Ordu ve Ünye Marka Şehir Olacak

SİYASET 11.03.2019 - 00:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1307+ kez okundu.
 

Ordu ve Ünye Marka Şehir Olacak

Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahin ve Ünye Belediye Başkan Adayı Veysel İlhan ve ilçe yöneticileri, basınla Yüzüncü Yıl Restaurant, düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.
Ünye’nin üretim yuvası olması gerektiğinin altını çizen Saadet Partisi Ünye Belediye Başkan Adayı Veysel İlhan, “Benim Ünye belediye başkanı olmak gibi hayalim yok. Ama benim Ünye’nin üretim yuvası olması gibi bir hayalim var. Ben istiyorum ki 5 yıl sonrada gözlerin üzerinde olduğu Ünye gözbebeği olsun. Ünye modeli, Ordu modeli konuşulsun. Acaba bunu başarabilirler mi gibi bir endişeniz var ise kadromuz değil belediye devleti yönetebilecek bir güçte. Ordu’da yapılan basın mensuplarıyla alakalı toplantıda Ünye için 104 proje açıklandı. 104 proje den bizim üzerimize düşen projelerin hepsi altına imza atılabilecek bizim de projelerimiz. O projeleri gerçekleştirmek bizimde hayalimiz. Ordu Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra beldeler maalesef öksüz kaldı. Beldeler yavaş yavaş boşaldı. Boşalmaların sebebi tarım arazilerin ve üretim alanlarının boşalmasıydı. Bu boşalmayı azaltabilmek için bir görüşe ihtiyacımız var. Yıllardır söylüyorsunuz ‘Türkiye üretirken yılgın tüketirken çılgın’ bu çarkı geriye çevirmek lazım diyorsunuz biz bu sözün altına imza atıyoruz. Biz İstanbul’a ilan vereceğiz diyeceğimiz şey ise tekrar orduya göç olsun. Ordu’nun alanları arazileri boş. İşiniz orada olsun gelin toplayın bavulunuzu tekrar Ünye’ye göç edin. Bunu anlatırken sesiz sesiz dinliyorsunuz acaba nasıl olacak diye. Bizler o plan ve projelere hazırlıklı olmasak bu yola çıkmazdık. Bizlerin üreten belediyeciliği oturtmamız lazım. Borçlanarak değil üreterek yöneten belediyeyi oturmak zorundayız. Türkiye artık tarım ürünlerini bile dışarıdan alır vaziyete geldi. Ordu’nun taşı toprağı bir altındır” dedi. “Ordu ve Ünye Marka Şehir Olacak” Ordu’ya yeni bir unvan kazandırmak istediğini vurgulayan Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahin, “ Türkiye sağdan soldan dış politik ve dış ekonomik gelişmelerle bir takım müstevli bir takım hain girişimlerle sıkıştırılan fay hattındaki deprem sıkıştırması gibi dünyanın siyasi, sosyolojik, ekonomik sıkıştırılmış alanından kurtulup Türkiye’nin merkez olması ve Türkiye’nin dışarıdan etkilenen değil dış bölgelerin Kafkasya’yı, balkanları, Ortadoğu’yu, Afrika’yı etkileyen sağlam bir merkez olması lazımdır. Türkiye’nin oynak bir ülke olmasına müsaade etmemeliyiz. Ama bizim bugünkü meselemiz Ünye Merkez, Fatsa Merkez, Altınordu ve Ordu Merkez bizim gündemimiz bu. Neyiyle merkez olacak diyorsanız tarımıyla, ulaşımıyla, turizmi, sanayi, kültür, eğitim, spor, basın ile merkez olması lazım. Perşembe ilçesinde Cittaslow unvanı verildi. Ben diyorum ki Perşembe için yetmez, Ordu Akçay’dan Akçaova’ya, Ünye’den Gülyalı ya kadar, sakin şehir huzur şehri olmalıdır. Biz sakin şehri unvanını Perşembe sınırlarından Ordu sınırına taşımalıyız. Hedefimiz bu olmalı. Nasıl olmalı, trafiği rahat, havası temiz, görüntüsü güzel, insanları mutlu, üreten, üretimi destekleyen, bir yerel yönetim anlayışı yapısıyla bütün bunların olması içtenliği ile düşünüyor ve düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahin ve Ünye Belediye Başkan Adayı Veysel İlhan ve ilçe yöneticileri, basınla Yüzüncü Yıl Restaurant, düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Ünye’nin üretim yuvası olması gerektiğinin altını çizen Saadet Partisi Ünye Belediye Başkan Adayı Veysel İlhan, “Benim Ünye belediye başkanı olmak gibi hayalim yok. Ama benim Ünye’nin üretim yuvası olması gibi bir hayalim var. Ben istiyorum ki 5 yıl sonrada gözlerin üzerinde olduğu Ünye gözbebeği olsun. Ünye modeli, Ordu modeli konuşulsun. Acaba bunu başarabilirler mi gibi bir endişeniz var ise kadromuz değil belediye devleti yönetebilecek bir güçte. Ordu’da yapılan basın mensuplarıyla alakalı toplantıda Ünye için 104 proje açıklandı. 104 proje den bizim üzerimize düşen projelerin hepsi altına imza atılabilecek bizim de projelerimiz. O projeleri gerçekleştirmek bizimde hayalimiz. Ordu Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra beldeler maalesef öksüz kaldı. Beldeler yavaş yavaş boşaldı. Boşalmaların sebebi tarım arazilerin ve üretim alanlarının boşalmasıydı. Bu boşalmayı azaltabilmek için bir görüşe ihtiyacımız var. Yıllardır söylüyorsunuz ‘Türkiye üretirken yılgın tüketirken çılgın’ bu çarkı geriye çevirmek lazım diyorsunuz biz bu sözün altına imza atıyoruz. Biz İstanbul’a ilan vereceğiz diyeceğimiz şey ise tekrar orduya göç olsun. Ordu’nun alanları arazileri boş. İşiniz orada olsun gelin toplayın bavulunuzu tekrar Ünye’ye göç edin. Bunu anlatırken sesiz sesiz dinliyorsunuz acaba nasıl olacak diye. Bizler o plan ve projelere hazırlıklı olmasak bu yola çıkmazdık. Bizlerin üreten belediyeciliği oturtmamız lazım. Borçlanarak değil üreterek yöneten belediyeyi oturmak zorundayız. Türkiye artık tarım ürünlerini bile dışarıdan alır vaziyete geldi. Ordu’nun taşı toprağı bir altındır” dedi.

