Samsun-Sarp Demiryolu Doğaya Zarar Vermez

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 13.06.2018 - 09:33, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1464+ kez okundu.
 

Samsun-Sarp Demiryolu Doğaya Zarar Vermez

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Samsun-Sarp Demiryolu’nun çevreyi tahrip etmesi söz konusu değil. Tünel ve viyadüklerle bu bölgeden demiryolu geçebilir” dedi.
Bakan Eroğlu’ndan demiryolu açıklaması TÜNEL VE VİYADÜKLERLE GEÇEBİLİR Bakan Veysel Eroğlu, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ordu’da açıklamalarda bulundu. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından çevreyi tahrip edeceği öne sürülen Samsun-Sarp Demiryolu ile ilgili konuşan Bakan Eroğlu, projenin çevreyi tahrip etmeyeceğini kaydetti. Eroğlu, “Samsun-Sarp Demiryolu’nun çevreyi tahrip etmesi söz konusu değil. Tünel ve viyadüklerle bu bölgeden demiryolu geçebilir” diye konuştu.   HES’LER TAŞKINLARI DA KORUYOR Ordu’da kurulan Hidroelektrik Santralleri’nin (HES) taşkınların korunmasında rol aldığını da ifade eden Eroğlu, “Burada çok taşkın oluyor. Bizim yapmamız gereken taşkın önleyici setleri bu sayede yapıyoruz.  HES’lerin Karadeniz’e bu faydası da var. Kaldı ki Ordu’daki HES’ler, bütün Ordu’nun elektrik ihtiyacını karşılayacak derecede. Tabiatı tahribat ettirmiyoruz, can suyunu bırakıyoruz, dereleri asla kurutmuyoruz. HES’leri sık sık kontrol ediyoruz” dedi.   BİRÇOK PARK YAPACAĞIZ Şehir hastanesinin yapılacağı botanik park arazisi ile ilgili de konuşan Eroğlu, şu ifadelerde bulundu: “Biz buraya Botanik Park için bir teşebbüs etmiştik. Ancak daha sonra vatandaşların hastane talebi oldu. Açıkçası başka yerde bulamadık. Çok çalıştık başka yer bulmak için. Ama yer yok. Mecbur da kaldık. Biz bu alanın yerine Ordu’da muhteşem botanik park çalışmaları yapacağız. Botanik park yerine daha büyük bir park alanları düşünüyoruz” ifadelerinde bulundu.  
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Samsun-Sarp Demiryolu’nun çevreyi tahrip etmesi söz konusu değil. Tünel ve viyadüklerle bu bölgeden demiryolu geçebilir” dedi.

Bakan Eroğlu’ndan demiryolu açıklaması

TÜNEL VE VİYADÜKLERLE GEÇEBİLİR

Bakan Veysel Eroğlu, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ordu’da açıklamalarda bulundu. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından çevreyi tahrip edeceği öne sürülen Samsun-Sarp Demiryolu ile ilgili konuşan Bakan Eroğlu, projenin çevreyi tahrip etmeyeceğini kaydetti. Eroğlu, “Samsun-Sarp Demiryolu’nun çevreyi tahrip etmesi söz konusu değil. Tünel ve viyadüklerle bu bölgeden demiryolu geçebilir” diye konuştu.

 

HES’LER TAŞKINLARI DA KORUYOR

Ordu’da kurulan Hidroelektrik Santralleri’nin (HES) taşkınların korunmasında rol aldığını da ifade eden Eroğlu, “Burada çok taşkın oluyor. Bizim yapmamız gereken taşkın önleyici setleri bu sayede yapıyoruz.  HES’lerin Karadeniz’e bu faydası da var. Kaldı ki Ordu’daki HES’ler, bütün Ordu’nun elektrik ihtiyacını karşılayacak derecede. Tabiatı tahribat ettirmiyoruz, can suyunu bırakıyoruz, dereleri asla kurutmuyoruz. HES’leri sık sık kontrol ediyoruz” dedi.

 

BİRÇOK PARK YAPACAĞIZ

Şehir hastanesinin yapılacağı botanik park arazisi ile ilgili de konuşan Eroğlu, şu ifadelerde bulundu: “Biz buraya Botanik Park için bir teşebbüs etmiştik. Ancak daha sonra vatandaşların hastane talebi oldu. Açıkçası başka yerde bulamadık. Çok çalıştık başka yer bulmak için. Ama yer yok. Mecbur da kaldık. Biz bu alanın yerine Ordu’da muhteşem botanik park çalışmaları yapacağız. Botanik park yerine daha büyük bir park alanları düşünüyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.