Ordu’nun derelerine alabalık salındı

07.04.2018 - 01:31, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2717+ kez okundu.
 

Ordu’nun derelerine alabalık salındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü tarafından Fatsa ilçesinde 30 bin kırmızı pullu alabalık yavrusu dereye bırakıldı.
  Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 11. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü Ünye Şefi Saygın Yıldırım, Fatsa’nın Yavaş Mahallesi sınırlarından geçen Cinderesi'ne salınan kırmızı pullu alabalık yavrularının 2 yıl sonra yetişkin bir balık olacağını söyledi. -“Av yapılmaması gerekli”- Alabalık salınımının yapıldığı alanda 2 yıl boyunca av yapılmaması gerektiğini belirten Yıldırım, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce 2005 yılında başlatılan ‘Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması’ projesi kapsamında DKMP Ordu Şube Müdürlüğü tarafından 2017 yılının Ağustos ayında bu bölgeden alınan (Cinderesi ) anaç (damızlık) alabalıklar, Trabzon İli Maçka İlçesi dâhilindeki bakanlığımıza ait Maçka Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonuna nakledilmiştir. Nakledilen bu  anaç alabalıklardan üretilen 30 bin  adet yavru kırmızı benekli  alabalıkların bugün burada doğaya salınımı gerçekleşmiştir." dedi. -“Doğal kaynakları korumak hepimizin görevi”- Doğal kaynakların ve doğada yaşayan tüm canlıların korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu dile getiren Yıldırım, şunları söyledi: "Bırakılan yavru balıkların en az 2 yıl süreyle avlanılmaması ve av yasağının olması önemlidir. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibi olarak bizler, bu bölgede yaşayan  vatandaşlarımızın, duyarlı olmasını bize yardımcı ve destek olmasını bekliyoruz. Değerli akademisyenlerimizle, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibimizle ve tüm  katılımcılarla bugün burada olmaktan ve böyle güzel bir olaya vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz." Programa Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Nadir Başcınar, Maçka Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu Su ürünleri Mühendisi Özgür Akkan, Ünye Orman Mühendisi Ruşen Kıncal, Doğa Koruma ve Milli Parklar Personelleri, Yavaş Mahalle Muhtarı Nedim Töngel ve mahalle  halkı katıldı.  
Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü tarafından Fatsa ilçesinde 30 bin kırmızı pullu alabalık yavrusu dereye bırakıldı.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 11. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü Ünye Şefi Saygın Yıldırım, Fatsa’nın Yavaş Mahallesi sınırlarından geçen Cinderesi'ne salınan kırmızı pullu alabalık yavrularının 2 yıl sonra yetişkin bir balık olacağını söyledi.

-“Av yapılmaması gerekli”-

Alabalık salınımının yapıldığı alanda 2 yıl boyunca av yapılmaması gerektiğini belirten Yıldırım, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce 2005 yılında başlatılan ‘Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması’ projesi kapsamında DKMP Ordu Şube Müdürlüğü tarafından 2017 yılının Ağustos ayında bu bölgeden alınan (Cinderesi ) anaç (damızlık) alabalıklar, Trabzon İli Maçka İlçesi dâhilindeki bakanlığımıza ait Maçka Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonuna nakledilmiştir. Nakledilen bu  anaç alabalıklardan üretilen 30 bin  adet yavru kırmızı benekli  alabalıkların bugün burada doğaya salınımı gerçekleşmiştir." dedi.

-“Doğal kaynakları korumak hepimizin görevi”-

Doğal kaynakların ve doğada yaşayan tüm canlıların korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

"Bırakılan yavru balıkların en az 2 yıl süreyle avlanılmaması ve av yasağının olması önemlidir. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibi olarak bizler, bu bölgede yaşayan  vatandaşlarımızın, duyarlı olmasını bize yardımcı ve destek olmasını bekliyoruz. Değerli akademisyenlerimizle, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibimizle ve tüm  katılımcılarla bugün burada olmaktan ve böyle güzel bir olaya vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz."

Programa Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Nadir Başcınar, Maçka Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu Su ürünleri Mühendisi Özgür Akkan, Ünye Orman Mühendisi Ruşen Kıncal, Doğa Koruma ve Milli Parklar Personelleri, Yavaş Mahalle Muhtarı Nedim Töngel ve mahalle  halkı katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.