Sandık Görevlilerini Eğittiler

SİYASET 04.06.2018 - 23:54, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2025+ kez okundu.
 

Sandık Görevlilerini Eğittiler

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanlığında 24 Haziran Genel seçimleri öncesi sandık başında görev alacaklara, sandık güvenliği eğitimi verildi.
  Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, 24 Haziran tarihinde yapılacak Genel seçim için CHP olarak yoğun bir çalışma içeresinde olduklarını belirtti. Sandık görevlilerine Genel seçimlerde ittifakla ilgili düzenlemeler olduğunu söyleyen Maral, görevlilerin dikkat etmeleri gereken noktaların altını çizdi.  Sandık güvenliğinin önemine vurgu yapan CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral: “Bu seçimde ittifakla ilgili bazı düzenlemeler oldu seçim kanununda, o anlamda yeniden eğitim almanızda tabi bir fayda var. Biz daha önce eğitim alanlara ağırlık verdik listeleri yaparken ama şimdi anlatılacak olanlarda, hem önceki bilgilerimizi pekiştirmek anlamında, hem de bu ittifakla ilgili geçerli oy anlamında bazı değişiklikler var, onları da iyice pekiştirirsek bize yardımcı olur. Seçim yasasını birazda iktidar kendine fayda sağlasın diye yaptığı için bazı tartışmalara sandık başında yol açabilir, özellikle oyların sayılması sırasında. İttifak içinde birden fazla mühür basılması durumunda oy geçerli sayılıyor, bunun geçersiz sayılacağı şeklinde itirazlar olabilir onları burada çok iyi dinlemeniz gerekiyor. Çünkü önceki seçimlere göre oy sayımı yapılırken insanlar itiraz edebilir, geçersiz olabilir şeklinde itirazlar olabilir. O anlamda bugünkü eğitimi biz önemsiyoruz. “Milletin İradesinin Sandığa Yansımasında En Önemli Unsur Sizlersiniz” Türkiye çapında sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil ittifaka bağlı partilerin tamamı bu işe çok eğiliyor. Sadece siyasi partiler değil, siyasi partilerin dışında da 26 tane sivil toplum kuruluşu gönüllü olarak bu seçimleri sandık sonuçlarının değişmemesi noktasında işbirliği yapmış durumda. Yani bu kadar geniş bir hazırlık yapmışken milletin iradesinin sandığa yansıması konusunda en önemli unsurda, birebir sandığın başında olmanız nedeniyle sizlersiniz. Burada dikkat edilecek olan birincisi kabine mevcutlu gitme, yani kabine birinin yardımıyla gitme konusunda biraz hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Eğer elleri varsa, gözleri görüyorsa mutlaka oyunu kişi kendisi kullanacaktır. Eğer kişi yatağa bağlıysa zaten onlar için seyyar sandık oluşturulmuş durumda. “Kabine Mevcutlu Gitmeye Dikkat” Hiçbir şekilde bu hasta diye bir mazeret olmayacak, ‘oyu yanlış kullanır’ diye ‘yanında gidiyorum’ gibi bir mazereti kesinlikle kabul etmeyin. Sizlere herhangi bir sıkıntı durumunda arayacağınız numaralarda verilecek. Sandığa 20 günden fazla zaman var, o numaraları kaybetmemenizi öneriyorum.  Seçim kurulundan gelen görev kâğıtlarınız dağıldıktan sonra ona eklerseniz ileride size yardımcı olur. Ben hepinize başarılar diliyorum” dedi.  
Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanlığında 24 Haziran Genel seçimleri öncesi sandık başında görev alacaklara, sandık güvenliği eğitimi verildi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, 24 Haziran tarihinde yapılacak Genel seçim için CHP olarak yoğun bir çalışma içeresinde olduklarını belirtti.

Sandık görevlilerine Genel seçimlerde ittifakla ilgili düzenlemeler olduğunu söyleyen Maral, görevlilerin dikkat etmeleri gereken noktaların altını çizdi. 

Sandık güvenliğinin önemine vurgu yapan CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral: “Bu seçimde ittifakla ilgili bazı düzenlemeler oldu seçim kanununda, o anlamda yeniden eğitim almanızda tabi bir fayda var. Biz daha önce eğitim alanlara ağırlık verdik listeleri yaparken ama şimdi anlatılacak olanlarda, hem önceki bilgilerimizi pekiştirmek anlamında, hem de bu ittifakla ilgili geçerli oy anlamında bazı değişiklikler var, onları da iyice pekiştirirsek bize yardımcı olur. Seçim yasasını birazda iktidar kendine fayda sağlasın diye yaptığı için bazı tartışmalara sandık başında yol açabilir, özellikle oyların sayılması sırasında. İttifak içinde birden fazla mühür basılması durumunda oy geçerli sayılıyor, bunun geçersiz sayılacağı şeklinde itirazlar olabilir onları burada çok iyi dinlemeniz gerekiyor. Çünkü önceki seçimlere göre oy sayımı yapılırken insanlar itiraz edebilir, geçersiz olabilir şeklinde itirazlar olabilir. O anlamda bugünkü eğitimi biz önemsiyoruz.

“Milletin İradesinin Sandığa Yansımasında En Önemli Unsur Sizlersiniz”

Türkiye çapında sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil ittifaka bağlı partilerin tamamı bu işe çok eğiliyor. Sadece siyasi partiler değil, siyasi partilerin dışında da 26 tane sivil toplum kuruluşu gönüllü olarak bu seçimleri sandık sonuçlarının değişmemesi noktasında işbirliği yapmış durumda. Yani bu kadar geniş bir hazırlık yapmışken milletin iradesinin sandığa yansıması konusunda en önemli unsurda, birebir sandığın başında olmanız nedeniyle sizlersiniz. Burada dikkat edilecek olan birincisi kabine mevcutlu gitme, yani kabine birinin yardımıyla gitme konusunda biraz hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Eğer elleri varsa, gözleri görüyorsa mutlaka oyunu kişi kendisi kullanacaktır. Eğer kişi yatağa bağlıysa zaten onlar için seyyar sandık oluşturulmuş durumda.

“Kabine Mevcutlu Gitmeye Dikkat”

Hiçbir şekilde bu hasta diye bir mazeret olmayacak, ‘oyu yanlış kullanır’ diye ‘yanında gidiyorum’ gibi bir mazereti kesinlikle kabul etmeyin. Sizlere herhangi bir sıkıntı durumunda arayacağınız numaralarda verilecek. Sandığa 20 günden fazla zaman var, o numaraları kaybetmemenizi öneriyorum.  Seçim kurulundan gelen görev kâğıtlarınız dağıldıktan sonra ona eklerseniz ileride size yardımcı olur. Ben hepinize başarılar diliyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.