Tarihi Türbeye Restorasyon

SANAT 07.10.2020 - 16:06, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1117+ kez okundu.
 

Tarihi Türbeye Restorasyon

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, şehrin manevi önderlerinden olan ve Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi’nde bulunan Buharalı Şeyh Şakir Efendi Türbesi’ni restore ettiriyor.
Aslen Buharalı olan ve memleketinden göç ederek önce Kırım’a, ardından Ordu’ya gelerek yerleştiği bilinen, aynı zamanda Trabzon Valisi Haznedarzade Osman Paşa’nın inşa ettirdiği Osman Paşa Medresesi’nde yıllarca müderrislik ve Kadiri Tekkesi Şeyhliği yaptıktan sonra 1878 yılında vefat eden Şeyh Şakir Efendi’nin türbesi restore ediliyor. Ordu büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla gerçekleştirilen restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Şeyh Şakir Efendi’nin yanı sıra müritlerine ait 6 adet mezarın daha bulunduğu türbe, manevi havayı bozmayacak şekilde restore edilecek.      Türbenin restorasyonu kapsamında; ana alan doğal taşla kaplanacak, ana alan dışındaki kısımlar ise çim olarak tasarlanacak. Mezar taşlarının hassas bir şekilde temizliği yapılacak, ziyaretçilerin mezar taşları üzerindeki kitabe çevirileri hakkında bilgi almaları için alan içerisine ışıklı cam bilgilendirme panosu yerleştirilecek. Alanın gece ışıklandırılması için ferforje aplik ve aydınlatma direkleri yerleştirilecek. Gelen ziyaretçiler için ahşap bank ve pirinç musluklu doğal taş kurna ve ayna yapılacak. Yapılacak çalışmayla ayrıca mezar taşları uygun kotlarına çıkarılacak.  
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, şehrin manevi önderlerinden olan ve Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi’nde bulunan Buharalı Şeyh Şakir Efendi Türbesi’ni restore ettiriyor.

Aslen Buharalı olan ve memleketinden göç ederek önce Kırım’a, ardından Ordu’ya gelerek yerleştiği bilinen, aynı zamanda Trabzon Valisi Haznedarzade Osman Paşa’nın inşa ettirdiği Osman Paşa Medresesi’nde yıllarca müderrislik ve Kadiri Tekkesi Şeyhliği yaptıktan sonra 1878 yılında vefat eden Şeyh Şakir Efendi’nin türbesi restore ediliyor. Ordu büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla gerçekleştirilen restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Şeyh Şakir Efendi’nin yanı sıra müritlerine ait 6 adet mezarın daha bulunduğu türbe, manevi havayı bozmayacak şekilde restore edilecek. 

 

 

Türbenin restorasyonu kapsamında; ana alan doğal taşla kaplanacak, ana alan dışındaki kısımlar ise çim olarak tasarlanacak. Mezar taşlarının hassas bir şekilde temizliği yapılacak, ziyaretçilerin mezar taşları üzerindeki kitabe çevirileri hakkında bilgi almaları için alan içerisine ışıklı cam bilgilendirme panosu yerleştirilecek. Alanın gece ışıklandırılması için ferforje aplik ve aydınlatma direkleri yerleştirilecek. Gelen ziyaretçiler için ahşap bank ve pirinç musluklu doğal taş kurna ve ayna yapılacak. Yapılacak çalışmayla ayrıca mezar taşları uygun kotlarına çıkarılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.