Siyasi partilere bayrak uyarısı!

SİYASET 06.06.2018 - 01:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1694+ kez okundu.
 

Siyasi partilere bayrak uyarısı!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, haziran ayı olağan Belediye Meclis Toplantısı’nda siyasi partileri uyardı.
Çamyar, kentin her tarafına asılan bayrakların görüntü kirliliğine sebep olduğu ve sonrasında onların temizliği ile Ünye Belediyesi’nin uğraştığını ifade etti. -“Çok bayrak asmayla çok oy hiçbir zaman gelmiyor”- Bayrak süslemesi konusunda siyasi partilere çağrıda bulunarak yasalar çerçevesinde hassas davranmalarını isteyen Başkan Çamyar, “Kanunlar herkes için geçerli, kanun sadece siyasi partilerin parti binaları ile seçim koordinasyon merkezi olarak ilçe seçim kuruluna bildirdikleri yerlere bayrak asımına müsaade ederken, maalesef partiler bir bayrak asma yarışı içerisinde kentin her tarafına bayrak asmaya devam ediyorlar. Bu hem temizlik açısından hem de görsellik açısından hoş bir görüntü oluşturmuyor. Bu tüm siyasi partiler için geçerli. Bu hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz. Sonra bunu temizlemek ve uğraşmak bize düşüyor. Ayrıca çok bayrak asmayla çok oy hiçbir zaman gelmiyor.” dedi. -“İskeleye araç bırakmaya izin vermiyoruz”- Ünye İskelesi’ne hiçbir siyasi partiye araç bırakmaya izin vermediklerini belirten Çamyar, partilerin talepte bulunmamalarını isteyerek şöyle konuştu: “Şuana kadar 2 siyasi parti talep etti, ikisini de reddettik. İskele’nin önüne parti otobüsü, parti aracı çekilmesine müsaade etmiyoruz. Bu konuda da hiçbir siyasi parti ayrımı yapmıyoruz, tüm siyasi partiler için geçerli. Burası halkın kullanımında olan bir alan, sadece spor kulüpleri ile Kızılay aracına müsaade ediyoruz. O alanla ilgili lütfen siyasi partilerimiz bir taleple gelmesinler. -“Ünye siyasi anlayış ve nezaketi yüksek bir ilçedir”- Seçim sürecinin sağlıklı, sıhhatli kavgasız gürültüsüz anlayış çerçevesi içinde devam etmesini diliyorum. Ünye siyasi anlayış ve nezaketi yüksek bir ilçedir. Her siyasi partinin tarafları, mensupları birbirleri ile aynı masanın etrafında oturup yemek yiyebilir, çay içebilir, sohbet edebilir düzeyde olan bir kenttir Ünye.”  
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, haziran ayı olağan Belediye Meclis Toplantısı’nda siyasi partileri uyardı.

Çamyar, kentin her tarafına asılan bayrakların görüntü kirliliğine sebep olduğu ve sonrasında onların temizliği ile Ünye Belediyesi’nin uğraştığını ifade etti.

-“Çok bayrak asmayla çok oy hiçbir zaman gelmiyor”-

Bayrak süslemesi konusunda siyasi partilere çağrıda bulunarak yasalar çerçevesinde hassas davranmalarını isteyen Başkan Çamyar, “Kanunlar herkes için geçerli, kanun sadece siyasi partilerin parti binaları ile seçim koordinasyon merkezi olarak ilçe seçim kuruluna bildirdikleri yerlere bayrak asımına müsaade ederken, maalesef partiler bir bayrak asma yarışı içerisinde kentin her tarafına bayrak asmaya devam ediyorlar. Bu hem temizlik açısından hem de görsellik açısından hoş bir görüntü oluşturmuyor. Bu tüm siyasi partiler için geçerli. Bu hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz. Sonra bunu temizlemek ve uğraşmak bize düşüyor. Ayrıca çok bayrak asmayla çok oy hiçbir zaman gelmiyor.” dedi.

-“İskeleye araç bırakmaya izin vermiyoruz”-

Ünye İskelesi’ne hiçbir siyasi partiye araç bırakmaya izin vermediklerini belirten Çamyar, partilerin talepte bulunmamalarını isteyerek şöyle konuştu:

“Şuana kadar 2 siyasi parti talep etti, ikisini de reddettik. İskele’nin önüne parti otobüsü, parti aracı çekilmesine müsaade etmiyoruz. Bu konuda da hiçbir siyasi parti ayrımı yapmıyoruz, tüm siyasi partiler için geçerli. Burası halkın kullanımında olan bir alan, sadece spor kulüpleri ile Kızılay aracına müsaade ediyoruz. O alanla ilgili lütfen siyasi partilerimiz bir taleple gelmesinler.

-“Ünye siyasi anlayış ve nezaketi yüksek bir ilçedir”-

Seçim sürecinin sağlıklı, sıhhatli kavgasız gürültüsüz anlayış çerçevesi içinde devam etmesini diliyorum. Ünye siyasi anlayış ve nezaketi yüksek bir ilçedir. Her siyasi partinin tarafları, mensupları birbirleri ile aynı masanın etrafında oturup yemek yiyebilir, çay içebilir, sohbet edebilir düzeyde olan bir kenttir Ünye.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.