Tarihi Bir Daha Okusun

SİYASET 19.10.2019 - 00:12, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2097+ kez okundu.
 

Tarihi Bir Daha Okusun

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı konusunda yaptığı açıklamalara ilişkin, “Sayın Akıncı, yakın tarihi bir kere daha okusun, bildiklerini bir kere daha hatırlasın, bilmediklerini de aile büyüklerinden öğrensin” ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı konusunda yaptığı açıklamalara ilişkin, “Türkiye bu akıtılan kanı önlemek, bertaraf etmek ve kendisine karşı saldırıları önlemek için Barış Pınarı Harekatı’nı yapıyor. Eğer 1974’deki Barış Harekatı’nı yapmasaydık, herhalde bugün Kuzey Kıbrıs Türklüğünden bahsetmek mümkün olmayacaktı. Lütfen Sayın Akıncı, yakın tarihi bir kere daha okusun, bildiklerini bir kere daha hatırlasın, bilmediklerini de aile büyüklerinden öğrensin. Bu kabul edilebilir bir şey değildir, doğru bir yaklaşım değildir.” dedi. Kurtulmuş, CNN Türk’te yayınlanan Hafta Sonu programında Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Kurtulmuş, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı’na yönelik açıklamalarına ilişkin ise “Çok talihsiz bir açıklama, okuduğum zaman ‘acaba yanlış mı görüyorum’ diye hayret ettiğim bir açıklamadır. Eğer 1974’de ki Barış Harekatımız olmasaydı, bugün KKTC diye bir devlet olmayacağı gibi onun cumhurbaşkanlığı makamında oturan birisi de olmayacaktı.” diye konuştu. Kurtulmuş, KKTC ile ilgili yakın tarihin iyi analiz edilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti: “1974’deki Barış Harekatı da durduk yerde ‘hadi biz bu adayı işgal edelim’ diye yapılmış bir operasyon değil, Erenköy saldırısını, boğazdaki o katliamı, Enosis taraftarı olan Rumların, oradaki Türklere karşı yapmış olduğu soykırım vari eylemleri Sayın Akıncı hatırlayacaktır, bir kere daha yeniden okumasını tavsiye ederim. Biz orada kan akıtmak için değil, akan kanı durdurmak için Barış Harekatı’nı yaptık. Barış Pınarı Harekatı’nda da aynı şekilde, bu coğrafyada bu kan PKK, PYD ve YPG tarafından ne kadar çok akıtıldı. Türkiye’nin haritaları değiştirilmeye çalışıldı. Tel Abyad, Rasulayn ve birçok yerde terör örgütleri yerleştirildi ve oluk oluk kan akıtıldı. Türkiye bu akıtılan kanı önlemek ve bertaraf etmek ve kendisine karşı saldırıları önlemek için Barış Pınarı Harekatı’nı yapıyor. Eğer 1974’deki Barış Harekatı’nı yapmasaydık, herhalde bugün Kuzey Kıbrıs Türklüğünden bahsetmek mümkün olmayacaktı. Lütfen Sayın Akıncı, yakın tarihi bir kere daha okusun, bildiklerini bir kere daha hatırlasın bilmediklerini de aile büyüklerinden öğrensin. Bu kabul edilebilir bir şey değildir, doğru bir yaklaşım değildir. Türkiye Allah’a çok şükür KKTC’nin de, oradaki vatandaşlarımızın hakkını hukukunu korumuş, onların katliama maruz kalmasını önlemiş, bunu da bir barış harekatıyla yapmıştır. Burada da (Suriye) oluk oluk akan kanı önlemek için Barış Pınarı Harekatını operasyonunu gerçekleştiriyor.”
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı konusunda yaptığı açıklamalara ilişkin, “Sayın Akıncı, yakın tarihi bir kere daha okusun, bildiklerini bir kere daha hatırlasın, bilmediklerini de aile büyüklerinden öğrensin” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı konusunda yaptığı açıklamalara ilişkin, “Türkiye bu akıtılan kanı önlemek, bertaraf etmek ve kendisine karşı saldırıları önlemek için Barış Pınarı Harekatı’nı yapıyor. Eğer 1974’deki Barış Harekatı’nı yapmasaydık, herhalde bugün Kuzey Kıbrıs Türklüğünden bahsetmek mümkün olmayacaktı. Lütfen Sayın Akıncı, yakın tarihi bir kere daha okusun, bildiklerini bir kere daha hatırlasın, bilmediklerini de aile büyüklerinden öğrensin. Bu kabul edilebilir bir şey değildir, doğru bir yaklaşım değildir.” dedi.

Kurtulmuş, CNN Türk’te yayınlanan Hafta Sonu programında Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Kurtulmuş, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı’na yönelik açıklamalarına ilişkin ise “Çok talihsiz bir açıklama, okuduğum zaman ‘acaba yanlış mı görüyorum’ diye hayret ettiğim bir açıklamadır. Eğer 1974’de ki Barış Harekatımız olmasaydı, bugün KKTC diye bir devlet olmayacağı gibi onun cumhurbaşkanlığı makamında oturan birisi de olmayacaktı.” diye konuştu.

Kurtulmuş, KKTC ile ilgili yakın tarihin iyi analiz edilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

“1974’deki Barış Harekatı da durduk yerde ‘hadi biz bu adayı işgal edelim’ diye yapılmış bir operasyon değil, Erenköy saldırısını, boğazdaki o katliamı, Enosis taraftarı olan Rumların, oradaki Türklere karşı yapmış olduğu soykırım vari eylemleri Sayın Akıncı hatırlayacaktır, bir kere daha yeniden okumasını tavsiye ederim. Biz orada kan akıtmak için değil, akan kanı durdurmak için Barış Harekatı’nı yaptık.

Barış Pınarı Harekatı’nda da aynı şekilde, bu coğrafyada bu kan PKK, PYD ve YPG tarafından ne kadar çok akıtıldı.

Türkiye’nin haritaları değiştirilmeye çalışıldı. Tel Abyad, Rasulayn ve birçok yerde terör örgütleri yerleştirildi ve oluk oluk kan akıtıldı.

Türkiye bu akıtılan kanı önlemek ve bertaraf etmek ve kendisine karşı saldırıları önlemek için Barış Pınarı Harekatı’nı yapıyor.

Eğer 1974’deki Barış Harekatı’nı yapmasaydık, herhalde bugün Kuzey Kıbrıs Türklüğünden bahsetmek mümkün olmayacaktı.

Lütfen Sayın Akıncı, yakın tarihi bir kere daha okusun, bildiklerini bir kere daha hatırlasın bilmediklerini de aile büyüklerinden öğrensin.

Bu kabul edilebilir bir şey değildir, doğru bir yaklaşım değildir. Türkiye Allah’a çok şükür KKTC’nin de, oradaki vatandaşlarımızın hakkını hukukunu korumuş, onların katliama maruz kalmasını önlemiş, bunu da bir barış harekatıyla yapmıştır. Burada da (Suriye) oluk oluk akan kanı önlemek için Barış Pınarı Harekatını operasyonunu gerçekleştiriyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.