Perşembe Yaylası bölgenin turizm merkezi oluyor

TURİZM 26.11.2018 - 13:20, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1192+ kez okundu.
 

Perşembe Yaylası bölgenin turizm merkezi oluyor

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Perşembe Yaylası’nda yatak sayısını 3 bine çıkartmayı hedeflediklerini açıkladı. Başkan Gündoğar, yapılan tanıtım çalışmalarıyla Perşembe Yaylasını yıllık 1.5 milyon turistin ziyaret etmesini planladıklarını söyledi.
Ordu’nun en önemli turizm merkezlerinden olan Perşembe Yaylası yerli ve yabancı tusitlerin ilgisini çekiyor. Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Perşembe Yaylası için 5 yıllık hedeflerini anlattı. Gündoğar şu bilgileri verdi;  10 yıldır Aybastı Perşembe yaylamızın Altyapı yol tanıtım ve özel işletmelerimizin rehabile etmemiz, Şehitliği ve ilçemizde bulunan dört türbemimizi yeniden yapmamız, başta uzundere şelalesi olmak üzere ilçemizde bulunan şelalere ulaşımı yapılması sağlamak, ilçemizin değişik bölgeleri yeni 5 adet mesire alanı yapmak ve yaylamızın ve ilçemizin tanıtımı için ilçemizde yerli ve yabancı onlarca televizyonu ve gazeteciyi ağırlayarak ilçemize yıllık 1 milyon yerli ve yabancı ziyaretçi gelir hale getirdik. Önümüzdeki beş yılda hedeflerimiz. Ülkemizde ilk defa merada 10 bin hektar üzerinde koruma ıslah ve turizm planını bitirdiğimiz imar planını uygulayarak yaylamız genelinde ve obalarımızda mevcut binalarda imar planımıza uygun ıslah ve kentsel dönüşüm çalışmaları yaparak ilçemizde ve yaylamızda en az üç bin yatak sayısına ulaşmak ve tanıtımlara diğer alt yapı ve çevre çalışmalarına devam ederek 1.5 milyon yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlamak ve gelen ziyaretçilerimizden en az 500 bin gece kişinin konaklamasını yapmasını sağlayacağız. Yıllık kuzu tüketimini beş yıl içerisinde 50 bin küçük başa ulaştırmak hedefimizdir..
Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Perşembe Yaylası’nda yatak sayısını 3 bine çıkartmayı hedeflediklerini açıkladı. Başkan Gündoğar, yapılan tanıtım çalışmalarıyla Perşembe Yaylasını yıllık 1.5 milyon turistin ziyaret etmesini planladıklarını söyledi.

Ordu’nun en önemli turizm merkezlerinden olan Perşembe Yaylası yerli ve yabancı tusitlerin ilgisini çekiyor. Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Perşembe Yaylası için 5 yıllık hedeflerini anlattı.

Gündoğar şu bilgileri verdi;

 10 yıldır Aybastı Perşembe yaylamızın Altyapı yol tanıtım ve özel işletmelerimizin rehabile etmemiz, Şehitliği ve ilçemizde bulunan dört türbemimizi yeniden yapmamız, başta uzundere şelalesi olmak üzere ilçemizde bulunan şelalere ulaşımı yapılması sağlamak, ilçemizin değişik bölgeleri yeni 5 adet mesire alanı yapmak ve yaylamızın ve ilçemizin tanıtımı için ilçemizde yerli ve yabancı onlarca televizyonu ve gazeteciyi ağırlayarak ilçemize yıllık 1 milyon yerli ve yabancı ziyaretçi gelir hale getirdik. Önümüzdeki beş yılda hedeflerimiz. Ülkemizde ilk defa merada 10 bin hektar üzerinde koruma ıslah ve turizm planını bitirdiğimiz imar planını uygulayarak yaylamız genelinde ve obalarımızda mevcut binalarda imar planımıza uygun ıslah ve kentsel dönüşüm çalışmaları yaparak ilçemizde ve yaylamızda en az üç bin yatak sayısına ulaşmak ve tanıtımlara diğer alt yapı ve çevre çalışmalarına devam ederek 1.5 milyon yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlamak ve gelen ziyaretçilerimizden en az 500 bin gece kişinin konaklamasını yapmasını sağlayacağız. Yıllık kuzu tüketimini beş yıl içerisinde 50 bin küçük başa ulaştırmak hedefimizdir..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.