Sanatın Kalbi Bu Parkta Atacak

SANAT 07.10.2020 - 16:00, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1630+ kez okundu.
 

Sanatın Kalbi Bu Parkta Atacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nun (OBBKT) kurulduğu 1964 yılında ilk kadın oyuncusu olan Fatma Demirhan'ın anısını ve adını yaşatmak amacıyla inşa ettirdiği sanat parkında çalışmalar son aşamaya geldi.
   Altınordu kent merkezinde yer alan, vatandaşların yoğun olarak ziyaret ettiği bir merkez olan Fatma Demirhan Sanat Parkı’nda da ekipler peyzaj düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Uzun yıllar Ordu’nun sanat yaşamına sayısız tiyatro oyunuyla hizmet veren tiyatro binasının 1993 yılındaki yangında yok olmasının ardından mevcut alan üzerinde Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmada kent sahnesi, açık hava sinema alanı, Fatma Demirhan büstü, giriş karşılama meydanı, mobil satış üniteleri, üst örtülü mekanlar, dinlenme alanları ve zeminde tarih izlerin yer aldığı enstalasyon ile yeşil alan bulunuyor. “AÇIK HAVA MÜZESİ OLACAK” Çalışmaların yüzde 85’inin tamamlandığını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, OBKT’nin, ve kentin sanat belleğinin bu parkta yaşatılmasını arzu ettiklerini söyledi. Güler, “Altınordu ilçemizin merkezindeki bu alan, ziyarete gelen herkesin, Ordu’nun köklü tiyatro tarihini öğreneceği bir açık hava müzesi olarak yeniden oluşturulacak. Altyapı ve taş döşeme çalışmaları tamamlanan projede; taksi durağının yenilenmesi, aydınlatma elemanları, oturma birimleri ile peyzaj donatılarının yerleştirilmesi işlemleri kaldı. İlimize hayırlı olsun” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nun (OBBKT) kurulduğu 1964 yılında ilk kadın oyuncusu olan Fatma Demirhan'ın anısını ve adını yaşatmak amacıyla inşa ettirdiği sanat parkında çalışmalar son aşamaya geldi.

 

 Altınordu kent merkezinde yer alan, vatandaşların yoğun olarak ziyaret ettiği bir merkez olan Fatma Demirhan Sanat Parkı’nda da ekipler peyzaj düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Uzun yıllar Ordu’nun sanat yaşamına sayısız tiyatro oyunuyla hizmet veren tiyatro binasının 1993 yılındaki yangında yok olmasının ardından mevcut alan üzerinde Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmada kent sahnesi, açık hava sinema alanı, Fatma Demirhan büstü, giriş karşılama meydanı, mobil satış üniteleri, üst örtülü mekanlar, dinlenme alanları ve zeminde tarih izlerin yer aldığı enstalasyon ile yeşil alan bulunuyor.

“AÇIK HAVA MÜZESİ OLACAK”

Çalışmaların yüzde 85’inin tamamlandığını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, OBKT’nin, ve kentin sanat belleğinin bu parkta yaşatılmasını arzu ettiklerini söyledi. Güler, “Altınordu ilçemizin merkezindeki bu alan, ziyarete gelen herkesin, Ordu’nun köklü tiyatro tarihini öğreneceği bir açık hava müzesi olarak yeniden oluşturulacak. Altyapı ve taş döşeme çalışmaları tamamlanan projede; taksi durağının yenilenmesi, aydınlatma elemanları, oturma birimleri ile peyzaj donatılarının yerleştirilmesi işlemleri kaldı. İlimize hayırlı olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.