“Selin ilçeye verdiği zarar yaklaşık 10 milyon lira"

BÖLGE GÜNDEMİ 11.08.2018 - 23:19, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2333+ kez okundu.
 

“Selin ilçeye verdiği zarar yaklaşık 10 milyon lira"

İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, sel dolayısıyla büyük bir yıkım yaşadıklarını ifade ederek, “Yapılan ilk tespitlerimize göre ilçemizde selin verdiği zarar yaklaşık 10 milyon lira civarında.” dedi.
Bölgemizde 8-9 ağustos 2018 tarihlerinde yaşanan selin bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Selden zarar gören ilçelerden olan İkizce’de yaralar sarılmaya başlanırken Belediye Başkanı Bahri Söğüt zararın yaklaşık 10 milyon lira olduğunu söyledi. -“Tüm mahalle yolları hasarlı”- Birçok köprünün ve yolun selden hasar gördüğünü ifade eden Söğüt, son 50 yılın afetini yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:  “İlçedeki halı saha, düğün salonu ve içme suyu depolarının da hasar var. Son yirmi gün içinde üçünce kez selden etkilendik. En şiddetlisini ise 9 Ağustosta yaşadık. Belki son 50 yılın görülmemiş yağmuru ile karşı karşıya kaldık. Tespitlerimize göre bölgeye düşen yağış metrekareye 350 kilogram. Maalesef son dört yıldır ilçeye yaptığımız alt yatırımın neredeyse tamamı bu selden dolayı zarar görmüş durumda. Yapılan ilk tespitlerimize göre ilçemizde selin verdiği zarar yaklaşık 10 milyon lira civarında."  
İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, sel dolayısıyla büyük bir yıkım yaşadıklarını ifade ederek, “Yapılan ilk tespitlerimize göre ilçemizde selin verdiği zarar yaklaşık 10 milyon lira civarında.” dedi.

Bölgemizde 8-9 ağustos 2018 tarihlerinde yaşanan selin bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Selden zarar gören ilçelerden olan İkizce’de yaralar sarılmaya başlanırken Belediye Başkanı Bahri Söğüt zararın yaklaşık 10 milyon lira olduğunu söyledi.

-“Tüm mahalle yolları hasarlı”-

Birçok köprünün ve yolun selden hasar gördüğünü ifade eden Söğüt, son 50 yılın afetini yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:

 “İlçedeki halı saha, düğün salonu ve içme suyu depolarının da hasar var. Son yirmi gün içinde üçünce kez selden etkilendik. En şiddetlisini ise 9 Ağustosta yaşadık. Belki son 50 yılın görülmemiş yağmuru ile karşı karşıya kaldık. Tespitlerimize göre bölgeye düşen yağış metrekareye 350 kilogram. Maalesef son dört yıldır ilçeye yaptığımız alt yatırımın neredeyse tamamı bu selden dolayı zarar görmüş durumda. Yapılan ilk tespitlerimize göre ilçemizde selin verdiği zarar yaklaşık 10 milyon lira civarında."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.