Şahin sahaya çıktı

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 08.08.2018 - 10:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1238+ kez okundu.
 

Şahin sahaya çıktı

Ünye'nin Yeşilkent Mahallesi sakinleri geleneksel hale getirdikleri yayla şenliğini bu yıl daha kapsamlı gerçekleştirdi. Etkinliklere İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı.
Kulun Köyü Derneği ile Darahta Derneği'nin birlikte organize ettiği 8. Salkı (Çekiçoba) Yaylası Piknik Şöleni Akkuş'un Karaçal Mahallesi'ndeki yaylada gerçekleştirildi. Geleneksel hale gelen şölende Yeşilkent'in eski mahalleleri Güney ve Darahta sakinleri bir araya geldi. Havaların da güzel olmasını fırsat bilen mahalleliler birlikte hoşça vakit geçirdi.   Birbirinden İlginç Yarışmalar Yerel saz ekibinin yanı sıra çeşitli yarışmalar da şölende yer aldı. Çuval yarışması, kaşıkta yumurta taşıma yarışması başta olmak üzere düzenlenen yarışmalarda ilk üçe girenlere dernek yöneticileri tarafından ödüller verildi.   Kurabiye Ağası Seçildi Piknik Şenliği'nin dikkat çeken bir diğer yarışması ise sadece çocukların katıldığı ağalık yarışması oldu.  Ondan fazla çocuk ağalık için yarıştı. 1 TL'den başlayan açık arttırmalı Ağalık yarışında Darahta'dan katılan 3 yaşındaki Yakup Selim Dağdeviren 5 kutu kurabiye sözü vererek ağalığı kazandı. Yarışmada ayrıca koç ve fındık sözü de verildi.   Başkanlardan Teşekkür Şenliği organize eden derneklerden Kul-Bir Der Başkanı Reşat Yıldıran, "Güzel bir havada güzel bir etkinlik gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl düzenlediğimiz bu programımız artık geleneksel hale gelmiştir. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Özellikle her türlü desteğiyle yanımızda olan Akkuş Belediye Başkanımız İsa Demirci beye teşekkür ediyorum. Bu etkinliğimizi gelecek yıl daha kapsamlı yapacağız" dedi. Yayla yolu için teşekkür   Darder Başkanı ve Ünye Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Av. Koray Maral ise "Mevsim olarak bölgemizde fındık hasat mevsimi olması ve gurbetteki hemşerilerimizin memleketlerine gelmiş olması nedeniyle birlik ve beraberlik için güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Gurbetten sılaya bir buluşma olması şenliğimize ayrı bir önem kazandırdı. Hem yılın yorgunluğu hem de hasat öncesi moral ve motivasyon için güzel bir şenlik gerçekleştirmiş olduk. Yarışmalar ve yerel ses sanatçılarımız şenliğimize ayrı bir neşe kattı. Uzaktan yakından gelen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca yayla yolumuzda yaptığı düzenleme için Akkuş Belediye Başkanımız İsa Demirci'ye teşekkür ediyorum" dedi.   Şahin de katıldı Gün boyu süren şenliği Yeşilkentlilerin yanı sıra İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin, Eski Belediye Başkanları Ahmet Arpacıoğlu, Kemal Maral ve Muammer Çamuroğlu'nun yanı sıra dernek başkanları, işadamları, siyasi parti temsilcileri de katıldı.  
Ünye'nin Yeşilkent Mahallesi sakinleri geleneksel hale getirdikleri yayla şenliğini bu yıl daha kapsamlı gerçekleştirdi. Etkinliklere İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı.

Kulun Köyü Derneği ile Darahta Derneği'nin birlikte organize ettiği 8. Salkı (Çekiçoba) Yaylası Piknik Şöleni Akkuş'un Karaçal Mahallesi'ndeki yaylada gerçekleştirildi. Geleneksel hale gelen şölende Yeşilkent'in eski mahalleleri Güney ve Darahta sakinleri bir araya geldi. Havaların da güzel olmasını fırsat bilen mahalleliler birlikte hoşça vakit geçirdi.

 

Birbirinden İlginç Yarışmalar

Yerel saz ekibinin yanı sıra çeşitli yarışmalar da şölende yer aldı. Çuval yarışması, kaşıkta yumurta taşıma yarışması başta olmak üzere düzenlenen yarışmalarda ilk üçe girenlere dernek yöneticileri tarafından ödüller verildi.

 

Kurabiye Ağası Seçildi

Piknik Şenliği'nin dikkat çeken bir diğer yarışması ise sadece çocukların katıldığı ağalık yarışması oldu.  Ondan fazla çocuk ağalık için yarıştı. 1 TL'den başlayan açık arttırmalı Ağalık yarışında Darahta'dan katılan 3 yaşındaki Yakup Selim Dağdeviren 5 kutu kurabiye sözü vererek ağalığı kazandı. Yarışmada ayrıca koç ve fındık sözü de verildi.

 

Başkanlardan Teşekkür

Şenliği organize eden derneklerden Kul-Bir Der Başkanı Reşat Yıldıran, "Güzel bir havada güzel bir etkinlik gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl düzenlediğimiz bu programımız artık geleneksel hale gelmiştir. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Özellikle her türlü desteğiyle yanımızda olan Akkuş Belediye Başkanımız İsa Demirci beye teşekkür ediyorum. Bu etkinliğimizi gelecek yıl daha kapsamlı yapacağız" dedi.

Yayla yolu için teşekkür

 

Darder Başkanı ve Ünye Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Av. Koray Maral ise "Mevsim olarak bölgemizde fındık hasat mevsimi olması ve gurbetteki hemşerilerimizin memleketlerine gelmiş olması nedeniyle birlik ve beraberlik için güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Gurbetten sılaya bir buluşma olması şenliğimize ayrı bir önem kazandırdı. Hem yılın yorgunluğu hem de hasat öncesi moral ve motivasyon için güzel bir şenlik gerçekleştirmiş olduk. Yarışmalar ve yerel ses sanatçılarımız şenliğimize ayrı bir neşe kattı. Uzaktan yakından gelen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca yayla yolumuzda yaptığı düzenleme için Akkuş Belediye Başkanımız İsa Demirci'ye teşekkür ediyorum" dedi.

 

Şahin de katıldı

Gün boyu süren şenliği Yeşilkentlilerin yanı sıra İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin, Eski Belediye Başkanları Ahmet Arpacıoğlu, Kemal Maral ve Muammer Çamuroğlu'nun yanı sıra dernek başkanları, işadamları, siyasi parti temsilcileri de katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.