Şehir Hastanesi’nin hem projesi hem de yeri yanlış

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 14.10.2019 - 10:07, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1008+ kez okundu.
 

Şehir Hastanesi’nin hem projesi hem de yeri yanlış

SP Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, “Daha önce gündeme gelen Şehir Hastanesi projesi gerek proje olarak yanlış, gerekse yapılacak yer olarak yanlıştır. Şehri Hastaneleri sağlık sisteminde çözüm olmaktan uzaktır” dedi.
Saadet Partisi (SP) Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, kentteki kamu ve özel hastanelerin vatandaşların ihtiyacına cevap veremediğini söyledi. Acilen sağlık sorununa çözüm bulunmasını isteyen Temiz, “Ordu kamuoyunu yıllardır meşgul eden, en acil yapılması gereken kamu hizmetlerinin başında olan, üzerine çok laf edilip bir türlü hayata geçirilmeyen Devlet Hastanesi ile Eğitim Araştırma Hastanesi konusu, Ordu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Akdoğan tarafından yeniden gündeme taşınmıştır. Sayın rektör yıllardır söylediğimiz hususu üniversite yöneticisi olarak seslendirmiştir. Siyasi iktidar bu sese kulak vermeli, acilen gereğini yapmalıdır. Çünkü Ordu’nun acilen yüksek kapasiteli hastaneye ihtiyacı vardır. Mevcut iki kamu hastanesi ve iki özel hastane ihtiyacı karşılamamaktadır. Randevular en erken 1 aya verilmektedir. Randevu gününde yaşanan aşırı yoğunluk sebebiyle saatlerce kuyrukta beklenilmektedir. Acil servisler yetersiz, ameliyathaneler yetersiz, yoğun bakım üniteleri ihtiyaca cevap vermekten çok uzaktır. Bugün çözüm üretilmek zorundadır. Yarın çok geç olacaktır” diye konuştu. Tıp Fakültesi Hastanesi yapılmalı Şehir Hastanesi yerine kentte Tıp Fakültesi Hastanesi kazandırılması gerektiğinin önemine dikkat çeken Temiz, şöyle konuştu: “Daha önce gündeme gelen şehir hastanesi projesi gerek proje olarak yanlış, gerekse yapılacak yer olarak yanlıştır. Şehri hastaneleri sağlık sisteminde çözüm olmaktan uzaktır. Devleti soymanın resmileştiği kuruluşlar olarak işletilmektedir. Şehir hastanesi değil, Ordu Üniversitesi bünyesinde yüksek kapasiteli eğitim ve araştırma hastanesi yapılmalıdır. Bu hastane Eskipazar mevkiine yapılmamalıdır. Konumu itibariyle yanlıştır. Çevre yolunun ve Karadeniz Akdeniz yolunun kenarında olması, vadide olması sebebiyle egzoz dumanın altında hastane olmaz. Trafik açısında gelecekte içinden çıkılmaz sorunlar meydana gelecektir. Daha önce botanik park yapılan bu alan yeşil olan olarak Ordululara hizmet vermelidir. Arsa maliyetinden kaçılmaktadır. ODÜ rektörlüğü arsayı bağışlayacağını açıklamıştır. Arsa maliyeti sorunu çözülmüş olmaktadır. Ulaşım açısından ne bu gün ne de yarın hiç bir sorun olmayacak şekilde planlamanın yapılması ve çözüm üretilmesi mümkündür. Havadar bir yerdir. Yapılacak yüksek kapasiteli hastane hem üniversitenin tıp fakültesinin ihtiyacını karşılayacak hem de Ordu insanın sağlık kuruluşu ihtiyacını karşılayacaktır. Sonuç olarak Ordu'ya yapılacak hastane Ordu Üniversitesi tarafından arsasının verileceği ifade edilen ODÜ arsası üzerine, Eğitim Araştırma Hastanesi olarak yapılmalıdır.”
SP Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, “Daha önce gündeme gelen Şehir Hastanesi projesi gerek proje olarak yanlış, gerekse yapılacak yer olarak yanlıştır. Şehri Hastaneleri sağlık sisteminde çözüm olmaktan uzaktır” dedi.

Saadet Partisi (SP) Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, kentteki kamu ve özel hastanelerin vatandaşların ihtiyacına cevap veremediğini söyledi. Acilen sağlık sorununa çözüm bulunmasını isteyen Temiz, “Ordu kamuoyunu yıllardır meşgul eden, en acil yapılması gereken kamu hizmetlerinin başında olan, üzerine çok laf edilip bir türlü hayata geçirilmeyen Devlet Hastanesi ile Eğitim Araştırma Hastanesi konusu, Ordu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Akdoğan tarafından yeniden gündeme taşınmıştır. Sayın rektör yıllardır söylediğimiz hususu üniversite yöneticisi olarak seslendirmiştir. Siyasi iktidar bu sese kulak vermeli, acilen gereğini yapmalıdır. Çünkü Ordu’nun acilen yüksek kapasiteli hastaneye ihtiyacı vardır. Mevcut iki kamu hastanesi ve iki özel hastane ihtiyacı karşılamamaktadır. Randevular en erken 1 aya verilmektedir. Randevu gününde yaşanan aşırı yoğunluk sebebiyle saatlerce kuyrukta beklenilmektedir. Acil servisler yetersiz, ameliyathaneler yetersiz, yoğun bakım üniteleri ihtiyaca cevap vermekten çok uzaktır. Bugün çözüm üretilmek zorundadır. Yarın çok geç olacaktır” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Hastanesi yapılmalı

Şehir Hastanesi yerine kentte Tıp Fakültesi Hastanesi kazandırılması gerektiğinin önemine dikkat çeken Temiz, şöyle konuştu: “Daha önce gündeme gelen şehir hastanesi projesi gerek proje olarak yanlış, gerekse yapılacak yer olarak yanlıştır. Şehri hastaneleri sağlık sisteminde çözüm olmaktan uzaktır. Devleti soymanın resmileştiği kuruluşlar olarak işletilmektedir. Şehir hastanesi değil, Ordu Üniversitesi bünyesinde yüksek kapasiteli eğitim ve araştırma hastanesi yapılmalıdır. Bu hastane Eskipazar mevkiine yapılmamalıdır. Konumu itibariyle yanlıştır. Çevre yolunun ve Karadeniz Akdeniz yolunun kenarında olması, vadide olması sebebiyle egzoz dumanın altında hastane olmaz. Trafik açısında gelecekte içinden çıkılmaz sorunlar meydana gelecektir. Daha önce botanik park yapılan bu alan yeşil olan olarak Ordululara hizmet vermelidir. Arsa maliyetinden kaçılmaktadır. ODÜ rektörlüğü arsayı bağışlayacağını açıklamıştır. Arsa maliyeti sorunu çözülmüş olmaktadır. Ulaşım açısından ne bu gün ne de yarın hiç bir sorun olmayacak şekilde planlamanın yapılması ve çözüm üretilmesi mümkündür. Havadar bir yerdir. Yapılacak yüksek kapasiteli hastane hem üniversitenin tıp fakültesinin ihtiyacını karşılayacak hem de Ordu insanın sağlık kuruluşu ihtiyacını karşılayacaktır. Sonuç olarak Ordu'ya yapılacak hastane Ordu Üniversitesi tarafından arsasının verileceği ifade edilen ODÜ arsası üzerine, Eğitim Araştırma Hastanesi olarak yapılmalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.