Ordu Valiliği, Kış Lastiği Uygulamasına Dair Karar Yayınladı

BÖLGE GÜNDEMİ 30.11.2020 - 23:48, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1340+ kez okundu.
 

Ordu Valiliği, Kış Lastiği Uygulamasına Dair Karar Yayınladı

Ordu Valiliği, 1 Aralık 2020 tarihinde başlayacak kış lastiği kullanma zorunluluğu ile ilgili karar yayınladı.
Mülga Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca hazırlanan 1 Nisan 2017 tarihli “Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ” in 5’nci maddesinde; ‘Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur’ , ‘İl sınırları içerisinde, kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlenir ve gerekli duyurular yapılır’ hükümleri yer almakta. Ordu Valiliğince, Mülga Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yayınladığı tebliğin 5. maddesindeki hükmün gereğinin yerine getirilmesi ve kış mevsiminde alınacak trafik tedbirlerin görüşülmesi amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Yapılan toplantı sonrasında, Ordu Valiliğince, “Ordu İli Yolcu ve Eşya Taşımalarında Kullanılan Taşıtlar İle İlgili Kış Lastiği Uygulanmasına Dair Karar” yayınlandı.   Yayınlanan karara göre; Ordu il merkezi ve ilçelerinde, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan ticari amaçlı kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ile ticari faaliyet gösteren A tipi yetki belgeli ve T plakalı otomobil türü araçların 1 Aralık 2020 – 1 Nisan 2021 tarihleri arasında Kış Lastiği takmasının zorunlu olmasına karar verildi.
Ordu Valiliği, 1 Aralık 2020 tarihinde başlayacak kış lastiği kullanma zorunluluğu ile ilgili karar yayınladı.




Mülga Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca hazırlanan 1 Nisan 2017 tarihli “Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ” in 5’nci maddesinde; ‘Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur’ , ‘İl sınırları içerisinde, kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlenir ve gerekli duyurular yapılır’ hükümleri yer almakta.

Ordu Valiliğince, Mülga Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yayınladığı tebliğin 5. maddesindeki hükmün gereğinin yerine getirilmesi ve kış mevsiminde alınacak trafik tedbirlerin görüşülmesi amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantı sonrasında, Ordu Valiliğince, “Ordu İli Yolcu ve Eşya Taşımalarında Kullanılan Taşıtlar İle İlgili Kış Lastiği Uygulanmasına Dair Karar” yayınlandı.  

Yayınlanan karara göre; Ordu il merkezi ve ilçelerinde, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan ticari amaçlı kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ile ticari faaliyet gösteren A tipi yetki belgeli ve T plakalı otomobil türü araçların 1 Aralık 2020 – 1 Nisan 2021 tarihleri arasında Kış Lastiği takmasının zorunlu olmasına karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.