“Ordu ve Ünye Marka Şehir Olacak”

Ordu’ya yeni bir unvan kazandırmak istediğini vurgulayan Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Naim Şahin, “ Türkiye sağdan soldan dış politik ve dış ekonomik gelişmelerle bir takım müstevli bir takım hain girişimlerle sıkıştırılan fay hattındaki deprem sıkıştırması gibi dünyanın siyasi, sosyolojik, ekonomik sıkıştırılmış alanından kurtulup Türkiye’nin merkez olması ve Türkiye’nin dışarıdan etkilenen değil dış bölgelerin Kafkasya’yı, balkanları, Ortadoğu’yu, Afrika’yı etkileyen sağlam bir merkez olması lazımdır. Türkiye’nin oynak bir ülke olmasına müsaade etmemeliyiz. Ama bizim bugünkü meselemiz Ünye Merkez, Fatsa Merkez, Altınordu ve Ordu Merkez bizim gündemimiz bu. Neyiyle merkez olacak diyorsanız tarımıyla, ulaşımıyla, turizmi, sanayi, kültür, eğitim, spor, basın ile merkez olması lazım. Perşembe ilçesinde Cittaslow unvanı verildi. Ben diyorum ki Perşembe için yetmez, Ordu Akçay’dan Akçaova’ya, Ünye’den Gülyalı ya kadar, sakin şehir huzur şehri olmalıdır. Biz sakin şehri unvanını Perşembe sınırlarından Ordu sınırına taşımalıyız. Hedefimiz bu olmalı. Nasıl olmalı, trafiği rahat, havası temiz, görüntüsü güzel, insanları mutlu, üreten, üretimi destekleyen, bir yerel yönetim anlayışı yapısıyla bütün bunların olması içtenliği ile düşünüyor ve düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.