Sigara bıraktıran proje!

YAŞAM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 02.05.2019 - 14:57, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2230+ kez okundu.
 

Sigara bıraktıran proje!

Ordu Mesleki Eğitim Merkezi, ‘Spora Katıl, Bağımlılıktan Kurtul’ projesini hayata geçirdi. Birçok etkinliğin düzenlendiği proje kapsamında sigarayı bırakan öğrenciler, okul bahçesinde sigara paketlerini yaktı.
Ordu Mesleki Eğitim Merkezi, bağımlılıklarla mücadele kapsamında ‘Spora Katıl, Bağımlılıktan Kurtul’ projesini hayata geçirdi. 9 okuldan 9’uncu sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan proje kapsamında; öğrencilere sigara bağımlığının zararları anlatıldı. Yaklaşık bir hafta süren projede sigara içen öğrencilere yönelik futbol turnuvası düzenlendi. Renkli anların yaşandığı etkinliklerde öğrenciler, okullarda yapılan aramada ele geçirilen sigara paketlerini okulun bahçesinde yakarak, bağımlılığa dikkat çektiler. Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Turan Aksoy, “Son yıllarda önemli konu haline gelen bağımlılıkla mücadeleye bizlerde destek vermek istedik. Bu kapsamda Altınordu ilçemizde bulunan 9’uncu sınıflarda eğitim alan sigara kullanan öğrencileri tespit ettik. Onlara yönelik bir eğitim ve farkındalık oluşturmaya karar verdik ve  ‘Spora Katıl, Bağımlılıktan Kurtul’ projesini hayata geçirdik. Projemizin içerisinde hem bağımlılıkla ilgili eğitimlere ve spor aktivitelerine yer verdik. Önce çocuklara sigaranın ve diğer uyuşturucu maddelerin zararlarıyla ilgili eğitim düzenledik. Ardından sigara kullanan öğrencilerden oluşan ve 9 okulun katıldığı futbol turnuvası düzenledik. Gerçekten projemizle ilgili çok olumlu geri dönüşler aldık. Bir farkındalık yarattığımız için çok mutluyuz. Ben projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak istiyoruz Aksoy, öğrencilerden sigarayı bırakmaları için söz aldıklarını da kaydederek, “Daha önce yaptığımız aramalarda ve rehberlik çalışmalarında öğrencilerimizin üzerinde yakaladığımız sigaraları, sigara içen öğrencilerimize yaktırdık. Öğrencilerimizden sigarayı bırakmaları noktasında bir söz aldık. Bu öğrencilerimizi her gün takip edeceğiz. Onların sigaraları bırakmaları için elimizden gelen tüm çabaları göstereceğiz. İnşallah tüm öğrencilerimizi bağımlılıklarından kurtararak, spora yönlendirmiş olacağız” diye konuştu. Sigara alışkanlığımdan vazgeçmeye karar verdim MESEM Çıraklık Eğitim Okulu’nun 9’uncu sınıf öğrencisi olan ve projeye katılan Yunus Emre Tiryaki ise, “Okulumuzun hayata geçirdiği ‘Spora Katıl, Bağımlılıktan Kurtul’ projesine katılarak sigara alışkanlığımdan vazgeçmeye karar verdim. Şu an hayatımda öncekinden daha iyiyim. Bizden sonraki arkadaşlarımızın da sigarayı bırakması için bu etkinliğin devam etmesini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.
Ordu Mesleki Eğitim Merkezi, ‘Spora Katıl, Bağımlılıktan Kurtul’ projesini hayata geçirdi. Birçok etkinliğin düzenlendiği proje kapsamında sigarayı bırakan öğrenciler, okul bahçesinde sigara paketlerini yaktı.

Ordu Mesleki Eğitim Merkezi, bağımlılıklarla mücadele kapsamında ‘Spora Katıl, Bağımlılıktan Kurtul’ projesini hayata geçirdi. 9 okuldan 9’uncu sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan proje kapsamında; öğrencilere sigara bağımlığının zararları anlatıldı. Yaklaşık bir hafta süren projede sigara içen öğrencilere yönelik futbol turnuvası düzenlendi. Renkli anların yaşandığı etkinliklerde öğrenciler, okullarda yapılan aramada ele geçirilen sigara paketlerini okulun bahçesinde yakarak, bağımlılığa dikkat çektiler.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Turan Aksoy, “Son yıllarda önemli konu haline gelen bağımlılıkla mücadeleye bizlerde destek vermek istedik. Bu kapsamda Altınordu ilçemizde bulunan 9’uncu sınıflarda eğitim alan sigara kullanan öğrencileri tespit ettik. Onlara yönelik bir eğitim ve farkındalık oluşturmaya karar verdik ve  ‘Spora Katıl, Bağımlılıktan Kurtul’ projesini hayata geçirdik. Projemizin içerisinde hem bağımlılıkla ilgili eğitimlere ve spor aktivitelerine yer verdik. Önce çocuklara sigaranın ve diğer uyuşturucu maddelerin zararlarıyla ilgili eğitim düzenledik. Ardından sigara kullanan öğrencilerden oluşan ve 9 okulun katıldığı futbol turnuvası düzenledik. Gerçekten projemizle ilgili çok olumlu geri dönüşler aldık. Bir farkındalık yarattığımız için çok mutluyuz. Ben projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak istiyoruz

Aksoy, öğrencilerden sigarayı bırakmaları için söz aldıklarını da kaydederek, “Daha önce yaptığımız aramalarda ve rehberlik çalışmalarında öğrencilerimizin üzerinde yakaladığımız sigaraları, sigara içen öğrencilerimize yaktırdık. Öğrencilerimizden sigarayı bırakmaları noktasında bir söz aldık. Bu öğrencilerimizi her gün takip edeceğiz. Onların sigaraları bırakmaları için elimizden gelen tüm çabaları göstereceğiz. İnşallah tüm öğrencilerimizi bağımlılıklarından kurtararak, spora yönlendirmiş olacağız” diye konuştu.

Sigara alışkanlığımdan vazgeçmeye karar verdim

MESEM Çıraklık Eğitim Okulu’nun 9’uncu sınıf öğrencisi olan ve projeye katılan Yunus Emre Tiryaki ise, “Okulumuzun hayata geçirdiği ‘Spora Katıl, Bağımlılıktan Kurtul’ projesine katılarak sigara alışkanlığımdan vazgeçmeye karar verdim. Şu an hayatımda öncekinden daha iyiyim. Bizden sonraki arkadaşlarımızın da sigarayı bırakması için bu etkinliğin devam etmesini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.