Tarihi Alanda İnşaat yapılması doğru değil

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.11.2019 - 16:06, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1524+ kez okundu.
 

Tarihi Alanda İnşaat yapılması doğru değil

Eski Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Metin Emiroğlu, içerisinde tarihi cami ile hamam bulunan Eskipazar Mahallesi’ndeki Botanik Park arazisine şehir hastanesi inşaatının yapılmasının doğru olmayacağını belirterek, “Bu alan betonlaşmamalı” dedi.
AÇIK HAVA MÜZESİ YAPARAK KORUMAMIZ GEREKİR Eski Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Metin Emiroğlu, “Eskipazar’daki bu alan maalesef bir tartışma konusu olmuş. Daha önce Botanik Park yapılmış. Bu yıkılmış yerine şehir hastanesi yapılacak denmiş. Bu da tepkilere neden olmuş. Burada arkeolojik kazı yapılarak tarihi değerinin ortaya çıkarılması gerekir. Eskipazar, Hacı Emiroğlu Beyliği’nin merkezidir. Burada bir cami bir hamam varsa mutlaka devamı da vardır. O nedenle bu alanı önce arkeolojik kazı yaparak sonra da açık hava müzesi yaparak korumamız gerekir” diye konuştu.    BURASI ŞEHİR HASTANESİ İÇİN UYGUN DEĞİL Eskipazar’daki caminin aslına uygun olarak yeniden yapılması gerektiğini dile getiren Emiroğlu, “Buradaki camiye çok kötü bir restorasyon yapılmış. Bu da ele alınmalı. Çevresindeki şehitliğe diyeceğimiz bir şey yok ancak herkesin orada mezarlık yapması da doğru değil. Bu alanı korumak lazım. Burası şehir hastanesi için uygun değil. Bu alan betonlaşmamalı. Çevrede yüksek yüksek binalar yapılmış. Görünce üzüldüm. Hiç değilse kalanı koruyalım. Betona kurban vermeyelim. Tarihimizle barışalım” şeklinde konuştu.
Eski Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Metin Emiroğlu, içerisinde tarihi cami ile hamam bulunan Eskipazar Mahallesi’ndeki Botanik Park arazisine şehir hastanesi inşaatının yapılmasının doğru olmayacağını belirterek, “Bu alan betonlaşmamalı” dedi.

AÇIK HAVA MÜZESİ YAPARAK KORUMAMIZ GEREKİR

Eski Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Metin Emiroğlu, “Eskipazar’daki bu alan maalesef bir tartışma konusu olmuş. Daha önce Botanik Park yapılmış. Bu yıkılmış yerine şehir hastanesi yapılacak denmiş. Bu da tepkilere neden olmuş. Burada arkeolojik kazı yapılarak tarihi değerinin ortaya çıkarılması gerekir. Eskipazar, Hacı Emiroğlu Beyliği’nin merkezidir. Burada bir cami bir hamam varsa mutlaka devamı da vardır. O nedenle bu alanı önce arkeolojik kazı yaparak sonra da açık hava müzesi yaparak korumamız gerekir” diye konuştu. 

 

BURASI ŞEHİR HASTANESİ İÇİN UYGUN DEĞİL

Eskipazar’daki caminin aslına uygun olarak yeniden yapılması gerektiğini dile getiren Emiroğlu, “Buradaki camiye çok kötü bir restorasyon yapılmış. Bu da ele alınmalı. Çevresindeki şehitliğe diyeceğimiz bir şey yok ancak herkesin orada mezarlık yapması da doğru değil. Bu alanı korumak lazım. Burası şehir hastanesi için uygun değil. Bu alan betonlaşmamalı. Çevrede yüksek yüksek binalar yapılmış. Görünce üzüldüm. Hiç değilse kalanı koruyalım. Betona kurban vermeyelim. Tarihimizle barışalım” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.