi. "PROJEDE SONA DOĞRU YAKLAŞILIYOR" Başkan Tekintaş, projede çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirterek, "Bir hafta sonra inşallah içerideki tüm işlemler bitecek ve ağır ağır montajlara geçilmeye başlanacak. Dışarıda da kaplamalar devam ediyor. Giriş bahçesi dâhil her şeyin ters olduğunu göreceğiz. Hayata geçtikten sonra inşallah daha çok ilgi çekeceğini düşünüyoruz" diye konuştu. Son yıllarda artan turizm faaliyetlerine katkı sağlamak ve yeni bir ziyaret noktasının hedeflendiği projenin Ordu turizmine önemli bir ivme kazandırması, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor. 
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde 150 m2 alana kurulan “Ters Ev Projesi” ile turizm potansiyelini arttırmayı hedefliyor. Yurt içi ve yurt dışında emsalleri bulunan ve insanların ilgisini çeken “Ters Ev Projesi”nin inşaat çalışmaları devam ediyor.

Toplamda 150 m2 alan üzerine iki katlı olarak inşa edilen proje Karadeniz Bölgesi’nde ilk olacak. 30x20 metre alanda radyal temele ankraj uygulanıp farklı açılarda iki yöne eğim verilerek inşa edilen proje, iki kattan oluşacak.

 

"TURİZM MAKSATLI BİR PROJE"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu'nun birçok alanda turizm açısından yeni bir gelişim sağlamaya devam ettiğini ve bunların içerisinde en önemli projelerden birisinin de “Ters Ev Projesi” olduğunu belirtti. Ters Ev'in, ilimize en yakın örneğinin Gürcistan Batum'da bulunduğunu ifade eden Başkan Tekintaş, "İçeride her şey ters görülecek ve turizm amaçlı bir proje olacak. Amacımız burada bir görselin nasıl sunulabileceğini ve bir evin ters olarak nasıl inşa edilebileceğini göstermek. Hem gelenlerin ziyaret etmesi hem de misafirlerin ağırlandığı bir mekâna dönüştürmek istiyoruz" dedi.

"PROJEDE SONA DOĞRU YAKLAŞILIYOR"

Başkan Tekintaş, projede çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirterek, "Bir hafta sonra inşallah içerideki tüm işlemler bitecek ve ağır ağır montajlara geçilmeye başlanacak. Dışarıda da kaplamalar devam ediyor. Giriş bahçesi dâhil her şeyin ters olduğunu göreceğiz. Hayata geçtikten sonra inşallah daha çok ilgi çekeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Son yıllarda artan turizm faaliyetlerine katkı sağlamak ve yeni bir ziyaret noktasının hedeflendiği projenin Ordu turizmine önemli bir ivme kazandırması, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.