Su Sayaçlarında Donma Tehlikesine Dikkat !

BÖLGE GÜNDEMİ 03.01.2020 - 10:34, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2402+ kez okundu.
 

Su Sayaçlarında Donma Tehlikesine Dikkat !

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle su sayaçlarının donma tehlikesine karşı abonelerine uyarılarda bulundu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle su sayaçlarının donma tehlikesine karşı abonelerine uyarılarda bulundu. YÜKSEK RAKIMLI YERLEŞİM YERLERİNDE SU SAYAÇLARI DONMA TEHLİKESİ YAŞANIYOR Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Son günlerde Ordu’nun yüksek kesimlerini etkisi altına alan kar yağışı ve beraberindeki soğuk hava, su sayaçlarının donmasına ve zarar görmesine neden oluyor. Soğuğa karşı herhangi bir yalıtımı olmayan su sayaçlarının belirli bir süre su kullanılmadığında iç mekanizmasında donma meydana geliyor ve vatandaşlar bu durumdan mağduriyet yaşıyor” bilgisine yer verildi. SU SAYAÇLARI NASIL KORUNMALI? OSKİ Genel Müdürlüğü, su sayaçlarının donmaya karşı nasıl korunacağına dair vatandaşlara bilgilendirmede bulundu. Yapılan bilgilendirmeye göre su sayaçlarının soğuğa karşı şu yöntemlerle korunması gerekiyor:  Sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden kapaklı kutu şeklinde bir muhafaza yapılmalıdır. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, abone numarasıyla birlikte OSKİ 'ye müracaat edilmelidir. Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir. Soğuk havalarda su sayacı ısı yalıtım malzemeleri; cam yünü, elyaf, talaş vb. ürünlerle kaplanarak korunmalıdır. Havanın çok soğuk ve don olayının yaşanabileceği durumlarda, evin içindeki bir musluk damla damla akacak şekilde çok az açık bırakılarak, sayacın ve su tesisatının içindeki suyun akışı sağlanmalıdır. ALO 185’E BİLGİ VERİN Alınan önlemlere rağmen su sayacı donmuş olan abonelerin, OSKİ Genel Müdürlüğünün 7/24 hizmet veren Çağrı Merkezi Hattı’na ( ALO 185 ) bildirmeleri gerekiyor.  
Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle su sayaçlarının donma tehlikesine karşı abonelerine uyarılarda bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle su sayaçlarının donma tehlikesine karşı abonelerine uyarılarda bulundu.
YÜKSEK RAKIMLI YERLEŞİM YERLERİNDE SU SAYAÇLARI DONMA TEHLİKESİ YAŞANIYOR
Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Son günlerde Ordu’nun yüksek kesimlerini etkisi altına alan kar yağışı ve beraberindeki soğuk hava, su sayaçlarının donmasına ve zarar görmesine neden oluyor. Soğuğa karşı herhangi bir yalıtımı olmayan su sayaçlarının belirli bir süre su kullanılmadığında iç mekanizmasında donma meydana geliyor ve vatandaşlar bu durumdan mağduriyet yaşıyor” bilgisine yer verildi.
SU SAYAÇLARI NASIL KORUNMALI?
OSKİ Genel Müdürlüğü, su sayaçlarının donmaya karşı nasıl korunacağına dair vatandaşlara bilgilendirmede bulundu. Yapılan bilgilendirmeye göre su sayaçlarının soğuğa karşı şu yöntemlerle korunması gerekiyor:
 Sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden kapaklı kutu şeklinde bir muhafaza yapılmalıdır. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, abone numarasıyla birlikte OSKİ 'ye müracaat edilmelidir.
Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir.
Soğuk havalarda su sayacı ısı yalıtım malzemeleri; cam yünü, elyaf, talaş vb. ürünlerle kaplanarak korunmalıdır.
Havanın çok soğuk ve don olayının yaşanabileceği durumlarda, evin içindeki bir musluk damla damla akacak şekilde çok az açık bırakılarak, sayacın ve su tesisatının içindeki suyun akışı sağlanmalıdır.
ALO 185’E BİLGİ VERİN
Alınan önlemlere rağmen su sayacı donmuş olan abonelerin, OSKİ Genel Müdürlüğünün 7/24 hizmet veren Çağrı Merkezi Hattı’na ( ALO 185 ) bildirmeleri gerekiyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.