Selden dolayı fındık için bin 226 ihbar alındı

EKONOMİ 11.08.2018 - 23:20, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1534+ kez okundu.
 

Selden dolayı fındık için bin 226 ihbar alındı

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) yönetimi, 8 Ağustos itibarıyla fındık ürünü için Ordu ilinden sel-su baskını, heyelan ve fırtına gibi sebeplerden dolayı alınan ihbar adedinin bin 226 olduğunu duyurdu.
TARSİM’den yapılan açıklamada, selden zarar gören ve ihbarda buluna fındık üreticileri için çalışma başlatıldığı ifade edildi. Açıklamada, sigortalılardan gelen ihbarları takiben eksper yönlendirmelerinin başladığını, hasar tespit işlemlerinin en hızlı şekilde tamamlanması için organize olunduğu belirtilerek, "Hasar tespit işlemlerinin ardından dosyaları tamamlanan üreticilere genel şartlar, tarife ve talimatlar çerçevesinde poliçe bitiş tarihleri doğrultusunda ödemeleri yapılacaktır." ifadesini kullandı. TARSİM’den yapılan açıklamada, bu yıl yurt genelinde 38 binin üzerinde üreticinin fındığını sigortalattığı, aynı dönemde düzenlenen fındık poliçesi adedinin ise 88 binin üzerinde olduğu bildirildi. Açıklamada, bu yıl yurt genelinde sigortalanan fındık alanının 468 bin 816 dekar olduğu belirtilerek, "Doğu Karadeniz'de bu yıl en çok fındık poliçesi düzenlenen ilk 3 il Giresun'da 33 bin adedin, Ordu'da 22 bin adedin üzerinde olup Trabzon'da 4 bin adede yakındır." denildi.  
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) yönetimi, 8 Ağustos itibarıyla fındık ürünü için Ordu ilinden sel-su baskını, heyelan ve fırtına gibi sebeplerden dolayı alınan ihbar adedinin bin 226 olduğunu duyurdu.

TARSİM’den yapılan açıklamada, selden zarar gören ve ihbarda buluna fındık üreticileri için çalışma başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, sigortalılardan gelen ihbarları takiben eksper yönlendirmelerinin başladığını, hasar tespit işlemlerinin en hızlı şekilde tamamlanması için organize olunduğu belirtilerek, "Hasar tespit işlemlerinin ardından dosyaları tamamlanan üreticilere genel şartlar, tarife ve talimatlar çerçevesinde poliçe bitiş tarihleri doğrultusunda ödemeleri yapılacaktır." ifadesini kullandı.

TARSİM’den yapılan açıklamada, bu yıl yurt genelinde 38 binin üzerinde üreticinin fındığını sigortalattığı, aynı dönemde düzenlenen fındık poliçesi adedinin ise 88 binin üzerinde olduğu bildirildi.

Açıklamada, bu yıl yurt genelinde sigortalanan fındık alanının 468 bin 816 dekar olduğu belirtilerek, "Doğu Karadeniz'de bu yıl en çok fındık poliçesi düzenlenen ilk 3 il Giresun'da 33 bin adedin, Ordu'da 22 bin adedin üzerinde olup Trabzon'da 4 bin adede yakındır." denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.