OSB’ye 2 Ay Kaldı!

BÖLGE GÜNDEMİ 04.09.2020 - 10:46, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2148+ kez okundu.
 

OSB’ye 2 Ay Kaldı!

Ünye’nin yıllardır özlemini çektiği ve hayat geçirildiğinde ekonomik olarak güç bulacağı Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nde gelinen son noktayı Ünye Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel değerlendirerek “İsteyen müteşebbislerimiz inşallah iki ay içerisinde inşaata başlama noktasına gelebilecekler” dedi.
Ünye Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel’in başkanlık yaptığı toplantıda gündem öncesi bir değerlendirmede bulunan Gürel, “Bugün itibariyle Sanayi Bakanlığımızdan OSB alanımızla ilgili ekipler geldi. Altyapı projelerine başlanılmak üzere kendilerine bir kepçe tahsis ettik. Şuan itibariyle de yol güzergahlarındave zeminde kuyu açma yöntemiyle zemin numunelerini aldılar. Numuneleri inceleyecekler, yaklaşık 1. 5 ay gibi de altyapı projeleri bitecek. Müteşebbislere tapuları da tahsis edildi. Ondan sonra isteyen isteyen müteşebbislerimiz inşallah iki ay içerisinde inşaata başlama noktasına gelebilecekler diye düşünüyoruz” dedi. 9 Madde Görüşüldü Toplantıda 8 gündem ve 1 gündem dışı madde görüşüldü. Toplantıda belediye cari harcamalarında kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 4 milyon 500 bin lira kredi kullanılması talebi oy birliği ile kabul edildi. Bu maddeye ilişkin olarak Ünye Belediye Başkanvekili Orhan Gürel, şunları söyledi; “Bu kredi talebimiz Kültür Sarayımızın orada Sezgüller İnşaat’ın hissedarı olduğu bir tane bina var. Bu binanın kamulaştırma mahkemesi son aşamaya geldi, zannedersem Eylül ayı sonu itibariyle sonuçlanacak. Bizim öngörümüze göre yaklaşık olarak 2 milyon 800 bin lira civarında bir kamulaştırma bedeli var. Kamulaştırılacak binalardan biri bu. İkincisi Orta Çarşı’da bizim Kefelihan olarak bildiğimiz yerdeki tarihi bina. Onunda üç yıldır kamulaştırma dosyası mahkemede devam ediyor. O da bu yıl içerisinde sonuçlanabilir. Onunda kamulaştırma bedelini 1 milyon lira diye öngörüyoruz. Bir de Aloğlu Değirmeni’ni geçen mecliste kamulaştırma kararı almıştık. Onu da Ünye’mizin, Ordu’muz ve bölgemizin turizmine kazandırmak istiyoruz. Buranında yaklaşık 700 bin lira kamulaştırma bedeli olur diye düşünüyoruz. Bunların toplamı yaklaşık 4 milyon 500 bin lira tutuyor. Kredi talebimiz bu çalışmalarımız için, buraların kamulaştırılması için hazır olalım istiyoruz.”
Ünye’nin yıllardır özlemini çektiği ve hayat geçirildiğinde ekonomik olarak güç bulacağı Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nde gelinen son noktayı Ünye Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel değerlendirerek “İsteyen müteşebbislerimiz inşallah iki ay içerisinde inşaata başlama noktasına gelebilecekler” dedi.

Ünye Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel’in başkanlık yaptığı toplantıda gündem öncesi bir değerlendirmede bulunan Gürel, “Bugün itibariyle Sanayi Bakanlığımızdan OSB alanımızla ilgili ekipler geldi. Altyapı projelerine başlanılmak üzere kendilerine bir kepçe tahsis ettik. Şuan itibariyle de yol güzergahlarındave zeminde kuyu açma yöntemiyle zemin numunelerini aldılar. Numuneleri inceleyecekler, yaklaşık 1. 5 ay gibi de altyapı projeleri bitecek. Müteşebbislere tapuları da tahsis edildi. Ondan sonra isteyen isteyen müteşebbislerimiz inşallah iki ay içerisinde inşaata başlama noktasına gelebilecekler diye düşünüyoruz” dedi.

9 Madde Görüşüldü

Toplantıda 8 gündem ve 1 gündem dışı madde görüşüldü.

Toplantıda belediye cari harcamalarında kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 4 milyon 500 bin lira kredi kullanılması talebi oy birliği ile kabul edildi.

Bu maddeye ilişkin olarak Ünye Belediye Başkanvekili Orhan Gürel, şunları söyledi; “Bu kredi talebimiz Kültür Sarayımızın orada Sezgüller İnşaat’ın hissedarı olduğu bir tane bina var. Bu binanın kamulaştırma mahkemesi son aşamaya geldi, zannedersem Eylül ayı sonu itibariyle sonuçlanacak. Bizim öngörümüze göre yaklaşık olarak 2 milyon 800 bin lira civarında bir kamulaştırma bedeli var. Kamulaştırılacak binalardan biri bu. İkincisi Orta Çarşı’da bizim Kefelihan olarak bildiğimiz yerdeki tarihi bina. Onunda üç yıldır kamulaştırma dosyası mahkemede devam ediyor. O da bu yıl içerisinde sonuçlanabilir. Onunda kamulaştırma bedelini 1 milyon lira diye öngörüyoruz. Bir de Aloğlu Değirmeni’ni geçen mecliste kamulaştırma kararı almıştık. Onu da Ünye’mizin, Ordu’muz ve bölgemizin turizmine kazandırmak istiyoruz. Buranında yaklaşık 700 bin lira kamulaştırma bedeli olur diye düşünüyoruz. Bunların toplamı yaklaşık 4 milyon 500 bin lira tutuyor. Kredi talebimiz bu çalışmalarımız için, buraların kamulaştırılması için hazır olalım istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.