Son 24 Saatte 3.796 Yolcu Kontrol Edildi

BÖLGE GÜNDEMİ 30.03.2020 - 12:44, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1983+ kez okundu.
 

Son 24 Saatte 3.796 Yolcu Kontrol Edildi

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engelleme, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak için şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs seferlerinin Valilik iznine bağlanması sonrasında il sınırında oluşturulan kontrol noktalarında sıkı denetimler yapılıyor.
  İlimizde, Samsun Girişi (Ünye/Akçay Mevkii), Giresun Girişi (Gülyalı/Turnasuyu Mevkii), Tokat Girişi (Aybastı), Tokat Girişi (Akkuş), Sivas Girişi (Mesudiye), olmak üzere 5 ayrı il sınırı girişinde oluşturulan kontrol noktalarında, ticari araçların yanısıra özel araçlar da denetleniyor. Kontrol noktalarında görev yapan, emniyet, jandarma ve sağlık personelinden oluşan ekipler, şehirlerarası yolculuk yapanların seyahat izin belgesi olup olmadığını ve yolcuların sağlık kontrolleri yapıyor. Şüpheli vakalar, tanı için hastanelere gönderiliyor. Yapılan kontrollerde Covid-19 semptomu tespit edilenler ise karantinaya alınıyor. 28 Mart 2020 Cumartesi (dün) günü saat 17.00’de başlayan kontrol ve denetim faaliyetlerinde, 29 Mart 2020 Pazar günü (bugün) saat 18.00 itibariyle 1.126’sı özel, 131’i ticari araç olmak üzere toplam 1.257 araç kontrol edildi. Bu araçlarda seyahat eden toplam 3.796 kişinin de sağlık taraması, kontrolü yapıldı. Yapılan kontrol ve denetimlerde, Seyahat İzin Belgesi olmayanların seyahat etmelerine izin verilmiyor. Oluşturulan Seyahat İzin Kurulu’nca, tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden/ağır hastası olan, son 15 günde gelip, kalacak yeri olmayan vatandaşlarımıza Seyahat İzin Belgesi düzenlenmektedir.
Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engelleme, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak için şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs seferlerinin Valilik iznine bağlanması sonrasında il sınırında oluşturulan kontrol noktalarında sıkı denetimler yapılıyor.

 

İlimizde, Samsun Girişi (Ünye/Akçay Mevkii), Giresun Girişi (Gülyalı/Turnasuyu Mevkii), Tokat Girişi (Aybastı), Tokat Girişi (Akkuş), Sivas Girişi (Mesudiye), olmak üzere 5 ayrı il sınırı girişinde oluşturulan kontrol noktalarında, ticari araçların yanısıra özel araçlar da denetleniyor.

Kontrol noktalarında görev yapan, emniyet, jandarma ve sağlık personelinden oluşan ekipler, şehirlerarası yolculuk yapanların seyahat izin belgesi olup olmadığını ve yolcuların sağlık kontrolleri yapıyor. Şüpheli vakalar, tanı için hastanelere gönderiliyor. Yapılan kontrollerde Covid-19 semptomu tespit edilenler ise karantinaya alınıyor.

28 Mart 2020 Cumartesi (dün) günü saat 17.00’de başlayan kontrol ve denetim faaliyetlerinde, 29 Mart 2020 Pazar günü (bugün) saat 18.00 itibariyle 1.126’sı özel, 131’i ticari araç olmak üzere toplam 1.257 araç kontrol edildi. Bu araçlarda seyahat eden toplam 3.796 kişinin de sağlık taraması, kontrolü yapıldı.

Yapılan kontrol ve denetimlerde, Seyahat İzin Belgesi olmayanların seyahat etmelerine izin verilmiyor.

Oluşturulan Seyahat İzin Kurulu’nca, tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden/ağır hastası olan, son 15 günde gelip, kalacak yeri olmayan vatandaşlarımıza Seyahat İzin Belgesi düzenlenmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.