Şehir Trafiği 2021’de Rahatlayacak

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 27.12.2020 - 11:04, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1178+ kez okundu.
 

Şehir Trafiği 2021’de Rahatlayacak

Ordu Çevre Yolu’ndan güzel haberler geliyor. Kayabaşı’ndaki kamulaştırma sorunu büyük oranda çözüldü. Terzili Tüneli önümüzdeki Mart’ta, Melet Irmağını geçecek olan yaklaşık 2 bin metre uzunluğundaki viyadük ise 2021 sonunda tamamlanacak. Böylece Ordu trafiği Yeni Otogar ile birlikte büyük ölçüde rahatlayacak.
KAMULAŞTIRMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ   Toplam uzunluğu 21,4 kilometre olan Ordu Çevre Yolu’nun 10,4 kilometrelik ilk etabı 2019’da Cumhurbaşkanı  Erdoğan tarafından açılmıştı. Uzunluğu 10 kilometre olan Çevre Yolunun ikinci etabı ise 30 milyon liraya ihale edilmişti. Bir ara ödenek sorunu sebebiyle yavaşlayan Ordu Çevre Yolu’nda güzel gelişmeler var. Kayabaşı’ndaki kamulaştırma sorunu büyük oranda çözüldü. Hak sahiplerini belli bir oranda ödeme yapıldı.                 TERZİLİ’DE IŞIK MARTTA GÖRÜLECEK   Toplam uzunluğu 1180 metre olan Terzili Tüneli’nde ise sona yaklaşıldı. Tünelin 2021’in mart-nisan ayı gibi bitmesi bekleniyor. Tünel tamamlandığında  Ordu Çevre Yolundan  Organize Sanayi Bölgesine kavşak verilecek. Böylece tır gibi uzun araçların Karşıyaka Bulvarını kullanmasının önüne geçilecek. Bilindiği üzere Ordu’da Karşıyaka Kavşağı Soya Kavşağı ile birlikte trafiğin tıkandığı noktalardan bazılarını oluşturuyor.                    MELET VİYADÜĞÜ 2021’DE BİTECEK   Yaklaşık uzunluğu 2 kilometre olan Melet Viyadüğünün ise 2021 sonunda bitirilmesi planlanıyor. Bu yeni otogar ile birlikte Ordu trafiğini büyük oranda rahatlatacak. Bu aşamadan sonra Ordu Üniversitesi de tünel ve viyadük ile geçildikten sonra Turnasuyu Irmağı da viyadükle geçilerek yol tamamlanacak. Diğer taraftan yolun Divani mevkiinden değil Gülyalı’dan başlayacak olan Giresun Çevre yolu ile birleştirilmesi isteniyor.
Ordu Çevre Yolu’ndan güzel haberler geliyor. Kayabaşı’ndaki kamulaştırma sorunu büyük oranda çözüldü. Terzili Tüneli önümüzdeki Mart’ta, Melet Irmağını geçecek olan yaklaşık 2 bin metre uzunluğundaki viyadük ise 2021 sonunda tamamlanacak. Böylece Ordu trafiği Yeni Otogar ile birlikte büyük ölçüde rahatlayacak.

KAMULAŞTIRMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ

 

Toplam uzunluğu 21,4 kilometre olan Ordu Çevre Yolu’nun 10,4 kilometrelik ilk etabı 2019’da Cumhurbaşkanı  Erdoğan tarafından açılmıştı. Uzunluğu 10 kilometre olan Çevre Yolunun ikinci etabı ise 30 milyon liraya ihale edilmişti. Bir ara ödenek sorunu sebebiyle yavaşlayan Ordu Çevre Yolu’nda güzel gelişmeler var. Kayabaşı’ndaki kamulaştırma sorunu büyük oranda çözüldü. Hak sahiplerini belli bir oranda ödeme yapıldı.        

 

 

 

 

TERZİLİ’DE IŞIK MARTTA GÖRÜLECEK

 

Toplam uzunluğu 1180 metre olan Terzili Tüneli’nde ise sona yaklaşıldı. Tünelin 2021’in mart-nisan ayı gibi bitmesi bekleniyor. Tünel tamamlandığında  Ordu Çevre Yolundan  Organize Sanayi Bölgesine kavşak verilecek. Böylece tır gibi uzun araçların Karşıyaka Bulvarını kullanmasının önüne geçilecek. Bilindiği üzere Ordu’da Karşıyaka Kavşağı Soya Kavşağı ile birlikte trafiğin tıkandığı noktalardan bazılarını oluşturuyor.         

 

 

 

 

 

MELET VİYADÜĞÜ 2021’DE BİTECEK

 

Yaklaşık uzunluğu 2 kilometre olan Melet Viyadüğünün ise 2021 sonunda bitirilmesi planlanıyor. Bu yeni otogar ile birlikte Ordu trafiğini büyük oranda rahatlatacak. Bu aşamadan sonra Ordu Üniversitesi de tünel ve viyadük ile geçildikten sonra Turnasuyu Irmağı da viyadükle geçilerek yol tamamlanacak. Diğer taraftan yolun Divani mevkiinden değil Gülyalı’dan başlayacak olan Giresun Çevre yolu ile birleştirilmesi isteniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.