Ormek Ürünleri İlgi Gördü

YAŞAM 08.06.2021 - 14:25, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1452+ kez okundu.
 

Ormek Ürünleri İlgi Gördü

Ordu’da, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle, 1-7 Haziran "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ORMEK) öğretmenleri ve kursiyerler de etkinliklere katılarak, el emeği, göz nuru eserlerini sergilediler.
    Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Altınordu ilçesi Atatürk Anıtı önünde kutlanan program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.           Programın açılış konuşmasını yapan Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Türkiye’de bu yıl ilk defa kutlanan program kapsamında, farkındalığı arttırmayı hedeflediklerini söyledi.           ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ vesilesiyle bir arada bulunduklarını belirten Kaymakam Karahan, “Sayısal verilere baktığımızda yaklaşık 72 dalda 430 kurs ile 8 binden fazla vatandaşımızın iştiraki sağlanmış. Bu da hiç azımsanmayacak bir sayı olarak ortaya çıkmakta. İnşallah salgının etkileri önümüzdeki yıllarda daha azaldığında katılım konusunda hep birlikte daha iyi verilere inşallah ulaşmayı temenni ediyorum” dedi.           Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları öğretmen ve kursiyerleri (ORMEK) 1-7 Haziran "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" nedeniyle, 2 Haziran’da Fatsa’da, 4 Haziran’da Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezi’nin Mustafa Rakım Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda, 7 Haziran’da ise Altınordu’da düzenlenen etkinliklere katılım sağladılar.           Sergilerde geleneksel el nakışları, giyim teknolojisi, yağlı boya resim, satranç, sepet örücülüğü, ebru, filografi, dolgu oyuncak bebek, mekikli dokuma, kadın üst giysileri, şalümoda ve cam şekillendirme gibi branşlarda ki kurslardan ürünler sergilendi.           Ayrıca müzik öğretmenleri Kevser Taştemel ve Emre Can Özcan ise yan flüt ve keman eşliğinde katılımcılara müzik ziyafeti sundu.          
Ordu’da, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle, 1-7 Haziran "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ORMEK) öğretmenleri ve kursiyerler de etkinliklere katılarak, el emeği, göz nuru eserlerini sergilediler.

 

 


Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Altınordu ilçesi Atatürk Anıtı önünde kutlanan program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

 

 

 

 

 

Programın açılış konuşmasını yapan Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Türkiye’de bu yıl ilk defa kutlanan program kapsamında, farkındalığı arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

 

 

 

 

 

‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ vesilesiyle bir arada bulunduklarını belirten Kaymakam Karahan, “Sayısal verilere baktığımızda yaklaşık 72 dalda 430 kurs ile 8 binden fazla vatandaşımızın iştiraki sağlanmış. Bu da hiç azımsanmayacak bir sayı olarak ortaya çıkmakta. İnşallah salgının etkileri önümüzdeki yıllarda daha azaldığında katılım konusunda hep birlikte daha iyi verilere inşallah ulaşmayı temenni ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları öğretmen ve kursiyerleri (ORMEK) 1-7 Haziran "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" nedeniyle, 2 Haziran’da Fatsa’da, 4 Haziran’da Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezi’nin Mustafa Rakım Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda, 7 Haziran’da ise Altınordu’da düzenlenen etkinliklere katılım sağladılar.

 

 

 

 

 

Sergilerde geleneksel el nakışları, giyim teknolojisi, yağlı boya resim, satranç, sepet örücülüğü, ebru, filografi, dolgu oyuncak bebek, mekikli dokuma, kadın üst giysileri, şalümoda ve cam şekillendirme gibi branşlarda ki kurslardan ürünler sergilendi.

 

 

 

 

 

Ayrıca müzik öğretmenleri Kevser Taştemel ve Emre Can Özcan ise yan flüt ve keman eşliğinde katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.