Sağlıkçılar Aşılanıyor

BÖLGE GÜNDEMİ 17.01.2021 - 14:49, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1346+ kez okundu.
 

Sağlıkçılar Aşılanıyor

Sağlık Bakanlığının Çin’den tedarik ettiği 3 milyon doz CoronaVac aşısına Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan (TİTCK) "Acil Kullanım Onayı" verilmesi ile birlikte ilimize gelen aşılarla sağlıkçılar aşılanmaya başladı.
  Ordu’da ilk olarak aşıyı Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Ordu Halk Sağlığı Daire Başkanı Uzm. Dr. Fatih Aydın ve Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Atilla Gürgen yaptırdı. Ardından Ordu Sağlık-Sen Şube Başkanı Ahmet Yılmaz’da aşısını yaptırarak herkesin aşı yaptırmasını ve aşı olmak isteyen kişinin ilk olarak randevu alması gerektiğini söyledi.   Çin'den gelen 3 milyon dozluk CoronaVac aşısının ilk etapta iki doz halinde 28 gün arayla uygulanacağı, COVID-19 geçirenlerin 4-6 aylık süreçte aşılanmayacağı bilgisi yer alıyor. Aşı için randevu alındığında, uygulanacak olan aşı barkod ile kayıt altına alınacak. Aşılama yapıldıktan sonra da barkod sistemi ile takibi gerçekleştirilecek. Sağlık çalışanlarının aşılanması bittikten sonra ilk sırada 65 yaş ve üzeri kişiler var.
Sağlık Bakanlığının Çin’den tedarik ettiği 3 milyon doz CoronaVac aşısına Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan (TİTCK) "Acil Kullanım Onayı" verilmesi ile birlikte ilimize gelen aşılarla sağlıkçılar aşılanmaya başladı.

 

Ordu’da ilk olarak aşıyı Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Ordu Halk Sağlığı Daire Başkanı Uzm. Dr. Fatih Aydın ve Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Atilla Gürgen yaptırdı. Ardından Ordu Sağlık-Sen Şube Başkanı Ahmet Yılmaz’da aşısını yaptırarak herkesin aşı yaptırmasını ve aşı olmak isteyen kişinin ilk olarak randevu alması gerektiğini söyledi.

 

Çin'den gelen 3 milyon dozluk CoronaVac aşısının ilk etapta iki doz halinde 28 gün arayla uygulanacağı, COVID-19 geçirenlerin 4-6 aylık süreçte aşılanmayacağı bilgisi yer alıyor.

Aşı için randevu alındığında, uygulanacak olan aşı barkod ile kayıt altına alınacak.

Aşılama yapıldıktan sonra da barkod sistemi ile takibi gerçekleştirilecek. Sağlık çalışanlarının aşılanması bittikten sonra ilk sırada 65 yaş ve üzeri kişiler var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.