Prof. Dr. Aşkın; Fındık bitkisi ürün vermese dahi desteklenmelidir

BÖLGE GÜNDEMİ 10.10.2021 - 21:30, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1239+ kez okundu.
 

Prof. Dr. Aşkın; Fındık bitkisi ürün vermese dahi desteklenmelidir

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi Ana Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Aşkın’dan Ordu, Giresun ve Trabzon’daki fındık bahçeleri için çok önemli uyarı geldi.
Profesör Aşkın,” Fındık bitkisi, hiç ürün vermese dahi desteklenmelidir” dedi.     Ordu, Giresun ve Trabzon’da fındık bitkisinin heyelan ve erozyonu önlediğini belirten Prof.Dr. Tayfun Aşkın, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.     Aşkın, “Ordu, Giresun ve Trabzon'da tarım arazilerinin neredeyse tamamına yakınını oluşturan dik ve çok dik eğimli alanlarında yetiştirilen Fındık bitkisi, hiç ürün vermese dahi; desteklenmelidir. Çünkü dik ve çok dik eğimli alanlarda yer alan toprakların, su erozyonuna karşı her daim bekçisi fındıktır. Fındık bitkisini tarım ürünü gibi değil de bir orman bitkisi olarak düşündüğünüzde bile toprakları koruma yönünden büyük hizmet eden bir bitki olduğunu görürüz. Fındık bitkisi milli bir bitkidir. Fındık bitkisi bölgenin toprağına bir yerde koruyucu kalkan görevi yapıyor. Fındık bitkisi Allah'ın Karadeniz'e sunduğu bir nimettir." “şeklinde konuştu.
Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi Ana Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Aşkın’dan Ordu, Giresun ve Trabzon’daki fındık bahçeleri için çok önemli uyarı geldi.

Profesör Aşkın,” Fındık bitkisi, hiç ürün vermese dahi desteklenmelidir” dedi.

 

 


Ordu, Giresun ve Trabzon’da fındık bitkisinin heyelan ve erozyonu önlediğini belirten Prof.Dr. Tayfun Aşkın, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

 

 


Aşkın, “Ordu, Giresun ve Trabzon'da tarım arazilerinin neredeyse tamamına yakınını oluşturan dik ve çok dik eğimli alanlarında yetiştirilen Fındık bitkisi, hiç ürün vermese dahi; desteklenmelidir. Çünkü dik ve çok dik eğimli alanlarda yer alan toprakların, su erozyonuna karşı her daim bekçisi fındıktır. Fındık bitkisini tarım ürünü gibi değil de bir orman bitkisi olarak düşündüğünüzde bile toprakları koruma yönünden büyük hizmet eden bir bitki olduğunu görürüz. Fındık bitkisi milli bir bitkidir. Fındık bitkisi bölgenin toprağına bir yerde koruyucu kalkan görevi yapıyor. Fındık bitkisi Allah'ın Karadeniz'e sunduğu bir nimettir." “şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.