Şahin bugün İYİ Parti’yle görüşecek

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 17.12.2018 - 22:20, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1222+ kez okundu.
 

Şahin bugün İYİ Parti’yle görüşecek

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya, bugün Ankara’da İYİ Parti heyetinin İdris Naim Şahin ile ilk kez resmi olarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için görüşeceğini açıkladı.
Ordu’da son günlerin en önemli merak konusu olan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne aday olup olmayacağı ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Ordu İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya, “İdris Bey’le bu zamana kadar hep dolaylı yollardan görüşmemiz vardı. O görüşmelerde biz kendisini Ordu Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak görmek istediğimizi ifade ettik. Hiçbir zaman da ‘hayır olmaz öyle bir şey’ anlamında olumsuz cevap almadık. Bugün (17 Aralık Pazartesi) Ankara’da ilk kez İYİ Parti’nin resmi heyeti kendisiyle görüşme yapacak. Bu görüşme Pazartesi akşam saatlerinde gerçekleşecek.” dedi. CHP DE KABUL EDERSE ADAY Kendilerinin tavırlarının net olduğunu ifade eden İYİ Parti Ordu İl Başkanı Karakaya, “Biz İdris Beyi adayımız olarak görmeyi çok istiyoruz. Böyle olursa kıran kırana bir seçim olur. O seçimi de biz alırız. Ancak tabi burada CHP’nin tavrı da çök önemli. CHP’nin de ortak aday olarak İdris Bey’i kabul etmesi gerekiyor. Bu konuda da İYİ Parti ile CHP arasında görüşmeler devam ediyor. Henüz netleşen bir durum yok. Ancak bu hafta içinde sonucun belirleneceğini ön görüyorum.  İdris Bey’in de arzusu bu yönde. İYİ Parti-CHP ortak adayı olarak seçime girmeye kendisinin de razı olduğunu biliyorum.” diye konuştu.   ZEVK VEREN BİR YARIŞ OLACAK CHP ile ortak aday olarak anlaşılmadan sonra ilçelerin de gündeme gelebileceğini dile getiren Karakaya, “Bilindiği üzere biz Çamaş dışında adayımızı açıklamadık. Ortak aday söz konusu olduktan sonra ilçelerde de ortak aday çıkarma durumu olabilir. Yani bazı ilçelerde biz aday çıkartırız CHP aday çıkarmaz bizi destekler. Bazı ilçelerde ise CHP aday çıkartır biz aday çıkarmaz CHP’yi destekleriz. Ben gelişmelerin güzel olacağını düşünüyorum. Tabi bu bir siyasettir. Bilindiği üzere Türkiye’de 24 saat bile uzun bir süredir. Farklı gelişmeler de olabilir ama biz umutluyuz. Ben seçmenin aklı-selim davranacağını da düşünüyorum. İdris Bey devreye girdikten sonra çok zevk veren bir yarışma ortaya çıkacaktır. Ben aday belirleme konusunda CHP’nin de aklı selim düşüneceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.
İYİ Parti Ordu İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya, bugün Ankara’da İYİ Parti heyetinin İdris Naim Şahin ile ilk kez resmi olarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için görüşeceğini açıkladı.

Ordu’da son günlerin en önemli merak konusu olan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne aday olup olmayacağı ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Ordu İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya, “İdris Bey’le bu zamana kadar hep dolaylı yollardan görüşmemiz vardı. O görüşmelerde biz kendisini Ordu Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak görmek istediğimizi ifade ettik. Hiçbir zaman da ‘hayır olmaz öyle bir şey’ anlamında olumsuz cevap almadık. Bugün (17 Aralık Pazartesi) Ankara’da ilk kez İYİ Parti’nin resmi heyeti kendisiyle görüşme yapacak. Bu görüşme Pazartesi akşam saatlerinde gerçekleşecek.” dedi.

CHP DE KABUL EDERSE ADAY

Kendilerinin tavırlarının net olduğunu ifade eden İYİ Parti Ordu İl Başkanı Karakaya, “Biz İdris Beyi adayımız olarak görmeyi çok istiyoruz. Böyle olursa kıran kırana bir seçim olur. O seçimi de biz alırız. Ancak tabi burada CHP’nin tavrı da çök önemli. CHP’nin de ortak aday olarak İdris Bey’i kabul etmesi gerekiyor. Bu konuda da İYİ Parti ile CHP arasında görüşmeler devam ediyor. Henüz netleşen bir durum yok. Ancak bu hafta içinde sonucun belirleneceğini ön görüyorum.  İdris Bey’in de arzusu bu yönde. İYİ Parti-CHP ortak adayı olarak seçime girmeye kendisinin de razı olduğunu biliyorum.” diye konuştu.

 

ZEVK VEREN BİR YARIŞ OLACAK

CHP ile ortak aday olarak anlaşılmadan sonra ilçelerin de gündeme gelebileceğini dile getiren Karakaya, “Bilindiği üzere biz Çamaş dışında adayımızı açıklamadık. Ortak aday söz konusu olduktan sonra ilçelerde de ortak aday çıkarma durumu olabilir. Yani bazı ilçelerde biz aday çıkartırız CHP aday çıkarmaz bizi destekler. Bazı ilçelerde ise CHP aday çıkartır biz aday çıkarmaz CHP’yi destekleriz. Ben gelişmelerin güzel olacağını düşünüyorum. Tabi bu bir siyasettir. Bilindiği üzere Türkiye’de 24 saat bile uzun bir süredir. Farklı gelişmeler de olabilir ama biz umutluyuz. Ben seçmenin aklı-selim davranacağını da düşünüyorum. İdris Bey devreye girdikten sonra çok zevk veren bir yarışma ortaya çıkacaktır. Ben aday belirleme konusunda CHP’nin de aklı selim düşüneceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.