Ordulu Kadınlar Kendini Güvende Hmiyor

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 11.12.2019 - 09:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 920+ kez okundu.
 

Ordulu Kadınlar Kendini Güvende Hmiyor

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi’nin (UN Women)25 Kasım’da başlattığı ve Türkiye’de kadınların kendilerini güvende hmedikleri yerleri “aydınlatmayı” hedefleyen “Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat” kampanyasında Ordu da kadınların kendilerini güvende hmedikleri yerler içinde yer aldı.
Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi’nin (UN Women) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü “Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat” şiarıyla kampanya başlatmıştı. İnsan Hakları Haftası’nın ilk günü olan 10 Aralık’a kadar sürecek olan kampanya ile kadınlar Türkiye’de kendilerini güvende hmedikleri yerleri “ateş böceği” ile işaretledi. Binlerce kadının katıldığı kampanyada sona doğru gelinirken, Türkiye’nin birçok bölgesi ateş böcekleri ile doldu. “16 günlük aktivizm” çağrısı sonucu haritada ateş böcekleri ile aydınlatılan kentlerin başında İstanbul, Ankara, İzmir geliyor. Ancak yayınlanan haritada Ordu da yer alıyor.   UN Women’ın ateşböcekleri.info internet adresi üzerinden sürdürdüğü kampanyanın amacı şu ifadelerle anlatıldı:  “Yaşadığın kentte kendini güvende hissediyor musun? Sokakta yürürken seni tedirgin eden şeyler oluyor mu? Sözlü tacizle karşılaşıyor musun? Yanından geçerken omzuna çarpan, aracınla giderken trafikte seni sıkıştıran oluyor mu? Toplu taşımaya binerken kalabalık olmasına dikkat ediyor musun ya da toplu taşımada yalnız kalmaktan kaçınıyor musun?   Yürüdüğün sokaklarda yeterli aydınlatma var mı? Yanmayan sokak lambaları, yolunu değiştirmene neden oluyor mu? Zaman zaman bir çukura denk gelip düşme tehlikesi geçiriyor musun? Kaldırımın yüksekliği yüzünden asfaltın kenarından yürümek zorunda kaldığın oluyor mu? Cevabın Evet ise, sen de kamusal alanda (sokakta, iş yerinde, eğlence yerlerinde) şiddete maruz bırakılıyorsun.
Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi’nin (UN Women)25 Kasım’da başlattığı ve Türkiye’de kadınların kendilerini güvende hmedikleri yerleri “aydınlatmayı” hedefleyen “Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat” kampanyasında Ordu da kadınların kendilerini güvende hmedikleri yerler içinde yer aldı.

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi’nin (UN Women) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü “Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat” şiarıyla kampanya başlatmıştı. İnsan Hakları Haftası’nın ilk günü olan 10 Aralık’a kadar sürecek olan kampanya ile kadınlar Türkiye’de kendilerini güvende hmedikleri yerleri “ateş böceği” ile işaretledi. Binlerce kadının katıldığı kampanyada sona doğru gelinirken, Türkiye’nin birçok bölgesi ateş böcekleri ile doldu. “16 günlük aktivizm” çağrısı sonucu haritada ateş böcekleri ile aydınlatılan kentlerin başında İstanbul, Ankara, İzmir geliyor. Ancak yayınlanan haritada Ordu da yer alıyor.

 

UN Women’ın ateşböcekleri.info internet adresi üzerinden sürdürdüğü kampanyanın amacı şu ifadelerle anlatıldı:  “Yaşadığın kentte kendini güvende hissediyor musun? Sokakta yürürken seni tedirgin eden şeyler oluyor mu? Sözlü tacizle karşılaşıyor musun? Yanından geçerken omzuna çarpan, aracınla giderken trafikte seni sıkıştıran oluyor mu? Toplu taşımaya binerken kalabalık olmasına dikkat ediyor musun ya da toplu taşımada yalnız kalmaktan kaçınıyor musun?

 

Yürüdüğün sokaklarda yeterli aydınlatma var mı? Yanmayan sokak lambaları, yolunu değiştirmene neden oluyor mu? Zaman zaman bir çukura denk gelip düşme tehlikesi geçiriyor musun? Kaldırımın yüksekliği yüzünden asfaltın kenarından yürümek zorunda kaldığın oluyor mu? Cevabın Evet ise, sen de kamusal alanda (sokakta, iş yerinde, eğlence yerlerinde) şiddete maruz bırakılıyorsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.