Palu Ailesinin Akıl Sağlığı Yerinde

ASAYİŞ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 05.09.2019 - 11:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1140+ kez okundu.
 

Palu Ailesinin Akıl Sağlığı Yerinde

İçerisinde tecavüz, istismar ve cinayet gibi suçların bulunduğu Ordulu Palu ailesi olayı Türkiye gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Palu ailesi hakkındaki Adli Tıp raporu ortaya çıktı. Raporda, Palu ailesinin akıl sağlığı ile ilgili bir sorun bulunmadığı vurgulandı.
Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkarak Türkiye’nin gündemine oturan Ordulu Palu ailesi hakkında gelişmeler devam ediyor. Kocaeli’de yaşayan Palu ailesine damat olarak giren ve kendisini ‘cinci hoca’ olarak tanıtan Tuncer Ustael, aile ile birlikte cinayet, tecavüz ve işkence gibi suçlar işlemişti. Ortaya çıkan gerçeklerin ardından tüm aile tutuklandı. Soruşturma devam ederken Palu ailesiyle ilgili Adli Tıp raporu ortaya çıktı. Ayrıca, Tuncer Ustael hakkında yeni soruşturma açıldı. TECAVÜZ VE KÖTÜ MUAMELE ARAŞTIRILACAK Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı Tuncer Ustael soruşturma başlattı. İki başlık altında yapacak soruşturmada, Meryem Tahnal’a tecavüz ve çocuklara yönelik kötü muamelesi Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı tarafından araştırılacak. PALU AİLESİ RAPORU Palu ailesi ile ilgili Adli Tıp Kurumu tarafından rapor hazırlandı. Rapora göre; birçok cinayete karışan Palu ailesinin akıl sağlığında bir sorun görünmüyor. Adli Tıp Raporu'nda Palu ailesi ile ilgili; "Herhangi bir akıl sağlığı bozukluğuna rastlanmamıştır" ifadesi kullanıldı. Rapordaki gelişmeleri masaya yatıran Anlı ve ekibi Adli Tıp'ın açıklamasının ardından neler yaşanacağını değerlendirdi. Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şevk Sözen karar ile ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı. Sözen ailenin akıl sağlığının yerinde olmasının ceza ehliyetine sahip olduğu anlamına geldiğini belirtti. Sözen Adli Tıp Kurumu'nun kararında cinayet sonrası cesetlerin saklanmasının etkili olduğunu söyledi. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan, 'Akıl sağlığı yerindedir' raporu ile ilgili Sözen şu ifadeleri kullandı: "Cinayetleri işledikten sonra cansız bedenleri saklamayı düşünmeleri Adli Tıp Kurumu için oldukça önemlidir. Bunu düşünmüş olmaları akli melekelerinin yerinde olduğuna dair işaret olarak görülmüş olabilir."
İçerisinde tecavüz, istismar ve cinayet gibi suçların bulunduğu Ordulu Palu ailesi olayı Türkiye gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Palu ailesi hakkındaki Adli Tıp raporu ortaya çıktı. Raporda, Palu ailesinin akıl sağlığı ile ilgili bir sorun bulunmadığı vurgulandı.

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkarak Türkiye’nin gündemine oturan Ordulu Palu ailesi hakkında gelişmeler devam ediyor. Kocaeli’de yaşayan Palu ailesine damat olarak giren ve kendisini ‘cinci hoca’ olarak tanıtan Tuncer Ustael, aile ile birlikte cinayet, tecavüz ve işkence gibi suçlar işlemişti. Ortaya çıkan gerçeklerin ardından tüm aile tutuklandı. Soruşturma devam ederken Palu ailesiyle ilgili Adli Tıp raporu ortaya çıktı. Ayrıca, Tuncer Ustael hakkında yeni soruşturma açıldı.

TECAVÜZ VE KÖTÜ MUAMELE ARAŞTIRILACAK

Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı Tuncer Ustael soruşturma başlattı. İki başlık altında yapacak soruşturmada, Meryem Tahnal’a tecavüz ve çocuklara yönelik kötü muamelesi Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı tarafından araştırılacak.

PALU AİLESİ RAPORU

Palu ailesi ile ilgili Adli Tıp Kurumu tarafından rapor hazırlandı. Rapora göre; birçok cinayete karışan Palu ailesinin akıl sağlığında bir sorun görünmüyor. Adli Tıp Raporu'nda Palu ailesi ile ilgili; "Herhangi bir akıl sağlığı bozukluğuna rastlanmamıştır" ifadesi kullanıldı.

Rapordaki gelişmeleri masaya yatıran Anlı ve ekibi Adli Tıp'ın açıklamasının ardından neler yaşanacağını değerlendirdi. Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şevk Sözen karar ile ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı. Sözen ailenin akıl sağlığının yerinde olmasının ceza ehliyetine sahip olduğu anlamına geldiğini belirtti. Sözen Adli Tıp Kurumu'nun kararında cinayet sonrası cesetlerin saklanmasının etkili olduğunu söyledi.

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan, 'Akıl sağlığı yerindedir' raporu ile ilgili Sözen şu ifadeleri kullandı: "Cinayetleri işledikten sonra cansız bedenleri saklamayı düşünmeleri Adli Tıp Kurumu için oldukça önemlidir. Bunu düşünmüş olmaları akli melekelerinin yerinde olduğuna dair işaret olarak görülmüş olabilir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.